Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poprzeczka do rowerów...

Featured Replies

Napisano

Nie chcę na MK z różnych przyczyn. Poszukuję poprzeczki do stabilizacji rowerów na dachu na dalsze wyjazdy. Nie chodzi o taką uzupełniającą do "dziwnych" ram, by je sensownie złapać, tylko taką, którą złapię rowery w poprzek, by pracowały razem i nie "ocierały" się kierownicami. Mam wrażenie, że coś takiego widziałem w zeszłym roku, ale nie mogę tego w znaleźć w sklepach.  

Napisano
Nie chcę na MK z różnych przyczyn. Poszukuję poprzeczki do stabilizacji rowerów na dachu na dalsze wyjazdy. Nie chodzi o taką uzupełniającą do "dziwnych" ram, by je sensownie złapać, tylko taką, którą złapię rowery w poprzek, by pracowały razem i nie "ocierały" się kierownicami. Mam wrażenie, że coś takiego widziałem w zeszłym roku, ale nie mogę tego w znaleźć w sklepach.  

Jak chcesz chwycić te rowery, żeby kierownice nie ocierały sie o siebie? No bo jak chwycisz je za ramę to i tak przednie koło będzie lekko pracować. Spróbuj przenocować przednie koło na dwa paski oddalone od siebie, wtedy masz dwa punkty chwytu i koło mniej drży. Ewentualnie rowery na przemian przod/tył. A jeżeli kierownice przy montażu stykają się że sobą to można pomiędzy dac gabke kuchenna, zlapana na taśmę do jednego roweru.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, spad napisał:

Jak chcesz chwycić te rowery, żeby kierownice nie ocierały sie o siebie?

Za ramy/kierownice/sztyce. 

No bo jak chwycisz je za ramę to i tak przednie koło będzie lekko pracować.

Niech sobie pracuje - jak będzie poprzeczka stałej długości między ramami/kierownicami to nie ma szans na ocieranie się kierownic.  

Spróbuj przenocować przednie koło na dwa paski oddalone od siebie, wtedy masz dwa punkty chwytu i koło mniej drży. Ewentualnie rowery na przemian przod/tył. A jeżeli kierownice przy montażu stykają się że sobą to można pomiędzy dac gabke kuchenna, zlapana na taśmę do jednego roweru.

Na postoju się nie stykają - pracuje to wszystko dynamicznie. Chciałem to usztywnić, by pracowały razem. 

Napisano
8 minut temu, futrzak napisał:

Za ramy/kierownice/sztyce. 

Niech sobie pracuje - jak będzie poprzeczka stałej długości między ramami/kierownicami to nie ma szans na ocieranie się kierownic.  

Na postoju się nie stykają - pracuje to wszystko dynamicznie. Chciałem to usztywnić, by pracowały razem. 

Ja sie z czyms takim nie spotkalem... A jak Ty w ogole chcesz mocowac ta poprzeczke do rowerow zalozonych na dach, z drabiny jakiejs?

IMHO najlepszym rozwiazaniem bedzie przelozenie uchwytu i montaz jednego z rowerow kierownica skierowana do tylu.

Napisano
  • Autor
Teraz, Maciej__ napisał:

Ja sie z czyms takim nie spotkalem... A jak Ty w ogole chcesz mocowac ta poprzeczke do rowerow zalozonych na dach, z drabiny jakiejs? 

Tak, mam specjalną małą drabinkę to takich celów, zamiast biegać po progach. Niesamowita wygoda. Znajomy podejrzał i też kupił :)

Teraz, Maciej__ napisał:

IMHO najlepszym rozwiazaniem bedzie przelozenie uchwytu i montaz jednego z rowerow kierownica skierowana do tylu.

Tego nie neguję, ale napiszę szczerze, że mi się nie chce ;] Wcześniej nie było kłopotu, ponieważ :piekna: rower miał węższą kierownicę, mój chyba też ;]  Ostatnio straciłem w ten sposób lusterko mocowane do kierownicy:

jakie-lusterko-rowerowe-01.jpg

Coś podobnego. Zostało tylko mocowanie ;)

Napisano
12 minut temu, futrzak napisał:

Coś podobnego. Zostało tylko mocowanie ;)

Fajna fotka :ok:

Napisano
Godzinę temu, futrzak napisał:

Szukaj "thule arm", tylko że to są dedykowane do konkretnych bagażników tak aby zapiąć czwarty rower...

23556_0_m_719_1200.JPG

Napisano
  • Autor
Teraz, K3 napisał:

Szukaj "thule arm", tylko że to są dedykowane do konkretnych bagażników tak aby zapiąć czwarty rower...

23556_0_m_719_1200.JPG

Tak, to widziałem, to do bagażników na hak :ok:

Napisano
1 godzinę temu, futrzak napisał:

Tego nie neguję, ale napiszę szczerze, że mi się nie chce

To jest kilka minut roboty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.