Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

peknely mnie tylne sprezynki;) i podobno konczy sie kataliza

Featured Replies

Napisano

witam,

zajechalem dzis do serwisu dolac plynu chlodzacego;) i sprawdzic co mi sie tlucze pod spodem, pan fachura wlazl pod autko, i wyciagnal mi pękniętą spręzynkę z tylnego zawieszenia, powiedział że druga rownież jest pęknięta... malo tego stwierdził (uderzając pięścią w początek tlumika pod silnikiem), ze te mataliczne stuki to stuki z konczacego sie katalizatora... i kapa... co z katem co robic?

za sprezynki zaspiewano 770 PLN, za robocizne 80 PLN. wogole zdawalo mi sie, ze moja astra jakos nisko siedzi, a trzymala sie jezdni zajefajnie.

jakie sprezynki mam zalozyc? co polecacie? ile kosztuje? itp... plynu dolali za free;) i jeszcze dali w buteleczce na zapas;)

http://forum.autokacik.pl/files/277024777-sprezynka.JPG

post-25939-14352471345064_thumb.jpg

Napisano

jezu drogi. za takie ceny to od razu powinni wieszac tych z aso. skad o ni takie ceny biora?? zwykle sprezyny kosztuja po 80zl (wlasnie przed wczoraj zakladalem) wzmacniane to koszt ok 20zolek wiecej.

Napisano

Mnie też jedna pękła więc muszę wymienić obie. W sklepie Moto powiedzieli mi ok.130zł/szt. Na allegro widziałem po ok.70zł/szt i trochę się nad nimi zastanawiam,bo nie wiem co to za jakość. Z allegro sprzedawał je ktoś z Gliwic albo Katowic. Jak znajdę to wrzuce link.

Napisano
  • Autor

> jezu drogi. za takie ceny to od razu powinni wieszac tych z aso. skad

> o ni takie ceny biora?? zwykle sprezyny kosztuja po 80zl

> (wlasnie przed wczoraj zakladalem) wzmacniane to koszt ok

> 20zolek wiecej.

w jakiej astrze??? jakie zalozyles wykle? jaka jest roznica miedzy utwardzonymi;) ja na tych co w zalacznikui tak kazda nierownosc czulem... moze dlatego, ze caly czas byly pekniete

Napisano

sprężyny ... zamailuj do kolegów Bouler albo Krisb a coś dobiorą w dobrej cenie

kata - jak w puszce coś lata,topewnie kat się rozleciał ...

jak nie przytyka wydechu, to mozna jeździć albo wstawić uniwerslany ...

Napisano

Dla mnie też niedawno pękła 1 sprężyna. Kupiłem po 100zł za sztuke + 30 za wymiane bo znajomy mi polecił takie. Na opakuwaniu napisane, że to do kadeta.

Po wymianie autko stoi wyraźnie wyżej, jest twardsze a komfort o niebo lepszy, nie podskakuje na nierównościach. Jak narazie jestem bardzo zadowolony.

Napisano
  • Autor

> sprężyny ... zamailuj do kolegów Bouler albo Krisb a coś dobiorą w

> dobrej cenie

> kata - jak w puszce coś lata,topewnie kat się rozleciał ...

> jak nie przytyka wydechu, to mozna jeździć albo wstawić uniwerslany

> ...

wlasnie lata w puszcze.... jakiego uniwersalnego? co to ile kosztuje;) przejdzie mi przeglad? mam LPG

Napisano

> sprężyny ... zamailuj do kolegów Bouler albo Krisb a coś dobiorą w

> dobrej cenie

Muszę wysłać e-maila do Krisb-a, bo w ich cenniku jest coś takiego: "sprężyny HB tył- 115zł/KPL". Jeśli to prawda , to jest taniej niż na allegro no chyba,że KPL ozn. że sprzedawane są w komplecie wiec 115zł/szt. Tak dla ciekawości jak brałem ostatnio od Krisb-a olej to zamówiłem filtr kabinowy za 22zł (oczywiści ze zniżką)- dobra cena prawdaż?

Napisano
  • Autor

> Muszę wysłać e-maila do Krisb-a, bo w ich cenniku jest coś takiego:

> "sprężyny HB tył- 115zł/KPL". Jeśli to prawda , to jest taniej

> niż na allegro no chyba,że KPL ozn. że sprzedawane są w

> komplecie wiec 115zł/szt. Tak dla ciekawości jak brałem ostatnio

> od Krisb-a olej to zamówiłem filtr kabinowy za 22zł (oczywiści

> ze zniżką)- dobra cena prawdaż?

przepraszam, ze pytam ale gdzie znajde ten cennik?

Napisano

> przepraszam, ze pytam ale gdzie znajde ten cennik?

www.gsi-goszczynski.pl ale to cennik tylko poglądowy. Co do ostatecznych cen ,to Krisb robi dla Nas upusty. POLECAM!

Napisano
  • Autor

> www.gsi-goszczynski.pl ale to cennik tylko poglądowy. Co do

> ostatecznych cen ,to Krisb robi dla Nas upusty. POLECAM!

dzieki wielkie za ten link, musze jeszcze poszukac namiaru na Krisb

Napisano

> dzieki wielkie za ten link, musze jeszcze poszukac namiaru na Krisb

Możesz pisać na [email protected] .Zaznacz,że jesteś z AK Astry i jeśli możesz, to napisz jaką podał Ci cenę.

