Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Własny lokalizator GPS samochodu + serwer

Featured Replies

Napisano

Witam.

Używa ktoś własnego lokalizatora GPS w samochodzie, motocyklu dostępnego np. na allegro z serwerem world-gps, traccar lub podobnym?

Potrzebuję 1 szt. takiego ze stabilnym i darmowym serwerem (o ile taki istnieje) oraz aplikacją pod androida.

Napisano

Hej.

Używam kilka rożnych lokalizatorów z własnym serwerem. Najlepsze z nich są  z Teltoniki. Firma z Litwy. Mam  FMB920. Są dostępne w kraju.

Edytowane przez czoper

Napisano
Dnia 29.08.2019 o 13:14, pandzia napisał:

Witam.

Używa ktoś własnego lokalizatora GPS w samochodzie, motocyklu dostępnego np. na allegro z serwerem world-gps, traccar lub podobnym?

Potrzebuję 1 szt. takiego ze stabilnym i darmowym serwerem (o ile taki istnieje) oraz aplikacją pod androida.

https://allegro.pl/oferta/lokalizator-gps-gt02a-platforma-ios-android-www-8413072026

Na pudełku jest wpisany adres serwera (dyegoo), login oraz hasło. Po uruchomieniu i skonfigurowaniu można się logować i używać.

Używam na dyegoo.net, jedyny minus jest taki że strona po chińsku, ale wystarczy autotłumacz w przeglądarce i jest ok. Apka na Androida jest po angielsku.

Dzisiaj odebrałem drugą, i muszę tylko pokombinować żeby podłaczyć oba pod jeden login.

Napisano
7 godzin temu, Twister74 napisał:

Zależy do czego to potrzebuje. Jeśli zabezpieczenie żeby odnaleźć auto w przypadku kradzieży to raczej słaby pomysł. Ale jeśli chce wiedzieć gdzie jeździ pracownik służbowym autem, to już warto. ;)

Napisano
3 godziny temu, swienty napisał:

Zależy do czego to potrzebuje. Jeśli zabezpieczenie żeby odnaleźć auto w przypadku kradzieży to raczej słaby pomysł. Ale jeśli chce wiedzieć gdzie jeździ pracownik służbowym autem, to już warto. ;)

Jak zauważy zaniki trasy, to będzie wiedział, że pracownik zagłusza. Zresztą pracownik będzie wiedział, że ma GPS ;]

Napisano
5 godzin temu, Twister74 napisał:

Jak zauważy zaniki trasy, to będzie wiedział, że pracownik zagłusza. Zresztą pracownik będzie wiedział, że ma GPS ;]

A to ma być jakaś tajemnica? :bzik:

U mnie kierowcy poinformowani, ale to są auta ciężarowe wyłącznie do użytku zarobkowego. 

Edytowane przez swienty

Napisano
Dnia 29.08.2019 o 13:38, czoper napisał:

Hej.

Używam kilka rożnych lokalizatorów z własnym serwerem. Najlepsze z nich są  z Teltoniki. Firma z Litwy. Mam  FMB920. Są dostępne w kraju.

Fajnie jakby byl podlaczany jedynie pod obd2

Napisano
20 godzin temu, swienty napisał:

https://allegro.pl/oferta/lokalizator-gps-gt02a-platforma-ios-android-www-8413072026

Na pudełku jest wpisany adres serwera (dyegoo), login oraz hasło. Po uruchomieniu i skonfigurowaniu można się logować i używać.

Używam na dyegoo.net, jedyny minus jest taki że strona po chińsku, ale wystarczy autotłumacz w przeglądarce i jest ok. Apka na Androida jest po angielsku.

Dzisiaj odebrałem drugą, i muszę tylko pokombinować żeby podłaczyć oba pod jeden login.

jak  z zasilaniem takie urzadzenia? w przypadku odłączenia aku

Napisano
2 godziny temu, nielubiekotow napisał:

jak  z zasilaniem takie urzadzenia? w przypadku odłączenia aku

Urządzenie nie ma baterii, ale akurat mi to nie przeszkadza. W przypadku odłączenia zasilania pokazuje ostatnią zarejestrowaną pozycję.

Jedno mam podłączone pod stałe zasilanie (o ile zasilanie całej kabiny nie jest odcięte głównym wyłącznikiem prądu), drugie podłączyłem dziś pod zapłon.

Główny minus tej stronki dyegoo.net jest taki, że nie da się dodać dwóch urządzeń na jeden login. :nie_wiem: 

Napisano
  • Autor
Dnia 31.08.2019 o 06:20, swienty napisał:

Dokładnie do tego drugiego, pracownik będzie poinformowany o monitoringu gps, samochód jest ubezpieczony od kradzieży.

Edytowane przez pandzia

Napisano

a moze Keratronik?

Napisano
  • Autor
21 godzin temu, TWENTIS napisał:

a moze Keratronik?

Z Keratronika korzystam, chcę sprawdzić własne urządzenie z jakimś darmowym serwisem do lokalizacji.

Zakupiłem FMB920, jak dojdzie - będę testował.

Napisano

Dobry wybór. Po BT jest dużo fajnych ustawień.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Zaczynam testować urządzenia ze stroną https://gps-trace.com

Przed chwilą to uruchomiłem, bo już miałem dość wiecznego przelogowywania się pomiędzy kontami na dyegoo. :) 

Niestety widzę że max to 2 pojazdy. :( 

gps1.png.1c9298d2d71da0825bb4b5a038d059e3.png. :) 

Edytowane przez swienty

Napisano
  • Autor

Odnośnie FMB920 - z karta abonamentowa orange (apn: internet, u: internet, h: internet) dziala, status gprs aktywny i jest połączenie z serwerami, na karcie virgin mobile na kartę ustawiony apn: virgin-internet tak jak podają na stronie oraz apn: internet (z użytkownikiem, hasłem internet i bez) nie może się połączyć - status gprs nieaktywny.

Na karcie jest 5 PLNów, bez żadnej taryfy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.