Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Octavia 2020 PHEV

Featured Replies

Napisano

Za antyweb:

W ofercie od dnia premiery dostępne będą też dwie hybrydy, obie z akumulatorami, które pozwolą na przejechanie kilkudziesięciu kilometrów na napędzie elektrycznym. Ich bazą będzie silnik spalinowy 1.4 TSI, który połączony będzie z silnikiem elektrycznym. Skoda zaoferuje w Octavii dwie wersje o mocach 204 KM i 245 KM, która sparowane będą z sześciostopniową, automatyczną przekładnią DSG.

:jem:

Napisano

Jak się tak podniecasz wersją GTE w wykonaniu Skody, to już długo jest Optima PHEV i w 2020 będzie też nowsza wersja...

Nawet się zastanawiałem, czy nie brać...

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, K3 napisał:

Jak się tak podniecasz wersją GTE w wykonaniu Skody, to już długo jest Optima PHEV i w 2020 będzie też nowsza wersja...

Nie interesuje mnie Kia. Wybacz.

Napisano
Dnia ‎2019‎-‎10‎-‎30 o 11:38, K3 napisał:

Nawet się zastanawiałem, czy nie brać...

Nikt o zdrowych zmysłach nie kupi Optimy :hehe: Nie wiem wogole po co oni to wpychają na sile do EU.

Dnia ‎2019‎-‎10‎-‎30 o 10:24, ⠀ napisał:

Za antyweb:

:jem:

Szkoda, ze nie na bazie 2.0TSI wtedy stage 2 prawie 300KM plus elektryk to by była rakieta :jem:

Napisano
  • Autor
7 minut temu, wujekcybul napisał:

Szkoda, ze nie na bazie 2.0TSI wtedy stage 2 prawie 300KM plus elektryk to by była rakieta :jem:

To generalnie nie ma być rakieta. Ma się w miarę luźno turlać na baterii po mieście i na benzynie na autostradzie.

Napisano
1 minutę temu, ⠀ napisał:

To generalnie nie ma być rakieta. Ma się w miarę luźno turlać na baterii po mieście i na benzynie na autostradzie.

A jak tak to co innego. Choc boje się, ze może być po prostu brzydka.

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Pojawiło się trochę więcej szczegółów: https://wrc.net.pl/is-oficjalnie-wlasnie-poznalismy-wyglad-najnowszej-skody-octavia-rs-iv-bedziesz-zachwycony

Ciekaw jestem jaka będzie różnica cenowa między Octavią RS iV a Superbem L&K iV wyposażonym prawie pod kurek. Na tego ostatniego mam ofertę na poziomie 178kPLN.

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, OZI napisał:

13kWh bateria - 60km... Nie za duzo.

Nie za dużo to ma Toyota Hybrid.

Napisano

"Skoda wyposażyła model OCTAVIA RS iV w silnik 1.4 TSI (110 kW/150 KM) oraz elektryczny silnik 85 kW. Razem oferują one moc 180 kW (245 KM)"

hmmm coś mi tu nie pasuje

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Kris88 napisał:

"Skoda wyposażyła model OCTAVIA RS iV w silnik 1.4 TSI (110 kW/150 KM) oraz elektryczny silnik 85 kW. Razem oferują one moc 180 kW (245 KM)"

hmmm coś mi tu nie pasuje

Co Ci nie pasuje?

Moce (150HP + 113HP z EV to jakieś 263) się nie sumują, bo występują w różnym czasie. 

Napisano
3 godziny temu, OZI napisał:

13kWh bateria - 60km... Nie za duzo.

To jest plug in, a nie pelny elektryk...

Dla mnie 60km zasiegu jest wystarczajace przez jakies 25 z 30 dni w miesiacu :ok:

Napisano
4 godziny temu, ⠀ napisał:

Co Ci nie pasuje?

Moce (150HP + 113HP z EV to jakieś 263) się nie sumują, bo występują w różnym czasie. 

Nowa Corolla ma 153KM z spalinowki i 109KM z elektryka co tam łącznie daje 180KM, w octavi jakoś tak optymistyczniej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.