Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łódź, qrła!

Featured Replies

Napisano

@iwik

Info dla Ciebie, bo martwiłeś się, że ni mo gdzie ładować. 
Coś będzie niedługo, oprócz tego co już jest. Deklaracja, do końca 2020. 

65300F5B-0294-4ABF-8BD1-DBF98CD7AA8A.jpeg.be8a7bd50d2bbfaac9e942b50c57cb9d.jpegF7752E9C-797C-4306-82BD-AD6F2AC2E2E4.jpeg.30df92765f87f1152e73d583a8931600.jpeg

Edytowane przez mrBEAN

Napisano
Godzinę temu, mrBEAN napisał:

Deklaracja, do końca 2020

Już czytałem :ok:

Pozostaje jeszcze kwestia cen, bo to ładowarki komercyjne. Ale dobrze, że jakieś będą - u mnie na osiedlu aż jedna ;]

Edytowane przez iwik

Napisano

Firmy energetyczne podniosą najprawdopodobniej ceny prądu dla firm i instytucji w 2020. Ciekaw jestem przełożenia tego na ceny na słupkach. Mówi się o ok 30%...

Napisano
  • Autor
53 minuty temu, iwik napisał:

Firmy energetyczne podniosą najprawdopodobniej ceny prądu dla firm i instytucji w 2020. Ciekaw jestem przełożenia tego na ceny na słupkach. Mówi się o ok 30%...

Te Wasze miejskie początkowo raczej będą bezpłatne.

W przyszłości powinna powstać osobna taryfa dla ładowarek/słupków.

Ale ogólnie faktycznie jest bardzo ciekawe, jak to się będzie rozwijać.

Teoretycznie pewnie skończy się na tym, że koszt z publicznych ładowarek będzie zbliżonym kosztem do użytkowania spalinowego.

Tak naprawdę opcji rozwoju jest bardzo dużo i ciężko przewidzieć scenariusz. Tak czy inaczej jest to temat na najbliższe 20 lat, więc nie ma się czym podniecać.

Oby EV na ulicach jak najmniej przybywało ;] przy jednoczesnym szybkim eliminowaniu capiących diesli :P

Jedynie te dopłaty jeśli faktycznie wejdą, to trochę mogą namieszać. A tak to na razie, będzie sobie to powolutku rosło i oby infrastruktura nadążała, szczególnie ta w trasach.

Bo największym problemem jest stawianie pojedynczych stacji ładowania na lokalizację. I to jest temat, który mnie najbardziej interesuje i jak się będzie rozwijał.

Oby jakiś Orlen się w końcu ogarnął i zaczął to robić konkretnie, bo inaczej tu będzie buba ;) 

Napisano

Teoretycznie pewnie skończy się na tym, że koszt z publicznych ładowarek będzie zbliżonym kosztem do użytkowania spalinowego.

To by wymuszało jakieś 2.5pln za kWh czyli jakieś 1000% marży w nocy. No nie wiem...

tapatalked

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, ⠀ napisał:

To by wymuszało jakieś 2.5pln za kWh czyli jakieś 1000% marży w nocy. No nie wiem...

tapatalked

Wybiegłem 20 lat do przodu jak już będzie się to musiało kalkulować wszystkim ;)

Cicho, nie rób kreciej roboty! :phi:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.