Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Próba: Z Warszawy do Zakopca w e-Niro bez doładowywania.

Featured Replies

Napisano

Fajny materiał.

Jeszcze 4 miesiące czekania, ale się dłuży...

Napisano
6 godzin temu, Cezh napisał:

Fajny materiał.

Jeszcze 4 miesiące czekania, ale się dłuży...

Fajne to są komentarze pod filmem ;]

Choć widać powoli postęp, bo zadziwiająco sporo jest pozytywnych. Niedobrze :phi:

4 miechy,  czyli październik, to na pierwszy strzał będziesz miał zimową zaprawę, a potem latem nie będziesz mógł się nadziwić jak wydajny jest napęd ;]

Fajnie, czekamy.

W PL jeszcze nawet w cennikach nie ma. I bardziej właśnie o dopłaty chodzi niż o ID, o czym Marek wspomniał.

Co ciekawe swego czasu już była na stronie Kia, było trochę info, było coming soon i nagle jeb jeb, znikło całkiem.

I to jest właśnie niekorzystna strona dopłat, bo cenniki są do nich dostosowywane i mają na nie negatywny wpływ.

Czytając odpowiedzi Marka w komentarzach widać, że mu się spodobało, bo choć dyplomatycznie, to broni EV jak Lew ;] 

Edytowane przez mrBEAN

Napisano
  • Autor

W listopadzie mam termin, ale jestem mentalnie przygotowany na opóźnienie (choć nie mam podstaw).

Co do Marka, to dziwię się, że przy stosunkowo małym zapasie prądu w Krakowie zdecydował się pchać pod górę do końca właściwie bez żadnego planu awaryjnego. I to bez kabla typu 2.

Może wiedział, że Kia w przypadku tego modelu jest zaskakująco hojna i uczciwa jeśli chodzi o zasięg. A może w razie dramatycznej utraty zasięgu planował zmniejszenie prędkości do powiedzmy 60-70 km/h, co na Zakopiance i tak bywa nieuniknione.

Komentarzy można było się spodziewać. Pełno mistrzów, co wsiadają w diesla i są na miejscu w 3 godzinki. Oczywiście, rozumiem ich, nie są po prostu targetem.

Marek jest fanem motoryzacji i widać, że miał frajdę.

Napisano
3 godziny temu, Cezh napisał:

Co do Marka, to dziwię się, że przy stosunkowo małym zapasie prądu w Krakowie zdecydował się pchać pod górę do końca właściwie bez żadnego planu awaryjnego. I to bez kabla typu 2.

Może wiedział, że Kia w przypadku tego modelu jest zaskakująco hojna i uczciwa jeśli chodzi o zasięg. A może w razie dramatycznej utraty zasięgu planował zmniejszenie prędkości do powiedzmy 60-70 km/h, co na Zakopiance i tak bywa nieuniknione.

Widać było, że był przeszkolony ;) 

Plan awaryjny był prosty. Laweta z Assistance :) 

Ale GOM w Kia i Hyundai jest dobrze wyskalowany i z grubsza przewidywalny.

Jak w okolicach Krakowa prędkości przestały być „ekspresowe” to przybyło zasięgu co jest naturalne, a do samego Zakopca wiadomo jak się jedzie, więc nie było już obaw.

Zresztą zawsze to jakiś dreszczyk emocji w tym nudnym obecnie motoryzacyjnym życiu ;) 

Napisano
Dnia 29.06.2019 o 16:42, mrBEAN napisał:

Widać było, że był przeszkolony ;) 

Jak mu strach w oczy zajrzał (średnio zbliżył się do 15kwh/100km), to zaczął jechać 60km/h po dwupasmówce...

Ostatnio przy eco-drive Ioniq wróżył mi 300km/baku. Wniosek jest taki, że jak się ślimaczysz to dojedziesz.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Nie wiem w jakim celu ten test teraz hultajem jechal ta sama trase. Z Gdanska by nie dojechal. 

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, wujekcybul napisał:

Nie wiem w jakim celu ten test teraz hultajem jechal ta sama trase. Z Gdanska by nie dojechal. 

Hultajem jechał tak:

20190810_163416.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.