Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Malowanie proszkowe czy warto.

Featured Replies

Napisano

Witam

Będę wymieniał w domu balustrady na balkonach. Mam wycenę od wykonawcy. I tak ocynk dwustronny ogniowy nie podlega dyskusji. Ale mam wycenę na malowane tradycyjnie natryskowo lub proszkowo ( 50pln/ mb ) dodatkowo. Czy warto?

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Napisano

nie wiem czy to tanio czy drogo ale bierz lakierowanie proszkowe ładnie i twarde i trwałe

Napisano

Ocynk + proszkowe to spokój na zawsze.

Napisano
  • Autor

Dzięki.
W wersji full czyli ocynk plus proszek 400 PLN / mb na gotowo. Cena chyba ok.?

Napisano
35 minut temu, BOGUS napisał:

Dzięki.
W wersji full czyli ocynk plus proszek 400 PLN / mb na gotowo. Cena chyba ok.?

Zarąbiście drogo, chyba że masz nie wiadomo jakie zawijasy.

Napisano

W Myslowicach proszek 25zl/m2.

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
Nie , dość prosta. Trzeba zdemontować starą i zamontować inna. Nie robiłem castingu na wykonanie tylko polecanemu zleciłem wycenę.

Napisano
3 godziny temu, Cinek napisał:

Możesz mi powiedzieć na jakiej podstawie to stwierdziłeś ;] balustrada, balustradzie nie równa, kwestia materiału, wykończenia i itp.

Wycenisz tą ? aluminium malowane proszkowo.35.jpg.b86598df3e8036e680e50a053e9ac323.jpg

Edytowane przez cumel

Napisano
4 godziny temu, Joki napisał:

Pod warunkiem że ktoś wie jak to zrobić a i tak się zdarzy że wiatr farbę zdejmie bo coś poszło nie tak. 

Napisano
  • Autor

O dobrze Kolegę widzieć.
W sumie to dość podobna do zaprezentowanej na zdjęciu ma być. Słupki nie na rogach tylko z przesunięciem szerokość poprzecznych sztachet 6 cm odstęp 9 cm
Jakieś sugestie?

Edytowane przez Orochimaru
Usunąłem nieregulaminowy cytat.

Napisano
5 minut temu, BOGUS napisał:

O dobrze Kolegę widzieć.
W sumie to dość podobna do zaprezentowanej na zdjęciu ma być. Słupki nie na rogach tylko z przesunięciem szerokość poprzecznych sztachet 6 cm odstęp 9 cm
Jakieś sugestie?

Oglądnij przed cynkowaniem czy wszędzie masz łączenia zaspawane, bez przerw po całym obwodzie. Jak zostawi nie zaspawane tylko na styk to będzie rdzewieć ;] Co tu więcej doradzać to nie prom kosmiczny tylko balustrada ;l

Napisano
15 godzin temu, Joki napisał:

Moze jak ocynk to ok., bo to co spotykam (różne maszyny) to ta farba po kilku latach odłazi całymi płatami a pod spodem rdza. Wydaje się, ze dość gruba warstwa tej farby jest nanoszona od razu na goły metal bez żadnych podkładów czy gruntów. Ładnie wygląda ale jak nowe:(

Napisano
8 godzin temu, volf6 napisał:

Moze jak ocynk to ok., bo to co spotykam (różne maszyny) to ta farba po kilku latach odłazi całymi płatami a pod spodem rdza...

Nie każdy potrafi i chce prawidłowo przygotować. Ocynk też powinien być sezonowany.

Spartolić można wszystko.

Napisano
8 godzin temu, volf6 napisał:

Moze jak ocynk to ok., bo to co spotykam (różne maszyny) to ta farba po kilku latach odłazi całymi płatami a pod spodem rdza. Wydaje się, ze dość gruba warstwa tej farby jest nanoszona od razu na goły metal bez żadnych podkładów czy gruntów. Ładnie wygląda ale jak nowe:(

kiedyś z racji wykonywanej  pracy woziliśmy różne elementy do lakierni proszkowej, a raz nawet właśnie robiliśmy całe prześlą ogrodzeniowe z bramą gdzie najpierw pojechała do cynkowni a potem do lakierni proszkowej, rozmawiając z pracownikami lakierni którzy to przemywają w jakimś roztworze kwasu elementy przed lakierowaniem powiedzieli że żeby dobrze było polakierowanie to trzeba lakierować tak. podklad-wypalanie-podkład-wypalanie- lakier właściwy-jak są jeszcze niedomalowania to jeszcze raz lakier, czyli minimum 3 razy w piecu a robi się na raz samym lakierem;], dodam jeszcze że w zimę wieźliśmy raz długie elementy które wystawały poza pojazd i były narażone na sól z jezdni , po lakierowaniu za jakiś czas zaczęły te elementy korodować tylko w tych miejscach które wystawały z auta

Napisano
Dnia 9.11.2018 o 17:12, BOGUS napisał:

Witam

Będę wymieniał w domu balustrady na balkonach. Mam wycenę od wykonawcy. I tak ocynk dwustronny ogniowy nie podlega dyskusji. Ale mam wycenę na malowane tradycyjnie natryskowo lub proszkowo ( 50pln/ mb ) dodatkowo. Czy warto?

Warto.

Moi rodzice zrobili tak balustrady w 98r, ostatnio czyli po blisko 20latach wymagaly dopiero delikatnych poprawek bo rdza była tam gdzie przez lata pojawiły się uszkodzenia mechaniczne (np od doniczek). Sąsiad w tym czasie już kilka razy malował swoją  :]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.