Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda Civic 7 EU8 1.6 - 110 KM

Featured Replies

Napisano

Do tego LPG. Rocznik 2001. Warto w to się pchać. Ile to pali bo mi potrzebne taczki na dojazdy do pracy, a poprzednie odkupił poprzedni właściciel.

Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka

Napisano
5 godzin temu, AxiT napisał:

Do tego LPG. Rocznik 2001. Warto w to się pchać. Ile to pali bo mi potrzebne taczki na dojazdy do pracy, a poprzednie odkupił poprzedni właściciel.

jeśli nie zgniła .. to czemu nie ... ale raczej zgniła ;)

Napisano
22 minuty temu, Azbest napisał:

jeśli nie zgniła .. to czemu nie ... ale raczej zgniła ;)

Wcale nie jest tak źle, u mnie są pojedyncze punkty (rok 2005) - głównie z powodu odprysków. Do gazu się nadaje, zawory tylko regulowałbym częściej, choć tu wielkiej filozofii nie ma, pokrywa w górę i wszystko jest na tacy.

Prędzej zmartwiłbym się łożyskami w skrzyni oraz maglownicą. Ta generacja albo miała robione łozyska albo będzie miała robione (całkowity koszt około 1100-1300zł w Warszawie  w zalezności od liczby wymienionych łożysk).

Magiel lubi postukiwać, wyciera się ślizg maglownicy, wykonany z jakiegoś tworzywa, dodatkowo wadliwe były sprężynki w docisku listwy. Oem komplet około 200-250zł, ewentualnie aftermarketowy ślizg wykonany chyba z brązu (czy mosiądzu) albo delrinu.

U mnie po Warszawie, 1.4 przy jeździe, gdzie biegi zmieniam często przy 4krpm spalanie wynosi do 7.5L/100km, w trasie robi 5.4-6.2L/100km.

1.6 powinno spalać nieco mniej w mieście.

Edytowane przez analyzer64

Napisano

Max 8l na mieście i jak wyżej ważniejsze łożyska i maglownica .

Napisano

Mam taki zestaw, tylko z automatem.

Części tanie, auto niezawodne, wady już zostały opisane, ale biorąc pod uwagę cenę i wiek, to jest nieźle.

A korozja zależy od poprzedniego własciciela. Ja mam 2002r i rdza nie występuje. Nigdzie. Zakonserwowałem wszystko i mam nadzieje, ze tak zostanie jeszcze trochę czasu.

Napisano
Dnia 7.05.2018 o 07:01, AxiT napisał:

Mam w rodzinie takie coś tyle że 2004. Do tego spięte z automatem.

Mechanicznie nie do zabicia. Blacharsko różowo nie jest ale mój egzemplarz był walony chyba z każdej strony.

Kwestia za ile to ma być?

Napisano
  • Autor

Takie foty dostałem. Co wy na to. Aha to na rancie to rdza. a cena kolo 10bc5d2f1c67115c502d1fdfd9d8a8920b.jpg59128ec8a450fbece62c495701b30c8a.jpg72d3b5a1a96376de6fc7e1de32d8a2cf.jpg30c388c6a6b81270373b9ec945f2eddd.jpg8bef35519eb15b539d564d45e84be48e.jpg1aaf5ff3bceb863005a04ac02905b9f2.jpg

Edytowane przez AxiT

Napisano

Zdjęcia spodu niedoświetlone ale chyba sporo tej rdzy, jak za 10k to trochę za sporo;]

Napisano

Nadkola w standardowym miejscu dla tego modelu, bo tam jako wygłuszenie na tyle dali taką wykładzinę, która ciągnie wodę i ta woda spływa przednią ścianką rantu.

Spód mi się wydaje całkiem dobry jak na auto 17-letnie i jak widać z fabryczną konserwacją, do doczyszczenia i ponownej konserwacji :ok: 

wg mnie, żeby było dobrze, musiałbyś wydać około 2-2.5kpln na nadkola i porządną konserwację podwozia, to są ceny warszawskie, gdzie indziej możesz zrobić to taniej.

Nie wiem co to za wężyk, na przedostatnim zdjęciu :hmm:

Na plus, że tylne hamulce po remoncie, tylny tłumik po wymianie :ok: 

Opony fabryczne dawali 195/60/15, te z profilem 65 to straszny balon.

Napisano
  • Autor
38 minut temu, analyzer64 napisał:

Nadkola w standardowym miejscu dla tego modelu, bo tam jako wygłuszenie na tyle dali taką wykładzinę, która ciągnie wodę i ta woda spływa przednią ścianką rantu.

Spód mi się wydaje całkiem dobry jak na auto 17-letnie i jak widać z fabryczną konserwacją, do doczyszczenia i ponownej konserwacji :ok: 

wg mnie, żeby było dobrze, musiałbyś wydać około 2-2.5kpln na nadkola i porządną konserwację podwozia, to są ceny warszawskie, gdzie indziej możesz zrobić to taniej.

