Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dylemat zakupowy po raz 73824320 - XC90 a może coś innego

Featured Replies

Napisano

Po sprzedaży Alhambry uszkodzonej w kolizji zostałem z Clio 2 3d w którym się nie mieszczę, bo często wożę jakieś graty w bagażniku. Auto w razie awarii ma przewieźć koła z ciężarówki i podobne graty. ;]  Ewentualnie pociągnąć lekką przyczepę, ale to sporadycznie.

Wpadłem na XC90 I gen. Silnik najlepiej 4.4, ale jednak dużo rozsądniejszym wyborem będzie D5. Chodzi o wersję 185KM, po małym programie powinien mieć 210-220KM - niewiele jak na taką budę ale to nie jest auto na wyścigi więc wystarczy.

Przebiegów dużych nie robię, rocznie jakieś :hmm: 20k. :hmm: 

Automaty są słabe - wiem. Części eksploatacyjne przeglądam na allegro i kosztują podobnie jak do każdego premiuma. :hmm: 

Przymierzałem się w komisie do takiego auta i pasuje mi w 100%. ;] 

Ma to byś taki wygodny dupowóz którym w razie potrzeby przewiozę coś większego.

Przejrzałem całe OLX i nie znalazłem nic fajniejszego dla siebie. Jedynie jakieś A6/E61/W211, ale jednak chcę coś w czym wyżej się siedzi. :ok: 

Co innego wziąć pod uwagę? Budżet 25-40k.

Tak wiem że jest to stare auto w cenie nowego Fiata, więc takie uwagi proszę zachować dla siebie. :ok::ok::ok: 

Napisano

Jak się podoba, to wliczyć 5pkln na remont skrzyni jako element ceny auta/pakietu startowego (jeśli padnie) i kupować.

A najlepiej kupić taniej z uszkodzoną i zrobić. Wyjdzie jak za sprawne auto, a będzie przynajmniej na jakiś czas spokój.

Napisano

Kup nowo dacze, albo dołóż trochę do 180 tyś. zł i weź nowe z salonu :-) Tak poważnie to przy takich założeniach i budżecie to kupić taką sztukę, żeby po zakupie mieć min. 6 kzl na pakiet startowy, bo takie pojemności i moce plus automat w takich autach to może walnąć po kieszeni.

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 godziny temu, swienty napisał:

Po sprzedaży Alhambry uszkodzonej w kolizji zostałem z Clio 2 3d w którym się nie mieszczę, bo często wożę jakieś graty w bagażniku. Auto w razie awarii ma przewieźć koła z ciężarówki i podobne graty. ;]  Ewentualnie pociągnąć lekką przyczepę, ale to sporadycznie.

Wpadłem na XC90 I gen. Silnik najlepiej 4.4, ale jednak dużo rozsądniejszym wyborem będzie D5. Chodzi o wersję 185KM, po małym programie powinien mieć 210-220KM - niewiele jak na taką budę ale to nie jest auto na wyścigi więc wystarczy.

Przebiegów dużych nie robię, rocznie jakieś :hmm: 20k. :hmm: 

Automaty są słabe - wiem. Części eksploatacyjne przeglądam na allegro i kosztują podobnie jak do każdego premiuma. :hmm: 

Przymierzałem się w komisie do takiego auta i pasuje mi w 100%. ;] 

Ma to byś taki wygodny dupowóz którym w razie potrzeby przewiozę coś większego.

Przejrzałem całe OLX i nie znalazłem nic fajniejszego dla siebie. Jedynie jakieś A6/E61/W211, ale jednak chcę coś w czym wyżej się siedzi. :ok: 

Co innego wziąć pod uwagę? Budżet 25-40k.

Tak wiem że jest to stare auto w cenie nowego Fiata, więc takie uwagi proszę zachować dla siebie. :ok::ok::ok: 

Witaj!

