Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa klasa A W177

Featured Replies

Napisano

Czesc, zastanawiam sie nad nowa klasa A, ma ktos? Silniki od renault, celuje raczej w benzyniaka 1.33 163 konie. Po jazdach stwierdzam minus ze nisko zawieszona i trzeba uwazac na policjantow. Ogolnie moze byc. Niestety wersja ktora jezdzilem nie miala auto-pilota. Ktos wie cos? Z gory dzieki za odp.

Napisano

... a jeszcze niedawno koledzy się ze mnie śmiali że kupiłem mondeo 1.5 :) ... a teraz klasa premium .. u merca 1.33 .. w bmw 3-cylindrowe 1.5 ... co za czasy - chyba niedługo będę jeździł samochodem ze sporym silnikiem :)

Ten 1.33 to ma chociaż 4 cylindry //edit: doczytałem że ma 4cyl.? Ciekawe jak to jeździ. Ile realnie trzeba zapłacić za takiego kompaktowego mercedesa?

Edytowane przez Azbest

Napisano
10 minut temu, Azbest napisał:

... a jeszcze niedawno koledzy się ze mnie śmiali że kupiłem mondeo 1.5 :) ... a teraz klasa premium .. u merca 1.33 .. w bmw 3-cylindrowe 1.5 ... co za czasy - chyba niedługo będę jeździł samochodem ze sporym silnikiem :)

Ten 1.33 to ma chociaż 4 cylindry? Ciekawe jak to jeździ. Ile realnie trzeba zapłacić za takiego kompaktowego mercedesa?

i to jeszcze Mercedes z silnikem od Reno 8]

choć z drugiej strony to A-klasa, więc pojemność nie dziwi.

Napisano
1 minutę temu, sherif napisał:

i to jeszcze Mercedes z silnikem od Reno 8]

Oni chyba już od dawna korzystają z technologii renault ... diesel 1.5? ... i kangoo z gwiazdą na masce ...

Napisano
  • Autor

Bedzie drogo (to co skonfigurowalem 38k€) jak na takie male autko, ale robie duzo autostrad, i chcialbym zeby mi pomagal w jezdzie. Diesel A180d nie jedzie (1,5 DCI 116koni).

Napisano
11 godzin temu, misi3k napisał:

Bedzie drogo (to co skonfigurowalem 38k€) jak na takie male autko, ale robie duzo autostrad, i chcialbym zeby mi pomagal w jezdzie. Diesel A180d nie jedzie (1,5 DCI 116koni).

To może lepiej coś mniej premium .. ale klasę wyżej? W klasie D na trasie powinno być wygodniej, a u konkurencji też jest sporo systemów wspomagających.

Przykładowo taki Arteon ... nawet z 1.5T

Napisano
2 godziny temu, Azbest napisał:

To może lepiej coś mniej premium .. ale klasę wyżej? W klasie D na trasie powinno być wygodniej, a u konkurencji też jest sporo systemów wspomagających.

Przykładowo taki Arteon ... nawet z 1.5T

Teraz to bym na BMW 3ke polowal bo nowy model wchodzi.

Napisano
12 minut temu, wujekcybul napisał:

Teraz to bym na BMW 3ke polowal bo nowy model wchodzi.

Tylko że koledze chodzi o autopiloty ... pewnie jakieś autonomiczne systemy prowadzenia po autostradzie ... a w BMW takie dodatki kosztują astronomiczne pieniądze. Jedynie goła trójka jest relatywnie tania .. 

Jeśli chodzi o tego typu systemy, to chyba tylko VW daje sporo takich gadżetów w Arteonie w przystępnej cenie.

Napisano
2 minuty temu, Azbest napisał:

Tylko że koledze chodzi o autopiloty ... pewnie jakieś autonomiczne systemy prowadzenia po autostradzie ... a w BMW takie dodatki kosztują astronomiczne pieniądze. Jedynie goła trójka jest relatywnie tania .. 

Jeśli chodzi o tego typu systemy, to chyba tylko VW daje sporo takich gadżetów w Arteonie w przystępnej cenie.

No tak ale nikt nie mowil, ze ma byc tanio. O nowej klasie A w sumie nie ma co pisac bo to nowe auto i pewnie nikt na AK nie ma.

Napisano
  • Autor

38k€ to gorny max. W zalozeniu mialo byc 35k€. Aaa i auto czesto zapuszcza sie do miasta, a tam kazdy nadmiarowy centymetr to kara przy znajowaniu miejsca parkingowego, datego w przedbiegach odpadaja auta klasy D.

Napisano
  • Autor

Tylko nie SUV...

Toyota maja Priusa i CH-R... (ten ostatni ma autopilota),

Hyundai i Kia - nie wiem czy maja autopiloty, a i z wygladu jakos mi sie nie podobaja.

VAG, z tej paczki tylko golf by mnie interesowal, ale jakos tak zbyt klasycznie, A3 - to juz troche przestarzale

U opla insignia ma pilota, i wygladowo mi podchodzi, ale to prawie 5 metrow samochodu....

BMW - nie, bo nie.

Edytowane przez misi3k

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.