Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Scenic II - nie odpala od strzala

Featured Replies

Napisano

Autem jezdzi zona i dzisiaj mi powiedziala, ze przez ostatnie kilka dni auto nie odpala od strzala, jak to mialo miejsce do tej pory, ale dopiero za 3 razem.

Poniewaz, jak pisalem, do tej pory palil zawsze od strzala, troche mnie to niepokoi. Slusznie? Macie jakies sugestie co moze byc tego powodem i ewentualnie co sprawdzic?

Dodam, ze mowa o benzynie 2.0 z gazem, rocznik 2007.

Napisano
6 godzin temu, zinger napisał:

Autem jezdzi zona i dzisiaj mi powiedziala, ze przez ostatnie kilka dni auto nie odpala od strzala, jak to mialo miejsce do tej pory, ale dopiero za 3 razem.

Poniewaz, jak pisalem, do tej pory palil zawsze od strzala, troche mnie to niepokoi. Slusznie? Macie jakies sugestie co moze byc tego powodem i ewentualnie co sprawdzic?

Dodam, ze mowa o benzynie 2.0 z gazem, rocznik 2007.

do sprawdzenia czujnik położenia wału, na początek wyczyścić i spryskać jakimś kontakt sprayem

Napisano
  • Autor
9 minut temu, r1sender napisał:

do sprawdzenia czujnik położenia wału, na początek wyczyścić i spryskać jakimś kontakt sprayem

Ogarne to sam bez koniecznosci rozbierania polowy auta czy wczolgiwania sie pod spod? Masz namiary na jakis tutorial co i jak?

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, tomecki napisał:

Wróżenie z fusów ;]

Zacząłbym od świec, może trzeba sprawdzić rozrusznik?  Może czujnik temperatury silnika?

No wiem ale moze to akurat jakis typowiec dla tych aut :)

Napisano
18 minut temu, zinger napisał:

Ogarne to sam bez koniecznosci rozbierania polowy auta czy wczolgiwania sie pod spod? Masz namiary na jakis tutorial co i jak?

do ogarnięcia samemu tylko musisz sobie poszukać. Nie wiem gdzie jest w 2.0, mam ogarnięte w 1.4 i 1.6. Akurat w tych silnikach jest po stronie kierowcy, w dolnej części bloku pod wężami od układu chłodzenia. Tu masz z laguny- powinno być podobnie jak nie tak samo.

Napisano

W 2.0 jest w przedniej części  bloku,w okolicach łączenia ze skrzynią biegów. Zanim zaczniesz kopać sprawdż reduktor czy nie puszcza gazu podciśnieniem do kolektora.

Napisano
Dnia 24.02.2020 o 11:47, zinger napisał:

z gazem

Tu bym szukał kłopotów na początek. Zakręć gaz z butli i użytkujcie auto z 2 - 3 dni na benzynie. Jak się poprawi to znaczy że albo się adaptacje rozjeżdżają albo tak jak ktoś już pisał kłopoty z parownikiem. Ewentualnie zawalona przepustnica - ale tu by były jeszcze problemy z obrotami silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.