Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupujemy C4 Picasso 1.6 HDI

Featured Replies

Napisano

11 letni diesel z przebiegiem 180 tys. (niecałe 17 tys./rok) - nic podejrzanego. Ja, mając służbowy na dojazdy do pracy, robię 20 tys./rok. Tak, wiem - jestem wyjątkiem, a w Niemczech wszyscy kupują diesle żeby jeździć 1 tys./m-c. Sprawdź stan techniczny, dodaj ze 100 tys. km do licznika i kupuj.

Edit: No i niemieckie tablice - wyklejanki. Szczyt uczciwości handlarza. Pewnie "można wracać na kołach"...

Edytowane przez hyperreal

Napisano
6 godzin temu, rostex napisał:

Col koledzy widzą podejrzanego w tym egzemplarzu:

https://www.otomoto.pl/oferta/citroen-c4-picasso-100-oryginal-lakier-serwisowany-ID6zpzgg.html

vf7ud9hzc45087812

Jutro Ci coś więcej powiem.....

Niemniej też słabo ten przebieg wygląda, a do tego wg mnie przedni zderzak ma inny odcień przy prawym blotniku, zwłaszcza dół.

Wersja z tych bidniejszych.

Napisano
  • Autor
43 minuty temu, jedrocha napisał:

Jutro Ci coś więcej powiem.....

Niemniej też słabo ten przebieg wygląda, a do tego wg mnie przedni zderzak ma inny odcień przy prawym blotniku, zwłaszcza dół.

Wersja z tych bidniejszych.

Ważne aby miał klimatronik z nawiewami na tył i nie miał pneumatyki z tylu, czyli nie najbiedniejsza ale i nie Exclusive.

Aha, no i bez MCP. 

PS. Czy te modele wychodziły w innych wersjach niż 109KM i bez DKZ i FAP?

Edytowane przez rostex

Napisano
20 godzin temu, rostex napisał:

Col koledzy widzą podejrzanego w tym egzemplarzu:

https://www.otomoto.pl/oferta/citroen-c4-picasso-100-oryginal-lakier-serwisowany-ID6zpzgg.html

vf7ud9hzc45087812

słabo widzę ten przebieg :)

D.D.R PDV ASO Nr Dossier Kod przyczyny Nazwa Rozliczenie Przebieg km Kraj
28/05/2011 002443P01 PEVIOXS01 00000000000MHVM C4 PICASSO HAMULEC POSTOJOWY MHV 71552 DE
16/08/2007 002751P01 PEU3EGV01 00000000000YJLY C4 PICASSO DV6 OPROGRAM SILN YJL 18918 DE
16/08/2007 002751P01 PEU3EGV02 00000000000YKBY C4 PICASSO - HAM POSTOJOWY YKB 18918 DE
Napisano
  • Autor

Znalazłem jeszcze taką perełkę 

VF7UD9HZC45342073

https://www.otomoto.pl/oferta/citroen-c4-picasso-hdi-klimatronic-tempomat-czujn-parkowania-ks-serwisowa-ID6zyypz.html

Ogólnie ciężko trafić coś z okolic 2008-2009 roku od właściciela wiec muszę szukać po handlarzach.

Napisano
1 godzinę temu, rostex napisał:

muszę szukać po handlarzach.

Porównaj odcień przedniego i tylnego zderzaka. :(

Napisano
  • Autor

Czy delikatnie różne odcienie na blasze i plastiku mogą być powodem odrzucania danego egzemplarza? Wiem, ze czasem auta fabryczne maja różne odcienie blachy i plastikow.

Napisano

11 minut temu, rostex napisał:

Wiem, ze czasem auta fabryczne maja różne odcienie blachy i plastikow.

Dlatego sugerowałem porównanie obu plastików, a nie blachy z plastikiem. :skromny:

Przed Tobą niełatwe zadanie - sam szukałem C4GP na rynku wtórnym i...

...skończyło się na tym, że kupiłem nowe C4P. ;)

Napisano
15 godzin temu, rostex napisał:

Czy delikatnie różne odcienie na blasze i plastiku mogą być powodem odrzucania danego egzemplarza? Wiem, ze czasem auta fabryczne maja różne odcienie blachy i plastikow.

Na zderzaku tylnym masz PALETĘ odcieni tego samego koloru :) 

Napisano
15 godzin temu, michu_f napisał:

Dlatego sugerowałem porównanie obu plastików, a nie blachy z plastikiem. :skromny:

Przed Tobą niełatwe zadanie - sam szukałem C4GP na rynku wtórnym i...

...skończyło się na tym, że kupiłem nowe C4P. ;)

Trochę przesadzasz :) ale oczywiście wszystko zależy od ceny tego na rynku wtórnym :)

Trudno się spodziewać aby auto - C4P/GP w cenie np. C3 :) z tego samego rocznika było "dobre" :) 

Napisano
5 godzin temu, jedrocha napisał:

Trochę przesadzasz :) ale oczywiście wszystko zależy od ceny tego na rynku wtórnym :)

Trudno się spodziewać aby auto - C4P/GP w cenie np. C3 :) z tego samego rocznika było "dobre" :) 

Napisałem że niełatwe a nie niemożliwe. ;)  Sam dobrze wiesz, że uczciwa oferta znika stosunkowo szybko i trzeba wykazać się ponadprzeciętnym czasem reakcji. :phi:

