Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[astra j] oświetlenie i żarówki

Featured Replies

Napisano

sedan z 2016, światło cofania, po lewicy W16W, po prawicy H21W. Ma ktoś takie cudo, dwa rózne???

Akurat się przepaliła, więc jakież zdziwienie moje było mając w ręku W16W, bo niby tylko takie w sedanie powinno być...

Napisano
sedan z 2016, światło cofania, po lewicy W16W, po prawicy H21W. Ma ktoś takie cudo, dwa rózne???
Akurat się przepaliła, więc jakież zdziwienie moje było mając w ręku W16W, bo niby tylko takie w sedanie powinno być...
U mnie z 2017 tylko prawe cofania świeci chyba że coś mam popsute a nie wiem
Napisano
  • Autor
1 minutę temu, kamileeek napisał:
8 minut temu, wawo napisał:

U mnie z 2017 tylko prawe cofania świeci chyba że coś mam popsute a nie wiem

Stąd zacząłem wymieniać żarówkę w lewym, a tu H21W ;]

Napisano

A przypadkiem to nie jest przeciw mgielna? Dosyć dawno to sprawdzałem i dokładnie nie pamiętam

Napisano
  • Autor
18 godzin temu, kamileeek napisał:

A przypadkiem to nie jest przeciw mgielna? Dosyć dawno to sprawdzałem i dokładnie nie pamiętam

Wyczaiłem. Wsteczne jest tylko jedno i to jest W16W po prawej stronie. Ta druga lewa lampa się nie świeci - świeci się z chwilą włączenia świateł drogowych/mijania (nie dziennych) i cofania, ale świeci się na czerwono (i od tego jest ta H21W). Nic się nie świeci w tym miejscu, jak cofamy przy światłach dziennych (i tak zapewne ma być), świeci się natomiast, jak cofamy na światłach mijania (czyli biało po prawej W16W i czerwono po lewej H21W) przy cofaniu na dziennych jest tylko biało po prawej od W16W. 

No ale 3 żarówki kupiłem ;]

Napisano
9 godzin temu, wawo napisał:

...Ta druga lewa lampa się nie świeci - świeci się z chwilą włączenia świateł drogowych/mijania (nie dziennych) i cofania, ale świeci się na czerwono (i od tego jest ta H21W)...

Ta po lewej w klapie bagażnika H21W z kloszem czerwonym to tylne światło przeciwmgielne na 100%.

Jeśli świeci u Ciebie w opisany sposób, to pewnie masz jakieś zwarcie w instalacji, może w przełączniku świateł..., IMO tak nie powinno być, radziłbym to wyjaśnić, bo możesz nie dostać pieczątki w DR po kolejnym przeglądzie. Sprawdź, czy przypadkiem nie świeci się razem z mijania podczas jazdy, bo za to już mandacik jest pewny...

Pozdr.

Napisano
  • Autor
Dnia 23.12.2019 o 22:03, master22221 napisał:

Ta po lewej w klapie bagażnika H21W z kloszem czerwonym to tylne światło przeciwmgielne na 100%.

Jeśli świeci u Ciebie w opisany sposób, to pewnie masz jakieś zwarcie w instalacji, może w przełączniku świateł..., IMO tak nie powinno być, radziłbym to wyjaśnić, bo możesz nie dostać pieczątki w DR po kolejnym przeglądzie. Sprawdź, czy przypadkiem nie świeci się razem z mijania podczas jazdy, bo za to już mandacik jest pewny...

Pozdr.

Mówimy o białej części klosza. Tylko o tym pisałem. Tylko te żarówki wyciągałem. 

Napisano
16 godzin temu, wawo napisał:

Mówimy o białej części klosza. Tylko o tym pisałem. Tylko te żarówki wyciągałem. 

" świeci się natomiast, jak cofamy na światłach mijania (czyli biało po prawej W16W i czerwono po lewej H21W) "

Tak pisałeś, H21W jest tylko jedna: lewa lampa w klapie i to jest światło przeciwmgielne. Ma klosz z zewnątrz biały, ale w środku odblask jest czerwony, więc świeci na czerwono. Czy teraz piszemy o tym samym?

Pozdr.

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, master22221 napisał:

" świeci się natomiast, jak cofamy na światłach mijania (czyli biało po prawej W16W i czerwono po lewej H21W) "

Tak pisałeś, H21W jest tylko jedna: lewa lampa w klapie i to jest światło przeciwmgielne. Ma klosz z zewnątrz biały, ale w środku odblask jest czerwony, więc świeci na czerwono. Czy teraz piszemy o tym samym?

Pozdr.

Yes. Uruchamia się przy cofaniu na włączonych światłach mijania (i pewnie długich?). Cisza przy dziennych. 

Napisano

A gdy razem z mijania włączysz tylne przeciwmgielne, to też ta H21W świeci (po lewej na czerwono), czy może jeszcze coś innego?

Pozdr.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dnia ‎28‎.‎12‎.‎2019 o 13:35, wawo napisał:

Yes. Uruchamia się przy cofaniu na włączonych światłach mijania (i pewnie długich?). Cisza przy dziennych. 

Sprawdzilem wczoraj w garazu i u mnie po wlaczeniu wstecznego, zapala sie jedynie swiatlo cofania po prawej stronie...

Zadna dodatkowa zarowka w lampie po drugiej stronie sie nie zaczyna swiecic jak cofam na mijania/dlugich.

Napisano
  • Autor
Dnia 9.01.2020 o 15:35, Maciej__ napisał:

Sprawdzilem wczoraj w garazu i u mnie po wlaczeniu wstecznego, zapala sie jedynie swiatlo cofania po prawej stronie...

Zadna dodatkowa zarowka w lampie po drugiej stronie sie nie zaczyna swiecic jak cofam na mijania/dlugich.

Może masz spaloną? ;]

Napisano
31 minut temu, wawo napisał:

Może masz spaloną? ;]

Przeciwmgielne dziala :ok:

Napisano

W astrze j HB z 2014 obydwie żarówki są H21W ( cofania i p. mgielna)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.