Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co tam stuka i skrzypi?

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Mam pytanie: co tak stuka zarówno na postoju (bujając) autem jak i podczas jazdy. Podczas jazdy bardziej przypomina to stuki, czasami słychać ten dźwięk na postoju skręcając kierownicę. Wydaje mi się, że to zużyty amortyzator, ale może ktoś ma inny pomysł? 

Nagrałem film

Samochód to Peugeot Boxer 2003r.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, rwIcIk napisał:

Amor i poduszka amora ...

Poduszka w górnym mocowaniu amortyzatora?

Napisano

Taki zapocony amortyzator może sugerować że jest poprostu zużyty... No chyba że ty zalewales go jakimś WD itp...

Kiedy mnie coś denerwuje w kolumnie mc phersona. To zawsze ja demontuje i obczajam co tam jest grane...

Napisano

zużyta poduszka amora i łożysko oporowe (jeżeli słychać też to przy skręcaniu na postoju)

ja przed wymianą pojechałbym na myjnie i dokładnie z pianą umyłbym górną część nadkola - wtedy sprawdziłbym jakie są odgłosy, ponadto czyste nadkola to szansa ze do nowych części nie dostanie sie jakiś brud itp - więc warto pojechać i to zrobić...

Edytowane przez binges

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
Dnia 16.07.2019 o 14:56, HARDTECHNO napisał:

Taki zapocony amortyzator może sugerować że jest poprostu zużyty... No chyba że ty zalewales go jakimś WD itp...

Kiedy mnie coś denerwuje w kolumnie mc phersona. To zawsze ja demontuje i obczajam co tam jest grane...

Amor był już kompletnie wylany, do tego spore luzy. Stuki według mechanika były z amortyzatora, nie z poduszki. Ale przy okazji roboty poduszki też zostały wymienione.

Dnia 17.07.2019 o 08:55, binges napisał:

zużyta poduszka amora i łożysko oporowe (jeżeli słychać też to przy skręcaniu na postoju)

ja przed wymianą pojechałbym na myjnie i dokładnie z pianą umyłbym górną część nadkola - wtedy sprawdziłbym jakie są odgłosy, ponadto czyste nadkola to szansa ze do nowych części nie dostanie sie jakiś brud itp - więc warto pojechać i to zrobić...

Było słychać i na postoju i podczas jazdy. Na myjkę niestety nie podjechałem

Po wymianie rewelacja, w ogóle czuć, że auto trzyma się drogi jak przyklejone.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.