Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vitara s 2016 pytanie.

Featured Replies

Napisano

Witam. Mieszkam w Danii i w piątek kupiłem samochód Suzuki Vitara S 2016 35 tys przejechane, udokumentowane, sprawdzone przez firmę i na skat więc licznik nie mógł być cofany.

Wczoraj odpalając auto miałem wyłączony Bluetooth w telefonie więc muzyka nie zaczęła grać i usłyszałem że podczas puszczania sprzęgła przy zmianie biegu z 1 na 2 i z 2 na 3 słychać pojedyncze ciche stuknięcie ( nie wiem jak to opisac, nie jest to stuknięcie jak metal o metal) dźwięk ten jest naprawdę cichy z bo żeby go usłyszeć muszę całkowicie wyciszyć muzykę.

Dźwięk ten słychać tylko podczas zmiany biegów bo wciskałem i puszczałem sprzęgło na wyłączonym silniku, na włączonym, nawet gdy miałem wbity bieg i cisza.

Ogólnie mówiąc to mój pierwszy samochód i się poprostu chciał bym dowiedzieć czy samochód wydaje dźwięki podczas zmiany biegow itp? Poprostu się martwię

Wysłane z mojego ASUS_I001DC przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 godziny temu, Konnor napisał:

35 tys przejechane, udokumentowane, sprawdzone przez firmę i na skat więc licznik nie mógł być cofany.

Polemizowałbym, ale jeśli auto jest nadal w DK, to masz 99,9% pewności. Bo możliwość mimo wszystko jest...

Napisano

Witam. Mieszkam w Danii i w piątek kupiłem samochód Suzuki Vitara S 2016 35 tys przejechane, udokumentowane, sprawdzone przez firmę i na skat więc licznik nie mógł być cofany.

Wczoraj odpalając auto miałem wyłączony Bluetooth w telefonie więc muzyka nie zaczęła grać i usłyszałem że podczas puszczania sprzęgła przy zmianie biegu z 1 na 2 i z 2 na 3 słychać pojedyncze ciche stuknięcie ( nie wiem jak to opisac, nie jest to stuknięcie jak metal o metal) dźwięk ten jest naprawdę cichy z bo żeby go usłyszeć muszę całkowicie wyciszyć muzykę.

Dźwięk ten słychać tylko podczas zmiany biegów bo wciskałem i puszczałem sprzęgło na wyłączonym silniku, na włączonym, nawet gdy miałem wbity bieg i cisza.

Ogólnie mówiąc to mój pierwszy samochód i się poprostu chciał bym dowiedzieć czy samochód wydaje dźwięki podczas zmiany biegow itp? Poprostu się martwię

jeśli nie ma innych niepokojących objawów typu szarpnięcia itp to nie przejmuj się i jeździj. Jak coś będzie nie tak ze skrzynią to na pewno się zorientujesz.

Napisano
1 minutę temu, bergerac napisał:

jeśli nie ma innych niepokojących objawów typu szarpnięcia itp to nie przejmuj się i jeździj. Jak coś będzie nie tak ze skrzynią to na pewno się zorientujesz.

A ja dodam, że jeśli zakup był od firmy, to zawsze ma 6 miesięcy gwarancji na używane auto... :skromny:

Napisano

Załączanie biegów łączy się z wydawaniem dźwięków, za dużo muzyki słuchasz ;)

Napisano
9 godzin temu, Konnor napisał:

Jaki silnik (1,4 czy 1,6)? Skrzynia 5 czy 6 biegowa? Z opisu wynika, że dźwięk może być normalny, suzuki nie ma super precyzyjnej skrzyni i słychać jak biegi wchodzą.

Napisano
  • Autor
Jaki silnik (1,4 czy 1,6)? Skrzynia 5 czy 6 biegowa? Z opisu wynika, że dźwięk może być normalny, suzuki nie ma super precyzyjnej skrzyni i słychać jak biegi wchodzą.
1.4. 140koni i 6 biegów

Napisano

Spróbuj wolniej trochę sprzęgło puścić.

Napisano
1.4. 140koni i 6 biegów

A na zimno 2 też Ci słabiej wchodzi?
P. S.
W jakiej części Danii się obracasz?

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
A na zimno 2 też Ci słabiej wchodzi?
P. S.
W jakiej części Danii się obracasz?

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Biegi wchodzą leciutko bez żadnych problemów. Tylko słychać ten dźwięk który mnie martwi to pojedyncze ciche stuknięcie

Napisano
26 minut temu, Konnor napisał:

Biegi wchodzą leciutko bez żadnych problemów. Tylko słychać ten dźwięk który mnie martwi to pojedyncze ciche stuknięcie

Jeśli przy puszczaniu sprzęgła, to może być wina docisku.

Kiedyś ASO zmieniło na gwarancji w jednym z aut, ale i tak stuknięcie pozostało.

Ja nie przejmowałbym się na zapas - jeździć, obserwować :ok:

Jak masz większe wątpliwości, zajedź do mechanika.

Napisano
33 minuty temu, Konnor napisał:

Biegi wchodzą leciutko bez żadnych problemów. Tylko słychać ten dźwięk który mnie martwi to pojedyncze ciche stuknięci

Popros kogos, kto ma wieksze doswiadczenie z autami, zeby sie przejechal :ok:

Napisano

To Twoje pierwsze auto, czy porównujesz z innymi? Suzuki ma dobry napęd, ale skrzynia nie jest super precyzyjna. Jest dobra, ale są auta w których biegi zmienia się przyjemniej. Pytałem w jakiej części Danii się obracasz, bo mam s crossa z tym samym silnikiem (to bardzo podobne auta i w zasadzie ten sam napęd), więc jakby było niedaleko to mógłbyś sobie porównać (ja okolice Billund).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.