Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nokian WR D4 DOT 2019

Featured Replies

Napisano

Ma ktoś może info kiedy opony z bieżącego rocznika pojawią się na rynku? Mam z nimi same dobre doświadczenia a kupować na start rocznik 2018 mija się z celem.

Napisano
  • Autor

Niestety na Oponeo.pl dostałem takie info

nie mamy niestety informacji o planowanej dostawie modelu WR D4

ponieważ w tym momencie Nokian do swojej oferty włączył nowy model Nokian WR Snowproof w podanym przez Pana rozmiarze
następcę modelowego WR D4

Wychodzi, że trzeba kupić 2018 żeby nie być królikiem doświadczalnym dla następcy :)

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Opony zimowe trzymają najlepsze parametry przez 3 lata. Później nadają się na śmietnik. Nie jeździł bym na 5letniej oponie zimowej. 

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 13.07.2019 o 19:36, rob_7 napisał:

Opony zimowe trzymają najlepsze parametry przez 3 lata. Później nadają się na śmietnik. Nie jeździł bym na 5letniej oponie zimowej. 

To może lepiej poczekqać z kupnem do października?

Napisano
  • Autor

Oczywiście, że lepiej. Ale opony z bieżącego roku i tak będą z połowy roku, czy to teraz czy to w listopadzie, a cena jeszcze przed sezonem. W sumie tylko o to się rozchodzi. 

• 3 tygodnie później...
Napisano
Dnia ‎2019‎-‎07‎-‎05 o 09:19, rob_7 napisał:

Mam z nimi same dobre doświadczenia

A ja uważam, że o ile w warunkach typowo zimowych są ok, to na suchym asfalcie czuć, że to miękka pływająca zimowka. W Michelin Alpin PA3 nie było to aż tak odczuwalne. No ale przynajmniej są ciche.

• 1 miesiąc później...
Napisano

A ja uważam, że o ile w warunkach typowo zimowych są ok, to na suchym asfalcie czuć, że to miękka pływająca zimowka. W Michelin Alpin PA3 nie było to aż tak odczuwalne. No ale przynajmniej są ciche.
Kurcze, 3 sezony letnie przejezdzilem na nich w rozmiarze balonowym 195 65 15, a w każdy zakręt wchodziło się jak w masło i zawstydzało dużo mocniejsze fury ;)

Wysłane z mojego iPhone XS Max przy użyciu Tapatalka

Napisano
3 godziny temu, DamianB napisał:

Kurcze, 3 sezony letnie przejezdzilem na nich

Letnie???

Napisano
Letnie???
Tak, przejezdzilem na nich 36 miesięcy/40kkm, w lato również zachowywały się znakomicie, w ogóle nie piszczały, rzekłbym nawet, że jeździłem na gorszych letnich w lato niż te zimowe Nokiany. Takie dziwne fajne te opony :)

Napisano

Dzięki za przypomnienie o zakupie. Przód mam zjechany do 4mm, tył 7mm. Trzeba parę kupić przed sezonem.
Bardzo fajna całoroczna zimówka [emoji106]

• 4 tygodnie później...
Napisano

Wczoraj przyszedł komplet świeżych Nokianów, jeszcze cieplutkie - z 36. tygodnia 2019 :)

Napisano

co ciekawe jest kilka zmian w stosunku do 2018, po pierwsze wzrosłą cena, po drugie chyba cos zmienili w mieszance bo tegoroczne maja przyczepnosć B a zaszłoroczne A.

Napisano

A nie zmieniły się normy danej kategorii? Nie są wyśrubowywane z roku na rok?
Koniec końców postawiłem na nowe niż 1-roczne przy założeniu, że chce je zjechać do końca w ciągu 4-5 lat.

Napisano
  • Autor

A ja w końcu kupiłem asymetryczne Nokiany. Podobno do szerszej opony bardziej się nadają. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.