Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

piłeś ?? bedziesz w necie

Featured Replies

Napisano

przegladajac net znalazlem taka notke :

zrodlo interia

"

Piłeś i spowodowałeś wypadek? Wkrótce twoje zdjęcie może pojawić się w internecie.

Śląscy policjanci dogadują się z prokuratorami i sądami w sprawie publikacji w internecie wizerunków pijanych kierowców. Według informacji dziennika, w zeszłym tygodniu pismo w tej sprawie z Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach trafiło do wszystkich komend powiatowych.

„Chcemy korzystać z takiej formy napiętnowania pijanych kierowców” - przyznaje aspirant sztabowy Jacek Pytel z zespołu prasowego śląskiej policji. „Pijani to prawdziwa plaga na naszych drogach, a wszystkie inne formy ich karania nie przynoszą spodziewanych rezultatów” - dodaje.

Gazeta przypomina, że w pierwszych czterech miesiącach tego roku policjanci zatrzymali 3830 pijanych kierowców. Pijani w 2005 roku spowodowali na Śląsku 506 wypadków, w których zginęło 31 osób, a 600 zostało rannych - pisze „Dziennik Zachodni”.

Prokuratorzy są za wprowadzeniem pomysłu w życie. „Wiele spraw dotyczących pijanych kierowców obecnie odbywa się nawet bez przeprowadzenia rozprawy, a obecność kierowcy, który zostaje skazany, nie jest obowiązkowa. Więc co to za dolegliwość? Będziemy wnioskować do sądów o możliwość ukarania kierowców, poprzez publikacje treści wyroków i wizerunków sprawców” - zapowiada zastępca prokuratora rejonowego w Rybniku prokurator Damian Sztachelek.

„Zdjęcia te możemy publikować na stronie internetowej komendy wojewódzkiej policji w Katowicach” - dodaje.

Na taką ewentualność pozwala sądom artykuł 50 kodeksu karnego. „Dzięki temu sprawca naprawdę poczuje, że zrobił coś złego, przynajmniej w opinii społecznej. To dla wielu będzie znacznie dotkliwsza kara od grzywny finansowej” - uważa rozmówca „Dziennika Zachodniego”.

"

bardzo ciekawa propozycja - chcialbym zeby weszla w zycie ,moze idioci co siadaja do samochodu po alko beda mieli nauczke smile.gif

Napisano

> bardzo ciekawa propozycja - chcialbym zeby weszla w

zycie ,moze

> idioci co siadaja do samochodu po alko beda mieli nauczke

Uważasz,że znany poseł W.przestanie/przstał/ jeżdzić na bani.

Napisano

> przegladajac net znalazlem taka notke :

W USA publikuje sie w lokalnych gazetach dane osobowe pijanego kierowcy łacznie z miejscem pracy.

Delco

ps choć skuteczne to jest chyba w mniejszych miastach bo np w NY czy LA nawet w przypadku nazwiska i adresu jest sie i tak w sumie anonimowym

Napisano

> zycie ,moze

> Uważasz,że znany poseł W.przestanie/przstał/ jeżdzić na bani.

znany posel W. nigdy nie znajdzie sie na tej stronie

Napisano

Pomysl super i ze wszech miar godny poparcia ok.gifale znow beda wyjatki ,posel iksinski ,radny igrekowski itp,itd rotfl.gifjestem za ok.gifALE BEZ TARYFY ULGOWEJ waytogo.gif

Napisano

a jak się to ma do ochrony danych osobowych?

Napisano

juz dawno powinno tak byc.... i to nie w necie ale w lokalnej gazecie.... bardziej dotkliwe dla pijusa

pytanie tylko kto by za to zaplacil

Napisano

Moim zdaniem dużo bardziej dotkliwe byłoby przekazanie takiej informacji do:

- miejsca pracy

- banków

itp.

Napisano

obawiam sie ze taka akcja moze przyniesc rezultat odwrotny - matolki czesto ciesza sie gdy moga zaistniec w jakikolwiek sposob, a ich znajomi tez sie ciesza, ze znaja takich "kozakow" - vide: "kibice" pilkarscy beksa.gif

Napisano

> a jak się to ma do ochrony danych osobowych?

sad moze pozwolic na publikacje danych i wizerunku skazanego

Napisano

Proponuje sie nad tym zastanowic przed wypiciem i siadaniem za kierownica!!!!!!!!! hmm.gif

Napisano

Ktoą kto po pijaku spowodował wypadek powinien nie tylko mieć fotkę z danymi w sieci ale też np. sprzątanko miasta w garniturku z napisem: Nazywam się xxxxxx zzzzzzz sprzątam bo jeździłem po pijaku. Oczywiście w ramach np odsiadki albo jako uzupełnienie do zawiasów.

