Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seryjny kolektor wydechowy 1.2 8v - ma ktoś?

Featured Replies

Napisano

Nie wala się przypadkiem komuś seryjny kolektor wydechowy do 1.2 MPI? Może nawet z dwururką? W moim tak skorodowało połączenie obydwóch elementów, że od kilku lat nawet nie próbuję ich ruszać, a gdy jest konieczność zdjęcia układu wydechowego wolę odkręcić kolektor od głowicy. Niestety ostatnio pojawiła się nieszczelność na połączeniu, a jak popatrzyłem na śruby połączenia nie pozostawiły one cienia wątpliwości co zamierzają przy ich ich ruszeniu.

Może więc komuś się walają te elementy i chce się ich pozbyć, to chętnie przyjmę do swojego pokraka.

Napisano

Ja tez mam komplet z drururka i sondą.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Okazało się, że powyższe dwa miały przerabiane szpilki na śruby na połączeniu kolektora z portkami, co u mnie odpada ze względu na zabudowę silnika od góry. Dlatego w dalszym ciągu szukam takiego kolektora i portek z oryginalnym, nieprzerabianym połączeniem. Może komuś zalega?

Napisano

mam sam kolektor 

Napisano
  • Autor

Zdrowy? Gwinty całe? Szpilki są?

Napisano

teraz Ci nie odpowiem jaki dokładnie stan bo nie wiem kiedy będę w garażu (kolektor jest bez szpilek)

pomyślałem że skoro się nie odzywasz temat nie aktualny

Napisano
  • Autor

Kiedy jedziesz do domu i kiedy będziesz mógł go przywieźć?

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

W dalszym ciągu szukam. Może ktoś chce się pozbyć?

Napisano

Sorry za  pytanie ale tak z czystej ciekawości 

Co ma do rzeczy czy w kolektorze masz wystające szpilki czy wkręcisz od dołu śruby ? I tak musisz miec miejsce żeby nałożyć nasadke i dokręcic a czy to bedzie łeb śruby czy nakrętka to chyba nie ma znaczenia. 

Napisano

jak coś to mam na strychu kpl. Zrobię zdjęcie i się odezwę.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
Dnia 10.01.2018 o 20:28, bolekatepl napisał:

Sorry za  pytanie ale tak z czystej ciekawości 

Co ma do rzeczy czy w kolektorze masz wystające szpilki czy wkręcisz od dołu śruby ? I tak musisz miec miejsce żeby nałożyć nasadke i dokręcic a czy to bedzie łeb śruby czy nakrętka to chyba nie ma znaczenia. 

Chodzi o to, że one po prostu muszą być w stanie umożliwiającym skręcenie i rozkręcenie obydwóch części układu wydechowego. Moje są tak zardzewiałe, że nawet nie podchodzę z kluczem. Urwaną szpilkę w otworze trzeba rozwiercić, a to może uszkodzić gwint, w który już nic nie wkręcisz. I tyle.

Napisano
  • Autor

Drogie pany i panewki - kolektor już mam, szukam jeszcze dwururki - może ktoś ma na zbyciu? Nie musi być kompletna, byleby była cała do miejsca połączenia obu rur w jedną. Dalej już mam własny wydech.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.