Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

folia szyby jaka, jaki producent?

Featured Replies

Napisano

co mozecie polecic do własnoręcznego oklejania-?

chce sie sprawdzic- najwyzej zerwe :)

auto małe do oklejenia wiec warto sprobowac bo czasem lubie sobie "pomajsterkować" 

Napisano

3M FX ST

robiłem pierwszy raz i zmarnowałem tylko kawałek

efekt - bardziej niż zadowalający, ja wziąłem FX ST 35

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, jqr napisał:

3M FX ST

Dziękuje za info👍

calosc robiłeś (przód i tył) czy tylko tyl ?

jakies wskazówki przy montażu ?:)

Napisano

Wyjmowałeś szyby ?

Napisano
1 minutę temu, Lato8 napisał:

Wyjmowałeś szyby ?

wyjmowałem tylko opuszczane szyby tylnych drzwi, a tylną i koło słupka C robiłem na aucie (307 kombi)

dla wygody zdemontowałem ramię tylnej wycieraczki i silnik

a wskazówki - sporo czasu, dobre oświetlenie garażu, laboratoryjna czystość i zacząć od małej szyby, przy tylnej potrzebowałem pomocy drugiej osoby i mocno moczyć

i zobaczyć jak to robią na youtube

z perspektywy czasu - na tylną szybę wziąłbym jaśniejszą szybę, bo w nocy nic nie widać jak się parkuje tyłem

Napisano

Również w ramach rozrywki nałożyłem sam folie i wybrałem także 3M FX ST 35. Jak dla mnie przyciemnienie zupełnie zadowalające - w środku nie przyciemnia za mocno. Wyszło całkiem OK, bez zagnieceń i poważniejszych wad. Oczywiście wnikając widać, że nie robił tego profesjonalista ale przy normalnym oglądaniu nie widać tego. Kładłem bez wyjmowania szyb i to właśnie operacja wciskania pod uszczelkę sprawia najwięcej problemów. Cała reszta do ogarnięcia po obejrzeniu filmików youtoobe.

Napisano
23 godziny temu, jqr napisał:

3M FX ST

Mocno przyciemnia czy słabo? szukam słabej

Napisano
  • Autor
Dnia 11.06.2018 o 22:20, kondziu napisał:

co mozecie polecic do własnoręcznego oklejania-?

chce sie sprawdzic- najwyzej zerwe :)

auto małe do oklejenia wiec warto sprobowac bo czasem lubie sobie "pomajsterkować" 

Ok dzisiaj wpadła mi w ręce folia która leżała odłogiem w firmie -pomyślałem ze spróbuje 😎

boki wyszły całkiem db (właściwie to efekt super tym bardziej ze 1 raz) chociaż teraz zrobiłbym to jeszcze lepiej z większym marginesem .

ale na tylnej szybie poległem.

boczne szyby dość proste; tył wypukły i folia zle się układała;

nie wiem co to za folia(producent , właściwości itp) ale słabo reagowała na ‚opalarke’;

wiec odpuściłem tył.

czy wspomniany 3m dobrze się układa na wypukłych powierzchniach ?

folia która ‚testowałem’ była ciężka w obsłudze, bardzo łatwo się załamywała itd

Napisano
10 godzin temu, docent11 napisał:

Ta folia ma kilka stopni przyciemnienia - od lekkiego do całkowitego. My pisaliśmy o wersji 35%co oznacza że przepuszcza około 35% światła ( w necie wyczytasz prawidłowe parametry). Jak przed chwilą spojrzałem na parking to mógłbym powiedzieć, że w większości jest to trochę mocniejsze przyciemnienie jak fabryczne, chociaż są i fabryczne ciemniejsze. Masz do wyboru jeszcze wersję jaśniejszą - 50%.

Napisano
10 godzin temu, docent11 napisał:

wg mnie FX ST 35 przyciemnia dość mocno, 

jak na boczne szyby OK, na tylną - za ciemna

Napisano
9 godzin temu, kondziu napisał:

czy wspomniany 3m dobrze się układa na wypukłych powierzchniach ?

folia która ‚testowałem’ była ciężka w obsłudze, bardzo łatwo się załamywała itd 

Doświadczenie mam tylko ze swojego auta i mogę napisać, że dobrze się zachowała. Pamiętaj, że folia ma swój kierunek obkurczania. Obkurczanie robiłem zgodnie z filmikiem firmy obklejającej / sprzedającej folie z jakimś gościem z brodą. Folie przyklejałem na wodę po środku w poziomie i na końcach w pionie. Dalej obkurczałem falbany jakie pozostały. Po odklejeniu foli zabezpieczającej, sama folia przyciemniająca jest bardzo cieniusieńka i trzeba sporo płynu i delikatności by ładnie ją rozprowadzić.

Napisano
Dnia 13.06.2018 o 09:16, Harp napisał:

Ta folia ma kilka stopni przyciemnienia - od lekkiego do całkowitego. My pisaliśmy o wersji 35%co oznacza że przepuszcza około 35% światła ( w necie wyczytasz prawidłowe parametry). Jak przed chwilą spojrzałem na parking to mógłbym powiedzieć, że w większości jest to trochę mocniejsze przyciemnienie jak fabryczne, chociaż są i fabryczne ciemniejsze. Masz do wyboru jeszcze wersję jaśniejszą - 50%.

Dzieki taki symulator znalazłem   https://www.texconcept.pl/symulator-samochodowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.