Napisano

pomysł zacny...zobaczymy czy się sprawdzi

BTW jak kontroluje policial.gif i chce mnie zbadać alkomatem to mam prawo odmówić?

Napisano

> pomysł zacny...zobaczymy czy się sprawdzi

> BTW jak kontroluje i chce mnie zbadać alkomatem to mam prawo

> odmówić?

Tak i wteduy właściwie masz wybór: badanie krwi lub zdaje się uznanie że piłeś.

Napisano

> Tak i wteduy właściwie masz wybór: badanie krwi lub zdaje się uznanie

> że piłeś.

no właśnie badanie krwi....w jakim czasie zrobią mi badanie krwi i gdzie, na posterunku? w przychodni?

Napisano

> no właśnie badanie krwi....w jakim czasie zrobią mi badanie krwi i

> gdzie, na posterunku? w przychodni?

a co planujesz jezdzic po pub2.gif ??

grinser006.gif

Napisano

> a co planujesz jezdzic po ??

nie zeby.GIF poprostu dręczy mnie ciekawość jak to wygląda

Napisano

Mozesz np. poprosic o papierek leglizujacy balonik, ktory masz dmuchac. 99,9% szansy, ze go nie beda mieli (ze wzgledu na koszta), ale wtedy poprosza Cie na komende gdzie maja juz zalegalizowane urzadzenia wink.gif wiec nie ma co cwaniakowac wink.gif

Napisano

I bardzo dobrze, bandytów, bo inaczej takich ludzi nie da się nazwać, powinno się pokazywać publicznie, przynajmnie po to, żeby ich upokorzyć uzbroj_zlo.gif

Napisano

> I bardzo dobrze, bandytów, bo inaczej takich ludzi nie da się nazwać,

> powinno się pokazywać publicznie, przynajmnie po to, żeby ich

> upokorzyć

jest też druga strona medalu...tyczy to się ludzi młodych, będą czuć namiastkę sławy i chwalić się swoim zdjęciem przed kolegami

Napisano

Nie pij i nie siadaj za kółko to nic Ci nie grozi. I do Twoich danych nikt się nie przyczepi.

Napisano

Czyli ks redaktor po mszy musi sobie do limuzynki kierowce zatrudnić

shocked.gifoj przepraszam on juz ma kierowce swiety.gif

Napisano

Super sprawa, popieram waytogo.gif

Z pijakami za kierownica trzeba walczyc wszelkimi sposobami ok.gif

Napisano
  • Autor

> jest też druga strona medalu...tyczy to się ludzi młodych, będą czuć

> namiastkę sławy i chwalić się swoim zdjęciem przed kolegami

moze jestem jakis inny ,ale nie uwazam tego za powod do chwaly...

Napisano

> no właśnie badanie krwi....w jakim czasie zrobią mi badanie krwi i

> gdzie, na posterunku? w przychodni?

Na posterunkach raczej nie ma sterylnych warunków wink.gif

Napisano

> moze jestem jakis inny ,ale nie uwazam tego za powod do chwaly...

Też tak nie uważam, ale zgadzam się z tym że będzie to dla screwy.gif namiastka sławy...

Wiesz są "ludzie" co się cieszą jak zabiją kibola przeciwnej drużyny, więc i to będzie dla nich reklama

Napisano

> przegladajac net znalazlem taka notke :

> zrodlo interia

... i jest od dawna.

Wbrew pozorom zwyczaj ten jest praktykowany już od dość dawna.

Peeerosszsz..

http://www.policja.waw.pl/?page=Structure&id=164

Polecam szczególnie sentencję ostatniego wyroku - trochę z wrażenia pióra rosną.

Kolo za to dostał bana nawet na jeżdżenie rowerem ;-D

I zwracam też uwagę, ale to na marginesie, taki ciekawy szczegół:

Quote:

WYROK

W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

z dnia
1 lutego
2006
roku

Sąd Rejonowy (...) po rozpoznaniu dnia 1 lutego 2006 r. sprawy Mirosława Walczyka (...) oskarżonego o to, że w dniu
29.09.
2001
r. w Warszawie (...) będąc w stanie nietrzeźwości (2.02 promila, 2.14 promila alkoholu w wydychanym powietrzu) kierował samochodem ciężarowym marki Jelcz nr rej. WGC – 8919)

Tempo działania poraża...

Sąd rejonowy, więc należy w dużym uproszczeniu przyjąć, że to pierwsza instancja - prawie 5 lat zajęło skazanie gościa...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.