Nie wiem co to za wężyk, na przedostatnim zdjęciu :hmm:

Na plus, że tylne hamulce po remoncie, tylny tłumik po wymianie :ok: 

Opony fabryczne dawali 195/60/15, te z profilem 65 to straszny balon.

Co do opon to jeszcze z dawnych lat pamiętam ze te 65 to tańsze były od tych właśnie 60. Z czego wnioskujesz ze tylne hamulce po remoncie i tłumik?

A nie wiesz może jak zalogować się na civicklub.pl/forum ?

Edytowane przez AxiT

Napisano

Tarcze są świeże, sam zobacz. Rura wydechu środkowego też niewypalona (środkowy wypada gdzieś pod tylną kanapą)

Co do SCKPL, to normalnie się loguję do strony:

http://civicklub.pl/forum/

Ale polecę Ci to:

http://www.ep-klub-forum.pl/index.php

Sam się tam udzielam ;] 

Napisano
Dnia 8.05.2018 o 22:21, AxiT napisał:

Co wy na to. Aha to na rancie to rdza. a cena kolo 10

tyle to nawet w DE nie kosztuje. Tzn. za 1,5 - 1,7 euro wyhaczysz naprawdę zadbany egzemplarz bo te mniej zadbane czyli tzw. gruzy można kupić spokojnie poniżej 1000 euronów.

Mam wrażenie, że  nasz rodzinny Lanos lepiej wygląda od spodu, na rantach itp. niż ten Civic. Poza tym wydaję mi się, że coś było działane  z prawej strony jak na foto - spasowanie zderzaka kiepski chyba, że tttm:( W mojej opinii nie pchać takiej kasy w to auto - tak jak lubię Hondy ale są pewne granice. To powinno kosztować połowę ceny, która podałeś:ok: ale co ja tam wiem;]

Napisano
17 godzin temu, jacob24 napisał:

tyle to nawet w DE nie kosztuje. Tzn. za 1,5 - 1,7 euro wyhaczysz naprawdę zadbany egzemplarz bo te mniej zadbane czyli tzw. gruzy można kupić spokojnie poniżej 1000 euronów.

Mam wrażenie, że  nasz rodzinny Lanos lepiej wygląda od spodu, na rantach itp. niż ten Civic. Poza tym wydaję mi się, że coś było działane  z prawej strony jak na foto - spasowanie zderzaka kiepski chyba, że tttm:( W mojej opinii nie pchać takiej kasy w to auto - tak jak lubię Hondy ale są pewne granice. To powinno kosztować połowę ceny, która podałeś:ok: ale co ja tam wiem;]

Rok temu wystawiłem swoja za 11tys i 1 dnia było 2 co chciało kupować.Stwierdziłem ze nie warto sprzedawać :) Jeżdżę dalej 

.

Napisano

Zobaczymy, czy dalej tak dobrze się sprzedają.

Niedługo będę się pozbywał swojej, to napiszę jaki był odzew.

Napisano
  • Autor
17 minut temu, ghost2255 napisał:

Zobaczymy, czy dalej tak dobrze się sprzedają.

Niedługo będę się pozbywał swojej, to napiszę jaki był odzew.

To napisz mi co planujesz. :hmm:

Napisano

Chodzi mi po glowie hybryda....

Napisano
6 godzin temu, docent11 napisał:

Rok temu wystawiłem swoja za 11tys i 1 dnia było 2 co chciało kupować.Stwierdziłem ze nie warto sprzedawać :) Jeżdżę dalej 

ok, możesz mi wytłumaczyć fenomen tej generacji?  bo nadal nie kapuję jak za prawie wiekowe auto klasy kompaktowej ktoś jest chętny wyłożyć ok. 10 tys. ;] 

Napisano
8 godzin temu, jacob24 napisał:

ok, możesz mi wytłumaczyć fenomen tej generacji?  bo nadal nie kapuję jak za prawie wiekowe auto klasy kompaktowej ktoś jest chętny wyłożyć ok. 10 tys. ;] 

To nie fenomen, Civic jak zadbany to zawsze był w cenie. Tu stoi za tym niezawodność (choć nie powiem, że na takim samym poziomie jak w poprzednich generacjach), wygląd wersji 3d i coupe, mlodym się podoba, starszym się podoba 5d. Silnikowo 1.4 1.6 i 2.0 są bardzo trwałe,  w 1.7 benzynie jest problem z panewkami, zostaje diesel isuzu z kilkoma przeróbkami, z którym jest różnie. Do dojazdu do pracy takie 5d 1.6 bedzie ok, idealny jest polift z 2.0 bo można kupić z niezłym wyposażeniem i jednak te 160km dobrze jedzie.

Napisano
11 godzin temu, jacob24 napisał:

Moze dlatego ze mam jestem 2 właścicielem z Polskiego salonu. Wersja 5d z 3 letnim gazem bez korozji, Widzisz mogłem sprzedać tego dnia co wystawiłem ogłoszenie 

a tez nie sprzedałem wiec coś w tej hondzie jest :)  .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.