Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co by tu kupić?

Featured Replies

Napisano

No właśnie, 18-letnia Corolla mojej żony powoli przestaje być bezawaryjnym samochodem i chyba najwyższy czas kupić jej coś małego. Udało mi się w niej zasiać ideologię EV ;] I teraz pytanie, na tę chwilę na celowniku stoi hybrydowy Yaris za circa 80 klocków, czy coś małego elektrycznego znajdę w tej cenie? Może być PHEV.

Czy lepiej może wytrzymać jeszcze z rok i w 2020 coś kupować?

tapatalked

Napisano

To oczywiście mocno subiektywna opinia, ale pojeździłem troszkę tymi Yarisami HSD na carsharingu i straszną karą byłoby jeźdżenie tym na codzień. Elektrycznym i3 zrobiłem po Warszawie sumarycznie z 250km i jest fajnie, dużo lepiej niż ten Yaris (oczywiście wiem, że to nie ten budżet). Ale tak czy siak, odebrałem dziś nowe auto i bardzo się cieszę, że nie będę już musiał tym elektrykiem jeździć.

A co do wyboru, to koledzy kilkukrotnie już tu pisali, że w 2020 coś ciekawego ma się pojawić, a zdecydowanie więcej to dopiero w 2021.

Napisano
2 godziny temu, ⠀ napisał:

No właśnie, 18-letnia Corolla mojej żony powoli przestaje być bezawaryjnym samochodem i chyba najwyższy czas kupić jej coś małego. Udało mi się w niej zasiać ideologię EV ;] I teraz pytanie, na tę chwilę na celowniku stoi hybrydowy Yaris za circa 80 klocków, czy coś małego elektrycznego znajdę w tej cenie? Może być PHEV.

tapatalked

Wstrzymać się, bo aktualnie wielka niewiadoma z dopłatami.

Jeśli by były, to powinien się spodobać Peugeot e-208.

Jak nie będzie dopłat, to wtedy można debatować dalej.

Na razie narobili zamieszania i rynek oczekuje w zawieszeniu.

Napisano

Ale e208 na dopłaty załapie się tylko w wersji podstawowej i o ile dobrze wyczytałem tylko w jednym, żółtym, kolorze. Troszkę słabo.

Chociaż ja akurat wszelkie dopłaty uważam za poroniony pomysł.

Napisano
18 godzin temu, ⠀ napisał:

tapatalked

Z elektrykow to VW Up ma byc za 96300 i pewnie Skoda Citygo za jakies 90000.

Przy obiecanych doplatach w wysokosci 36000 (w ktore ciezko mi uwierzyc) to bardzo tanio.

Napisano
2 godziny temu, Mars_wrc napisał:

Ale e208 na dopłaty załapie się tylko w wersji podstawowej i o ile dobrze wyczytałem tylko w jednym, żółtym, kolorze. Troszkę słabo.

Chociaż ja akurat wszelkie dopłaty uważam za poroniony pomysł.

Nie ma konkretów odnośnie dopłat, nie wiadomo czy w ogóle będą, a Ty już wiesz co się załapie 😁 

Przyjmując plotki za pewnik, to akurat Peugeot jest znany z dawania sporych rabatów, i wtedy możliwości rosną. Dla działalności to kwota netto poza tym ma być. 

Na razie poczekajmy czy w ogóle coś z tego będzie i co finalnie.

Owszem, przez dopłaty rynek głupieje. I de facto jest drożej niż mogłoby być.

W Polsce w ogóle sytuacja specyficzna, bo rzucili hasło ponad rok temu z kwotami z kosmosu i wszyscy sparaliżowani. Rynek nowych jak i używanych. 

Napisano
7 minut temu, Mars_wrc napisał:

Czytać można, tylko wierzyć we wszystko nie należy. Takie czasy 😉

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.