Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prasa warsztatowa

Featured Replies

Napisano

W tym tygodniu rozglądam się za prasą do garażu ;]. Najczęściej będzie potrzebna do demontażu/montażu łożysk i elementów zawieszenia w samochodach osobowych i używana będzie kilkanaście razy w roku. Są jakieś hydrauliczne ręczne, są z silnikiem ale widziałem też kiedyś całkiem mocną śrubową z kołem i ciężarkami umieszczonymi na nim. Ważne, żeby nie była za duża; nie wiem jakich wartości nacisku potrzebuję. Co byście polecili?

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, szyman napisał:

hydrauliczna min. 20 T:ok:

Ale taka z pompką ręczną da radę?

20t to widzę takie popularne minimum wśród tanich chińczyków a nstępne jakie widzę to 30t, z większymi rozstawania, warto dopłacać?

Napisano

jeśli dużo nie trzeba dopłacić do 30T to bierz taką 

Napisano

Bierz najmocniejszą, na jaką możesz sobie pozwolić. Chińskie tony należy traktować z przymrużeniem oka.

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, HARDTECHNO napisał:

Zrób sobie sam... Po kosztach jeżeli masz czym i chęci...

https://youtu.be/I5TTGE0QCf8

Nie wiem czy wyjdzie taniej i lepiej. Na pewno będę musiał wykonać stół warsztatowy i tego się za jakiś czas podejmę ale taka prasa wolałbym aby jakieś parametry trzymała a przy własnej konstrukcji pewnie klęknie akurat wtedy gdy będzie potrzebna.

Na razie znalazłem coś takiego i myślę, że może to być w miarę optymalne. Powiedzcie mi jeszcze czy są wyraźne różnice pomiędzy taką z wykorzystaniem samochodowego podnośnika teleskopowego a taką z osobnym tłokiem i pompą?

https://allegro.pl/oferta/prasa-30ton-30t-hydrauliczna-warsztatowa-szybka-7389836781

Napisano

odpuść sobie tą z linka, jak chcesz sprzęt niedozaje....a to bierz z podnośnikiem teleskopowym hydraulicznym :ok:

Napisano
7 godzin temu, Igorek napisał:

Nie wiem czy wyjdzie taniej i lepiej. Na pewno będę musiał wykonać stół warsztatowy i tego się za jakiś czas podejmę ale taka prasa wolałbym aby jakieś parametry trzymała a przy własnej konstrukcji pewnie klęknie akurat wtedy gdy będzie potrzebna.

Na razie znalazłem coś takiego i myślę, że może to być w miarę optymalne. Powiedzcie mi jeszcze czy są wyraźne różnice pomiędzy taką z wykorzystaniem samochodowego podnośnika teleskopowego a taką z osobnym tłokiem i pompą?

https://allegro.pl/oferta/prasa-30ton-30t-hydrauliczna-warsztatowa-szybka-7389836781

Mam taką. Do moich zastosowań daje radę.

W tych chińskich niekiedy trzeba wymienić na dzień dobry uszczelniacze, a później działają bez wtopy.

Sama konstrukcja solidna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.