Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

filtr stozkowy - zakladac czy nie ? jak zamotowac?

Featured Replies

Napisano

witam.pytanko mam jak w temacie -czy warto zalozyc stozkowy filtr powietrza- jesli tak to w ktorym miejscu go podlaczyc - cfaniaczek.gif

Napisano

> witam.pytanko mam jak w temacie -czy warto zalozyc stozkowy filtr

> powietrza- jesli tak to w ktorym miejscu go podlaczyc -

jeśli chcesz zakładać tylko sam filtr stożkowy i nic poza tym to weź sobie daj spokoj.... masz jakieś modyfikacje silnikowe?

Napisano

> Co masz zamiar osiagnac sama wymiana?

pewnie dzwiek i utrate elastycznosci zeby.GIF

Napisano

o to samo mi chodziło, ale chciałem poczekac co odpowie autor postu grinser006.gif

Napisano

> odpusc sobie nic ci specjalnie nie da, poza lepszym samopoczuciem i bedziesz mogl sie pochwalic przed kumplami. wady- dziewczyna i tak nie bedzie wiedziala o czym mowisz 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

pytam po prostu czy warto to montowac - skoro nic nie daje poza wygladem pod macha to faktycznie nie ma sensu.

Napisano

> pytam po prostu czy warto to montowac - skoro nic nie daje poza

> wygladem pod macha to faktycznie nie ma sensu.

Czytając powyższy artykuł już chyba nie ma problemów z wyciągnięciem wniosków... Żeby jeszcze silnik jakoś porządnie zaturbiony itp - to możnaby się zastanawiać... W innym przypadku myślę że do średniego silnika największym efektem pozostanie efekt wizualno-akustyczny... grinser006.gif

Napisano

> witam.pytanko mam jak w temacie -czy warto zalozyc stozkowy filtr

> powietrza- jesli tak to w ktorym miejscu go podlaczyc -

IMHO to lepiej doprowadzić silnik do serii, bo po paru latkach niestety ale koni ubywa. Po mojemu to przwewody WN, swiece, sprawdzic stan wałka czy sie nie wytarł za mocno i ewentualnie wymienic.

A co do stożka, to zeby to mialo rece i nogi to trzeba by wyliczyc caly uklad wydechowy, bo co z tego ze bedzie mial wiecej powietrza jak bedzie mial przytkane odporwadzanie spalin.

To juz jest kasa, i trzeba by sie zastanowic czy warto ja pakowac.

Napisano

A ile w tym prawdy, ze przy stożkowym silnik szybciej się zuzywa z tego wzgledu, że powietrze jest więcej zanieczyszczone? W zasadzie to jest ono mniej dokładnie filtrowane.....

dobrze rozumuje?

Napisano

> A ile w tym prawdy, ze przy stożkowym silnik szybciej się zuzywa z

> tego wzgledu, że powietrze jest więcej zanieczyszczone? W

> zasadzie to jest ono mniej dokładnie filtrowane.....

> dobrze rozumuje?

Wszystko zależy też od stożka... Bo są tanie szmiry za śmieszne pieniądze w których wkład prawie ze skarpety robiony a są i trochę lepsze...

To że wchodzi więcej powietrza nie musi oznaczać że jest gorzej filtrowane... Stożek ma to do siebie że zasysanie odbywa się łatwiej... Jak jest dobry filtr to wg mnie nie ma sensu się martwić o zanieczyszczenia...

Poza tym (tak jak wspomniano w artykule) są specjalne środki konserwująco-czyszczące dzięki którym dobry stożek ma znacznie dłuższą żywotność od zwykłego filtra...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.