Z tego co pamiętam to znalezienie tej sztuki którą aktualnie użytkujesz nie było prostą sprawą. Pewnie wynikało to głównie z wymagań jakie przed nią stawiałeś stawiałeś, ale jednak na rodzimym rynku wtórnym trudno jest przebierać jak w ulęgałkach. ;]

Napisano
14 godzin temu, michu_f napisał:

Napisałem że niełatwe a nie niemożliwe. ;)  Sam dobrze wiesz, że uczciwa oferta znika stosunkowo szybko i trzeba wykazać się ponadprzeciętnym czasem reakcji. :phi:

Z tego co pamiętam to znalezienie tej sztuki którą aktualnie użytkujesz nie było prostą sprawą. Pewnie wynikało to głównie z wymagań jakie przed nią stawiałeś stawiałeś, ale jednak na rodzimym rynku wtórnym trudno jest przebierać jak w ulęgałkach. ;]

:) amen :)

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 6.02.2018 o 17:51, michu_f napisał:

Z tego co pamiętam to znalezienie tej sztuki którą aktualnie użytkujesz nie było prostą sprawą.

I dlatego teraz kolega innym tak pomaga, aby utwierdzić się w słuszności swojego wyboru.

Napisano
Dnia 5.02.2018 o 17:18, rostex napisał:

Znalazłem jeszcze taką perełkę 

VF7UD9HZC45342073

https://www.otomoto.pl/oferta/citroen-c4-picasso-hdi-klimatronic-tempomat-czujn-parkowania-ks-serwisowa-ID6zyypz.html

Ogólnie ciężko trafić coś z okolic 2008-2009 roku od właściciela wiec muszę szukać po handlarzach.

A czego się spodziewasz w takim budżecie ?? Nikt mający takie auto jakiś czas nie odda go "za darmo". Skoro handlarz chce tylko tyle, to ile zapłacił tam? No sorry ale tam nie ma nic w cenach ~ 3500-4000 Euro :)

Edytowane przez jedrocha

Napisano
5 godzin temu, maras77 napisał:

I dlatego teraz kolega innym tak pomaga, aby utwierdzić się w słuszności swojego wyboru.

?? Ja po prostu nie kupuję gówna :) nie płaczę później na forach jakie te francuza awaryjne i kiepsko wykonane. Ze dobrym autem trzeba się nachodzić.

Edytowane przez jedrocha

Napisano
32 minuty temu, jedrocha napisał:

?? Ja po prostu nie kupuję gówna :) nie płaczę później na forach jakie te francuza awaryjne i kiepsko wykonane. Ze dobrym autem trzeba się nachodzić.

Zgadza się lekko nie ma ;]

Ps. a kto nie wierzy w oczy Pawła to kilka razy mu auto przedstawiałem po zdjęciach powiedział, że dany element był malowany to jechałem i się okazywało, że była 2 powłoka lub szpachla :)

Ma chłop dobre oko ;)

Napisano
17 minut temu, slawek_l_83 napisał:

Zgadza się lekko nie ma ;]

Ps. a kto nie wierzy w oczy Pawła to kilka razy mu auto przedstawiałem po zdjęciach powiedział, że dany element był malowany to jechałem i się okazywało, że była 2 powłoka lub szpachla :)

Ma chłop dobre oko ;)

...i serce :P

Napisano
2 godziny temu, jedrocha napisał:

...i serce :P

Hmmm na ten temat to żona powinna się wypowiedzieć ;] albo kochanka :jem:

Napisano
2 godziny temu, slawek_l_83 napisał:

Hmmm na ten temat to żona powinna się wypowiedzieć ;] albo kochanka :jem:

żartujesz ... prawda .... chyba w kwestii portfela a nie serca :P

Napisano
2 godziny temu, Muzyk napisał:

a powinienem ? mecz @jedrocha to jego rewiry :D

a co to ja wszystkie cytryny w okolicy mam znać czy jak  :P może gdyby to był wypas :) ale za bidami się nie oglądam :) 

Edytowane przez jedrocha

Napisano

żartujesz ... prawda .... chyba w kwestii portfela a nie serca [emoji14]
Nie wiem nie wnikam jakie masz uklady z zona i kochanka czy sercowe czy finansowe ;)

Ps. Moze Ty jako cytryniarz masz kolegow co pozbywaja sie dobrego c4gp max do 2009r :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
5 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

Nie wiem nie wnikam jakie masz uklady z zona i kochanka czy sercowe czy finansowe ;)

Ps. Moze Ty jako cytryniarz masz kolegow co pozbywaja sie dobrego c4gp max do 2009r :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Mam dużo takich co szuka godnego uwagi :)

Napisano
  • Autor
Dnia 17.02.2018 o 17:34, jedrocha napisał:

Pomogłby kolega przy oględzinach tego cuda w którymś z najbliższych dni? Chodzi głównie o podłączenie kompa i zwrócenia uwagi na typowe usterki.

Napisano
Dnia 17.02.2018 o 17:34, jedrocha napisał:

Hehehe wybrać coś z gąszczu zła to jest przeje... :facepalm:

Napisano
9 godzin temu, rostex napisał:

Pomogłby kolega przy oględzinach tego cuda w którymś z najbliższych dni? Chodzi głównie o podłączenie kompa i zwrócenia uwagi na typowe usterki.

:) oględziny PO 20 są mało owocne :) a tylko PO ewentualnie jest szansa na znalezienie czasu ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.