Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wykończenie ocieplonej ściany garażu

Featured Replies

Napisano

Chodzi o ścianę pomiędzy garażem a częścią mieszkalną. Przyklejony styropian, na to klej i siatka. Wyszło jak wyszło, idealnie równo może nie jest, ale to nie Salon czy  elewacja ;) Pytanie czym to najlepiej pokryć, żeby nie bawić się z tym miesiąc, ani nie wydać worka pieniędzy. Jakaś prosta farba strukturalna (piasek, baranek), czy może tapeta. A może po prostu wyrównać i pomalować?

Napisano

mam tak samo.

ale zrobiłem ten styropian tuż przed tynkami i po prostu tynkarze to załatwili...

rzucili mp75L.

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, exor napisał:

mam tak samo.

ale zrobiłem ten styropian tuż przed tynkami i po prostu tynkarze to załatwili...

rzucili mp75L.

Niestety, tynkarze byli u nas dwa lata temu ;)

Teraz, na tych kilkanaście metrów to nikt nie przyjdzie, a nawet jeśli by przyszedł, to stawka będzie wyższa niż przy całym domu. 

Napisano
5 godzin temu, Majkiel napisał:

Chodzi o ścianę pomiędzy garażem a częścią mieszkalną. Przyklejony styropian, na to klej i siatka. Wyszło jak wyszło, idealnie równo może nie jest, ale to nie Salon czy  elewacja ;) Pytanie czym to najlepiej pokryć, żeby nie bawić się z tym miesiąc, ani nie wydać worka pieniędzy. Jakaś prosta farba strukturalna (piasek, baranek), czy może tapeta. A może po prostu wyrównać i pomalować?

w garażu ? A nie wystarczy pomalować ? 

Jak chcesz lepiej to może nakleić tapetę z włokna i pomalować ?

Napisano

Jest kilka rozwiązań min płyty (GK lub twarde cementowe) czy tynki na siatce. U mnie z racji że jechali sufit ze styro to tak samo pojechali ścianę, tzn styro, siatka, klej. Warto tylko lepszą siatkę kupić aby była mocniejsza.

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, sherif napisał:

Jest kilka rozwiązań min płyty (GK lub twarde cementowe) czy tynki na siatce. U mnie z racji że jechali sufit ze styro to tak samo pojechali ścianę, tzn styro, siatka, klej. Warto tylko lepszą siatkę kupić aby była mocniejsza.

Siatkę położyłem tą, co została z elewacji, tylko wyszło tak, że widać że to debiut ;)

7 godzin temu, bergerac napisał:

w garażu ? A nie wystarczy pomalować ? 

Jak chcesz lepiej to może nakleić tapetę z włokna i pomalować ?

Chyba tak zrobię, Nierówności zostaną, ale przynajmniej całość będzie miała jednolitą fakturę. Pięknie być nie musi, ale nie chcę żeby straszyło ;)

Napisano

Maluj :oki:

Ja cały garaż z kotłownią walnąłem akrylowym dekoralem x 2 i wszystko się pięknie na biało świeci. Z daleka nie do poznania, że sufit i boczna ściana są w styro. Reszta ścian tynk CW.

Jak wielu powiedziało, można mieszkać ;]

Koszt to  2 x dekoral 15L po 69 zł + 2 x grunt po 15 zł + skrzynka holby ;)

Napisano
21 godzin temu, Majkiel napisał:

Daj gładz a na to farbę.

Siatka z klejem ma to do siebie, że bardzo wchłania farbę i po pomalowaniu wygląda kupiato. Spróbuj na małym kawałku, może z dobrym gruntem.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Całą ścianę zaciągnąłem raz jeszcze klejem do styropianu i siatki. Całość się wyrównała, nie przebija struktura siatki, faktura podobna do tynku CW na drugiej ścianie. Idealnie może nie jest, ale duuuużo lepiej. Także teraz to po prostu pomaluję i będzie ładnie :) 

Zastanawiam się tylko czy dolną część pomalować jakąś matową emalią czy lepiej zwykłą akrylową/lateksową.

Napisano
45 minut temu, Majkiel napisał:

Całą ścianę zaciągnąłem raz jeszcze klejem do styropianu i siatki. Całość się wyrównała, nie przebija struktura siatki, faktura podobna do tynku CW na drugiej ścianie. Idealnie może nie jest, ale duuuużo lepiej. Także teraz to po prostu pomaluję i będzie ładnie :) 

Zastanawiam się tylko czy dolną część pomalować jakąś matową emalią czy lepiej zwykłą akrylową/lateksową.

Ja pojechałem całość zwykłą farbą lateksową z marketu typu Dulux.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.