Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meriva spreżyny tylne

Featured Replies

Napisano

Jako,że na przeglądzie wyszło że jedna jest pęknieta to wczoraj wymieniłem komplet. I teraz stuka przy przejeżdzaniu po hopkach i większych nierównościach. Najwięcej słychać jak auto podskakuje na hopce i opada. Wcześniej, nawet na pęknietej sprężynie, nie było nic słychać. Jadę po weekendzie z powrotem do mechanika żeby zerknął. Zły montaż czy coś nie halo z nowymi sprężynami ?

Napisano

Jakiej marki sprężyny? 

Gumy/poduszki na sprężynach wymienione?

Napisano
  • Autor
Jakiej marki sprężyny? 
Gumy/poduszki na sprężynach wymienione?
Nie wiem,ale wątpię. Przebieg 31kkm.
Napisano
6 godzin temu, Ralph78 napisał:

Jako,że na przeglądzie wyszło że jedna jest pęknieta to wczoraj wymieniłem komplet. I teraz stuka przy przejeżdzaniu po hopkach i większych nierównościach. Najwięcej słychać jak auto podskakuje na hopce i opada. Wcześniej, nawet na pęknietej sprężynie, nie było nic słychać. Jadę po weekendzie z powrotem do mechanika żeby zerknął. Zły montaż czy coś nie halo z nowymi sprężynami ?

Założył do góry nogami (da się - ze dwa miesiące temu testowałem taką Astrę) albo czegoś nie przykręcił :oki:.

Napisano
  • Autor
Założył do góry nogami (da się - ze dwa miesiące temu testowałem taką Astrę) albo czegoś nie przykręcił :oki:.
Doświadczony i ogarnięty mechanik, jestem u niego klientem od ponad 10 lat. No nic wrócę do niego po weekendzie i będziemy szukać przyczyny.
Napisano

może miekka sprężyna i amor dobija?

Napisano
20 godzin temu, Ralph78 napisał:

Takie rzeczy dzieją się, jak sprężyna jest zbyt twarda, lub za długa. W momencie odbicia koła od podwozia, czyli zjazd z krawężnika, zeskok z hopki itp, dłuższa sprężyna powoduje mocne wysunięcie tłoka amortyzatora i to on wali w skrajnym położeniu. Auto nie stoi za wysoko czasem? Do Merivy A tylne sprężyny są od 292 mm do 310 mm, do Merivy B wielkiego wyboru nie ma, ale różnice od 300 mm do 305 mm.

Napisano
  • Autor
Takie rzeczy dzieją się, jak sprężyna jest zbyt twarda, lub za długa. W momencie odbicia koła od podwozia, czyli zjazd z krawężnika, zeskok z hopki itp, dłuższa sprężyna powoduje mocne wysunięcie tłoka amortyzatora i to on wali w skrajnym położeniu. Auto nie stoi za wysoko czasem? Do Merivy A tylne sprężyny są od 292 mm do 310 mm, do Merivy B wielkiego wyboru nie ma, ale różnice od 300 mm do 305 mm.
Wizualnie auto wygląda, że stoi tak samo. Meriva B tak nawiasem.
Napisano
51 minut temu, Ralph78 napisał:
1 godzinę temu, kaczorek79 napisał:

Wizualnie auto wygląda, że stoi tak samo. Meriva B tak nawiasem.

To raczej coś innego, bo różnice 5 mm nie mają takiego wpływu na amorki. Musi to mechanik oblukać ponownie, czasami pierdoła do poprawki i będzie OK.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.