Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozklejone drzwiczki mikrofali Panasonic

Featured Replies

Napisano

Po wielu latach bezawaryjnego uzytkowania mikrofali Panasonic, odkleila sie przednia scianka drzwiczek. Widac, ze byla przyklejona i klej wysechl. Jakim klejem mozna to bezpiecznie przykleic ?

Butaprenem, Kropelka czy Poxipolem? 😁

Po dokladnych ogledzinach 😁 wyglada na to, ze scianka byla przyklejona do drzwiczek czarna tasma dwustronna. Wziac w zastepstwie taka do dywanow, czy to byla jaks specjalna tasma?😁

Edytowane przez Doktorek_Norbik

Napisano

Najlepiej zrobisz jak wyrzucisz to urządzenie. I nie kupuj nowego.

PS. Nie mam naukowych badań mówiących, że to szkodliwe. Opieram mój osad jedynie na odczuciach jakie mam w stosunku do mikrofali.

Napisano
  • Autor
Teraz, amciek napisał:

PS. Nie mam naukowych badań mówiących, że to szkodliwe. Opieram mój osad jedynie na odczuciach jakie mam w stosunku do mikrofali.

Zgadzam sie z Toba w 200%. 👍 Jednakze nasze urzadzenie od dawna nie jest wykorzystwyane jako mikrofala, a tylko jako piekarnik i grill😉

Napisano

Jak wewnątrz to bym użył zwykłej dwustronnej. Byle nie metalizowanej ;)

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, amciek napisał:

Jak wewnątrz to bym użył zwykłej dwustronnej. Byle nie metalizowanej ;)

Spokojna Twoja rozczochrana😁 Lepiej 😁 Na zewnatrz, odkleila sie zewnetrzna oslonka drzwiczek😉

Napisano
1 godzinę temu, Doktorek_Norbik napisał:

Wziac w zastepstwie taka do dywanow, czy to byla jaks specjalna tasma?

Kup w motoryzacyjnym taśmę 3M do listew samochodowych itp.

Te wszystkie zwykłe czy do wykładzin puszczają pod wpływem ciepła.

Napisano

Polecam taśmy 3m albo innego czołowego producenta. I czytaj informacje, bo np. w robocie zamówiłem taśmę, przykleiłem i odpadła. Po przeczytaniu instrukcji już wiem, że klej aktywował się przez silny docisk 😄 trzyma już pół roku w oparach rozpuszczalnika.

Napisano
Dnia 8.01.2019 o 17:44, Doktorek_Norbik napisał:

Po wielu latach bezawaryjnego uzytkowania mikrofali Panasonic, odkleila sie przednia scianka drzwiczek. Widac, ze byla przyklejona i klej wysechl. Jakim klejem mozna to bezpiecznie przykleic ?

Butaprenem, Kropelka czy Poxipolem? 😁

Po dokladnych ogledzinach 😁 wyglada na to, ze scianka byla przyklejona do drzwiczek czarna tasma dwustronna. Wziac w zastepstwie taka do dywanow, czy to byla jaks specjalna tasma?😁

Jako, że to Autokącik to doradzam najpierw spędzenie kilku tygodni na obcojęzycznych forach dla osób naprawiających drzwiczki w mikrofalówkach Panasonic.

Potem po uzyskaniu fachowej wiedzy proponuję o zaopatrzenie się w taśmę dwustronną do do użycia w przestrzeni kosmicznej certyfikowanej przez NASA (ale tylko tej w cenie 600 USD za 10 cm, ta tańsza za 400 USD za 10 cm nie będzie dobra).

Oczywiście powierzchnię należy odtłuścić nanorozpuszczalnikiem.

Jest też druga wersja ale dla osób totalnie nieodpowiedzialnych - z tym, że będzie to nieco tańsze rozwiązanie - ja proponuję takie za 8 PLN

Za 5 PLN kupujesz zwykłą taśmę dwustronną w najbliższym markecie (byle nie w niedzielę w Castoramie) a za 3 PLN dokupujesz piwo, które wypijesz w nagrodę za dzielnie wypełnione wyzwanie.

Napisano
Dnia 8.01.2019 o 17:51, amciek napisał:

Hmm... Kurcze, nie wiedzialem ze mikrofalowka jest jak szczepionki... :)

Napisano

Jaceq,

Powiem Ci więcej, uwazam, że WiFi również nam szkodzi więc wyłączam ruter na noc. Możesz zrywać boki z mojego ciemnego myślenia :D.

Napisano
19 godzin temu, amciek napisał:

Jaceq,

Powiem Ci więcej, uwazam, że WiFi również nam szkodzi więc wyłączam ruter na noc. Możesz zrywać boki z mojego ciemnego myślenia :D.

No akurat co do wifi to sie zgodze ze cos moze w tym byc.

Jednak jest roznica miedzy wifi a mikrofalowka ktora jest ekranowana i dziala przez bardzo krotki czas jednak a nie non-stop.

Napisano
Dnia 10.01.2019 o 16:30, amciek napisał:

Jaceq,

Jak ty zyjesz w zewnetrznym swiecie gdzie tyle promieniowania radiomagmetycznego?

Jak sobie radzisz w trakcie rozmowy przez telefon? Owijasz to folią aluminiową czy jak?

Napisano
Jak ty zyjesz w zewnetrznym swiecie gdzie tyle promieniowania radiomagmetycznego?
Jak sobie radzisz w trakcie rozmowy przez telefon? Owijasz to folią aluminiową czy jak?
Gołębie pocztowe używam, nie telefon.
Napisano
Jaceq,

A sąsiadom też wyłączasz WiFi? ;)
Napisano
No akurat co do wifi to sie zgodze ze cos moze w tym byc.

Jednak jest roznica miedzy wifi a mikrofalowka ktora jest ekranowana i dziala przez bardzo krotki czas jednak a nie non-stop.

Jest też mała różnica między 50mW mocy nadawczej Access Pointa, a 1000W mikrofalówki. Konkretnie 20000 krotna różnica.

tapatalked

Napisano
Dnia 9.01.2019 o 21:25, Tomo napisał:

Jako, że to Autokącik to doradzam najpierw spędzenie kilku tygodni na obcojęzycznych forach dla osób naprawiających drzwiczki w mikrofalówkach Panasonic.

Potem po uzyskaniu fachowej wiedzy proponuję o zaopatrzenie się w taśmę dwustronną do do użycia w przestrzeni kosmicznej certyfikowanej przez NASA (ale tylko tej w cenie 600 USD za 10 cm, ta tańsza za 400 USD za 10 cm nie będzie dobra).

Oczywiście powierzchnię należy odtłuścić nanorozpuszczalnikiem.

Jest też druga wersja ale dla osób totalnie nieodpowiedzialnych - z tym, że będzie to nieco tańsze rozwiązanie - ja proponuję takie za 8 PLN

Za 5 PLN kupujesz zwykłą taśmę dwustronną w najbliższym markecie (byle nie w niedzielę w Castoramie) a za 3 PLN dokupujesz piwo, które wypijesz w nagrodę za dzielnie wypełnione wyzwanie.

Doradziłem taśmę 3M, bo wiele razy okazała się po prostu o wiele lepsza od no name. Ceny dzisiaj też nie są jakieś kosmiczne, więc nawet te 15 zł za rolkę i tak wyjdzie wiele taniej niż nowa mikrofala.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.