Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komin i ptak

Featured Replies

Napisano

Początki mieszkania we własnym domu i... chyba mam ptaka w kominie gazowym... jakieś macie patenty jak go wyjąć? Bo o tym, że powinna być jakaś siatka to już wyczytałem.

Napisano
1 godzinę temu, bielaPL napisał:

Początki mieszkania we własnym domu i... chyba mam ptaka w kominie gazowym... jakieś macie patenty jak go wyjąć? Bo o tym, że powinna być jakaś siatka to już wyczytałem.

Jakie fi tego komina masz?

Napisano
  • Autor
21 minut temu, komor napisał:

Jakie fi tego komina masz?

10

Napisano

a średnica ptaka? [emoji16][emoji6]

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
3 godziny temu, bielaPL napisał:

Chyba mam czy mam?Jaki to jest komin ceramiczny,stalowy ?A wyczystka jest?

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał:

10

Raczej 100, wątpię żebyś miał komin o śr. 1 cm ;] Ptak siedzi na samym dole czy gdzieś zawisł? Przy takiej średnicy to zostaje chyba tylko rozebranie szychtu i wyciągnięcie go dołem ....

Napisano
  • Autor
  Chyba mam czy mam?Jaki to jest komin ceramiczny,stalowy ?A wyczystka jest?
Stalowy który skręca od razu do pieca gazowego oddając skropliny
Wyczystka jest ale tam to nic nie spadnie :)
Napisano
  • Autor
Raczej 100, wątpię żebyś miał komin o śr. 1 cm ;] Ptak siedzi na samym dole czy gdzieś zawisł? Przy takiej średnicy to zostaje chyba tylko rozebranie szychtu i wyciągnięcie go dołem ....
10cm ;) żona go słyszała z rana . Jak wróciłem z roboty to już cisza.
Napisano
7 godzin temu, bielaPL napisał:

Nigdy nie strzelałeś z karbidu ;] Kawałek polać wodą i do komina ;] za 20sek podajesz iskrę i obserwujesz jak ptak zmienia się w satelitę ;]

Napisano
1 godzinę temu, bielaPL napisał:

Stalowy który skręca od razu do pieca gazowego oddając skropliny

Spróbuj zdemontować kolanko między piecem a kominem.Do linki o odpowiedniej długości przywiąż ciężarek i od góry spuszczaj go kominem.Jak poczujesz opór to lekko pukaj z góry..Ptaka wyciągniesz wlotem do komina od strony pieca/kolanko masz zdemontowane/.Jest duże prawdopodobieństwo,że ptaszysko już spadło  na dół komina.

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, irekw napisał:

Spróbuj zdemontować kolanko między piecem a kominem.Do linki o odpowiedniej długości przywiąż ciężarek i od góry spuszczaj go kominem.Jak poczujesz opór to lekko pukaj z góry..Ptaka wyciągniesz wlotem do komina od strony pieca/kolanko masz zdemontowane/.Jest duże prawdopodobieństwo,że ptaszysko już spadło  na dół komina.

dzięki, w weekend się pobawię, jeszcze tylko jakąś linę muszę skombinować jakbym się poślizgnął...

Napisano
9 godzin temu, bielaPL napisał:

dzięki, w weekend się pobawię, jeszcze tylko jakąś linę muszę skombinować jakbym się poślizgnął...

Kup szczotkę do czyszczenia komina, jakieś grosze kosztuje.

Napisano
15 godzin temu, MarcG napisał:

Kup szczotkę do czyszczenia komina, jakieś grosze kosztuje.

Tylko nierdzewną albo nylonową bo sobie komin załatwi na cacy jak kupi najtańszą ze zwykłej stali.;] 

Napisano

Żona słyszała ptaka w kominie, czy siedzącego na kominie?  Po pierwsze: komin powinien mieć wyczystkę lub rewizję.  Otworzyć i lusterkiem sprawdzić, czy widać światło w kominie. Dopiero gdy nie widać, to kombinować dalej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.