Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WM i wyrzutnia w ścianie

Featured Replies

Napisano

W projekcie mam wyrzutnię niby przez dach  (fi 250mm) ale zastanawiam się, czy nie polecieć przez ścianę. Zawsze to mniej naruszenia pokrycia dachowego i mniejsze szanse na ewentualne nieszczelności.

Ale jeden z fachowców odradził takie rozwiązanie ze względu na brud na elewacji. Czy to faktycznie tak się brudzi?

Napisano

ja mam reku z wyrzutnią przez ścianę (od pół roku) tyle że na ciemnej elewacji - deska 

nic tam nie widzę :)

Napisano
1 godzinę temu, exor napisał:

W projekcie mam wyrzutnię niby przez dach  (fi 250mm) ale zastanawiam się, czy nie polecieć przez ścianę. Zawsze to mniej naruszenia pokrycia dachowego i mniejsze szanse na ewentualne nieszczelności.

Ale jeden z fachowców odradził takie rozwiązanie ze względu na brud na elewacji. Czy to faktycznie tak się brudzi?

Sama wyrzutnia nie brudzi.

Ale jak pada na nią deszcz, to robi się standardowy zaciek, jak na każdym wstającym elemencie elewacji.

Więc, jak będzie w miejscu, na które nie pada, to nie będzie zacieku.

Napisano
3 godziny temu, exor napisał:

Zdjęcie sprzed kilku minut, po prawej nad drzwiami masz wylot reku (550m3/h działa średnio na 30 %, latem ok 50% od 3 lat), sam oceń czy jest brudny (nigdy nic tam nie czyściłem) :5a32581065ad9_kam_IPCamera4_internet_20171214115119_55625_proc.jpg.bf6a3907b3172f6338caccf24e9c0349.jpg

Napisano
15 minut temu, sherif napisał:

Zdjęcie sprzed kilku minut, po prawej nad drzwiami masz wylot reku (550m3/h działa średnio na 30 %, latem ok 50% od 3 lat), sam oceń czy jest brudny (nigdy nic tam nie czyściłem) :

Jaki masz gustowny garaż po lewej. :phi:

Napisano
38 minut temu, Pyrekcb napisał:

Jaki masz gustowny garaż po lewej. :phi:

Tak, to zabytek :skromny:.

Czeka na lepsze czasy ;], jak eternit będzie w cenie.

Napisano
1 minutę temu, sherif napisał:

Na eternit, to musisz czatować, jak będą z funduszy UE wymieniali na inne pokrycia. :oki:

Napisano
5 godzin temu, sherif napisał:

Kosze latem trzymasz dalej od domu, czy opatentowales pochlaniacz koszowych zapachow?

Napisano
12 godzin temu, exor napisał:

Jeżeli WM to wspólnota mieszkaniowa, to masz jeszcze przepisy o odległości wszelkich wyrzutni od otworów okiennych.

Napisano
3 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Kosze latem trzymasz dalej od domu, czy opatentowales pochlaniacz koszowych zapachow?

Miejsce jest zacienione, zadaszone a kosze szczelne i nie śmierdzą.

Napisano
54 minuty temu, Lucyfer napisał:

Jeżeli WM to wspólnota mieszkaniowa, to masz jeszcze przepisy o odległości wszelkich wyrzutni od otworów okiennych.

8]

Napisano
Godzinę temu, Lucyfer napisał:

Jeżeli WM to wspólnota mieszkaniowa, to wylatywałby przez nią zarząd i administrator.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.