Honda Pilot 3.5

Suzuki XL7 - to nowsze z 3.6

Jeśli mają być większe :oki:

Jeśli nie, to CRV 2 lub 3 generacja

Kia Sorento 3.3 V6 lub któryś diesel 

Nissan Pathfinder lub bardziej fikuśny Xterra tu raczej 4.0 V6 - polecany z manualem 6b, początkowe roczniki produkcji 2004-2007 miały jakiś kłopot z automatami ...

Pozdrawiam :piwko:

Napisano

To od siebie dodam RAV4 3.5l. Jest to wersja US tzw long - sporo wieksza (dluzsza) od naszych.  

Napisano
To od siebie dodam RAV4 3.5l. Jest to wersja US tzw long - sporo wieksza (dluzsza) od naszych.  
Bardzo dobra propozycja. Świetny silnik i dobrze gada z lpg

Wysłane z tel.

Napisano
44 minuty temu, ppmarian napisał:

Bardzo dobra propozycja. Świetny silnik i dobrze gada z lpg

Wysłane z tel.

Ale to chyba jakiś biały kruk musi być ... na otomoto aż 1 propozycje wypluło z tym silnikiem 8-)

Napisano
32 minuty temu, goldixll napisał:

Ale to chyba jakiś biały kruk musi być ... na otomoto aż 1 propozycje wypluło z tym silnikiem 8-)

No niestety, wybor bardzo maly bo raz, ze to tylko egzemplarze ciagniete z US lub Kanady, dwa, ze tego sie ludzie nie chca pozbywac. Jezdzilem tym blisko 4 lata  gdyby nie fakt, ze zaczely sie problemy z rdza (byla bita w US, ja jeszcze ja poprawilem) to bym dalej nia jezdzil. Silnik i naped rewelacja, do tego na lpg w miare tania jazda. 

Z tym samym silnikiem jest chyba Toyota Sienna, tam Ci wejda dwa kola od ciezarowki :) i wybor dczko wiekszy powinien byc.

Aha, Ravka long jest jeszcze we wersji z silnikiem 2.4l (tez tylko sprowadzane), ale do 3.5 nie ma startu a spalanie bedzie niewiele mniejsze pewnie. I te wersje nie zawsze mialy 4WD.

Edytowane przez zinger

Napisano
23 godziny temu, swienty napisał:

Patrząc na otomoto i Twój strzał z tym autkiem i tym silnikiem, wypluło słownie 5 szt w przedziale cenowym 15400 do 39500  Auta około 13 letnie z magicznymi przebiegami do 250k km :) Generalnie loteria. Nie wiem jak to u Volvo wygląda, ale raczej częsci tylko oryginalne i zamienników chyba dużo do napraw nie ma, choć może to już nieaktualne i chińczyki już robią i do tego wzystko :) 

Napisano

Range Rover L322 z 3.0d. Konstrukcyjnie jest to BMW x5 tylko, że buda większa. 

Edytowane przez CCinek

Napisano
Dnia 5.08.2018 o 12:26, swienty napisał:

Po co odkrywać Amerykę na nowo?

X5 i można zamknąć temat. Albo 3.0d albo 3.0i. Diesel wydaje się być jednak lepszy do tego auta, dość dobra skrzynia automatyczna, w cholerę części i spory rynek używek.

Napisano

Po co odkrywać Amerykę na nowo?
X5 i można zamknąć temat. Albo 3.0d albo 3.0i. Diesel wydaje się być jednak lepszy do tego auta, dość dobra skrzynia automatyczna, w cholerę części i spory rynek używek.
Znam ten segment dość mocno. X5 mini świetnego diesla 3.0 jest ogolnie niestety mocno awaryjna na tle japońskiej konkurencji.

Wysłane z tel.

Napisano
3 godziny temu, ppmarian napisał:

Znam ten segment dość mocno. X5 mini świetnego diesla 3.0 jest ogolnie niestety mocno awaryjna na tle japońskiej konkurencji.

Wysłane z tel.

Japońskiej może i tak, ale on chce Volvo XC90, tak że ten... No.... ,:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.