Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cieknący podnośnik typu żaba

Featured Replies

Napisano

Witam

Dostałem na prezent podnośnik "żaba". Jest jeszcze na gwarancji, użyty dosłownie kilka razy i zaczął ciec. Pod obciążeniem mocno leci olej z miejsca wskazanego strzałką na zdjęciu.

Niby gwarancja, ale się zastanawiam, czy warto się bawić w odsyłanie, pierniczenie się z gwarancją, czy nie prościej, szybciej i - mimo wszystko - taniej zrobić to samemu. Co tam jest odpowiedzialne za uszczelnienie?

Podnośnik.jpg

Napisano

zazwyczaj oring , powinien być jako zapasowy bo tam zawsze leci w tanich wynalazkach 

ja bym oddał i wziął nowy, albo dołożył u jakiś lepszy (tylko jaki :hehe:)

Napisano
21 godzin temu, Kysior napisał:

Witam

Dostałem na prezent podnośnik "żaba". Jest jeszcze na gwarancji, użyty dosłownie kilka razy i zaczął ciec. Pod obciążeniem mocno leci olej z miejsca wskazanego strzałką na zdjęciu.

Niby gwarancja, ale się zastanawiam, czy warto się bawić w odsyłanie, pierniczenie się z gwarancją, czy nie prościej, szybciej i - mimo wszystko - taniej zrobić to samemu. Co tam jest odpowiedzialne za uszczelnienie?

Podnośnik.jpg

Ja bym się nie bawił w samodzielną naprawę. Niby prosta sprawa a zaraz się może okazać, że tłoczek jest porysowany i nie ma co składać a wtedy już z gwarancji nie skorzystasz. Wyślij gwarancyjnie, nie będziesz się martwił.

Taka ciekawostka: miałem podobną żabę, z tych najtańszych, i po kilku latach ciężkiego żywota podnosiłem bardzo ciężki samochód i ten tłoczek stawiając opór szedł pod takim kątem, że w końcu pękł 8] Teraz kupiłem porządną żabę, która podnosi na pół metra i wreszcie zrozumiałem jak gówniane są te wszystkie tanie żaby.

Napisano
Dnia 20.02.2018 o 21:01, Igorek napisał:

Teraz kupiłem porządną żabę

czyli jaką?

Napisano

Te mi kiedyś zaczął cieknąć podobny podnośnik w tym samym miejscu. Nie miałem już gwarancji i zacząłem go sam naprawiać i okazało się, że oring na tym tłoczku to jakiś wynalazek, zjeździłem 3 hurtownie z oringami i nigdzie takiego nie mieli i musiałem przetaczać tłoczek pod "normalny" oring. Teraz wszystko ok, działa jak należy!

Napisano
12 godzin temu, exor napisał:

czyli jaką?

s-l1600.jpg

Coś takiego, komfort pracy rewelacyjny. Podnoszę ciężkie samochody kilkoma ruchami, podnosi bardzo wysoko, czuć że to prawdziwy warsztatowy sprzęt.

Napisano
  • Autor

Ale ja to używam dwa razy do roku właściwie, przy zmianie kół. Na razie brak potrzeby używania częściej (na szczęście). Poza tym to prezent na czterdziestkę :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Co to jest dokładnie?

Jakiś link, nazwa, producent?

Chciałbym kupić podnośnik, ale taki żeby działał, a nie ciekl.

Edytowane przez Orochimaru
Usunąłem nieregulaminowy cytat.

Napisano
1 godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Co to jest dokładnie?

Jakiś link, nazwa, producent?

Chciałbym kupić podnośnik, ale taki żeby działał, a nie ciekl.

Kupowałem na ebayu, proszę:

https://www.ebay.co.uk/itm/LOW-PROFILE-2-5-TON-2500kg-HYDRAULIC-GARAGE-WORKSHOP-CAR-VAN-TROLLEY-LIFT-JACK/292175386631?hash=item4407029807:g:r6IAAOSwnHZYbSci

To generalnie chińczyk ale dość wytrzymały i bardzo ciężki. Szukaj czegoś podobnego bo to dość przemyślana konstrukcja i świetnie się tego używa. Bywają brandowane jakimiś tam producentami narzędzi czy sprzętu warsztatowego i oczywiście odpowiednio wtedy droższe. Dwa dni temu ostatnio używałem, jest w stanie podnieść tak, że kobyłka z lidla jest za niska aby później zabezpieczyć ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.