Napisano
  • Autor

> Możesz pisać na [email protected] .Zaznacz,że jesteś z AK Astry i jeśli

> możesz, to napisz jaką podał Ci cenę.

dzięki, poslalem maila, napisze jak odpiszą

a swoja droga moge dalej jezdzic peknietymi tylnymi sprezynami? nie mam pojecia kiedy mi pekly... pekniecie jest zardzewiale, wiec pewnie ze 20 kkm na nich spokojnie zrobilem jak nie wiecej... ( na peknietych...) bylem na przegladzie w lutym tego roku i nic nie stwierdzono, powiedziano ideal;)

Napisano

U mnie pękła końcówka tak ok.5 cm więc dalej jeżdze i nic się nie dzieje. U Ciebie może być już widoczny minimalny przechył nadwozia (tak myślę). Może amortyzator będzie bardziej obciążony hmm.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie pękła końcówka tak ok.5 cm więc dalej jeżdze i nic się nie

> dzieje. U Ciebie może być już widoczny minimalny przechył

> nadwozia (tak myślę). Może amortyzator będzie bardziej obciążony

wydaje mi sie, ze auto stoi tak jak je kupilem;) jak je kupilem to cos mi sie wydawalo, ze za nisko jest;) moze juz wtedy byly pekniete, tylko czemu zaden ......nie zauwazyl tego;) pekniecie w zaladczniku

Napisano

> wydaje mi sie, ze auto stoi tak jak je kupilem;) jak je kupilem to

> cos mi sie wydawalo, ze za nisko jest;) moze juz wtedy byly

> pekniete, tylko czemu zaden ......nie zauwazyl tego;) pekniecie

> w zaladczniku

Ja też mam wrażenie,że tył jakoś nisko siedzi ale tłumacze to sobie wagą zbiornika LPG +gaz. Porównaj wzrokowo odległość (szparę) miedzy oponą a błotnikiem (powiedzmy nadkolem) z jednej i drugiej strony albo prościej weź metrówkę i zmierz odległość od ziemi do nadkola.Pewnie z jednej strony będzie mniej.

Napisano

Właśnie wyczytałem,że obie masz pęknięte więc brak odnośnika w wymiarze. Poza tym mierząc tak trzeba wtedy mieć takie samo ciśnienie w oponach. W sumie to i tak musisz je wymienić.

Napisano

> Muszę wysłać e-maila do Krisb-a, bo w ich cenniku jest coś takiego:

> "sprężyny HB tył- 115zł/KPL". Jeśli to prawda , to jest taniej

> niż na allegro no chyba,że KPL ozn. że sprzedawane są w

> komplecie wiec 115zł/szt. Tak dla ciekawości jak brałem ostatnio

> od Krisb-a olej to zamówiłem filtr kabinowy za 22zł (oczywiści

> ze zniżką)- dobra cena prawdaż?

Daj znac jak wyszlo z tymi kpl... bo tez jestem zainteresowany kupnem springow na tyl...

Napisano
  • Autor

> Właśnie wyczytałem,że obie masz pęknięte więc brak odnośnika w

> wymiarze. Poza tym mierząc tak trzeba wtedy mieć takie samo

> ciśnienie w oponach. W sumie to i tak musisz je wymienić.

ano, ciekawe ile tak na nich jezdzilem;) jak dlugo;)

Napisano
  • Autor

> Właśnie wyczytałem,że obie masz pęknięte więc brak odnośnika w

> wymiarze. Poza tym mierząc tak trzeba wtedy mieć takie samo

> ciśnienie w oponach. W sumie to i tak musisz je wymienić.

a jaka masz koncepcje na katalizator?

Napisano

Jakieś trzy miesiące temu wymieniałem u siebie.

Zapłaciłem ok. 150zł za szt. z wymianą.

Firmy Kilen (szwedzkie) utwardzane, podobno jedne z lepszych!

Pzdr!

Napisano

> a jaka masz koncepcje na katalizator?

Jest tak drogi, że kombinował bym z jakąś używką, uniwersalnym, strumienicą? Dużo zależałoby od ceny. Analize spalin i tak mi robią na LPG.

Napisano

> Daj znac jak wyszlo z tymi kpl... bo tez jestem zainteresowany kupnem

> springow na tyl...

Kolega Tomek posłał już e-maila tyle, że nam się rozchodzi o springi do "G" a Ty chcesz chyba do F-ki?

Napisano
  • Autor

> Jakieś trzy miesiące temu wymieniałem u siebie.

> Zapłaciłem ok. 150zł za szt. z wymianą.

> Firmy Kilen (szwedzkie) utwardzane, podobno jedne z lepszych!

> Pzdr!

wymieniales u jakiegos zwyklego mechaniora? czy w ASO? czujesz jakas roznice w jezdzie z poprzednimi?

Napisano
  • Autor

z innej beczki;) ile CI pali LPG Twoj silniczek;) teraz zauwazylem, ze masz bardzo ladny... ja podczas butowania swojej asterki ( autostrady 180 kmh nie schodzi ) zamykam sie kolo 10, dzis zdolowal mnie kumpel;) ma VECTRE 2.0 B w LPG i mowi, ze przy takiej jezdzie pali mu podobnie...

Napisano

> wymieniales u jakiegos zwyklego mechaniora? czy w ASO? czujesz jakas

> roznice w jezdzie z poprzednimi?

W zasadzie spręży y to samemu można wymienić,, (tyle, że potrzebne ściągacze), a jeśli masz podnośnik to już bajka.

A wymieniałem w warsztacie, bo inaczej nie ma gwarancji.

Wymiana chyba 30zł za stronę (sprężyna + amor) (montują tłumiki i wszystko co z zawieszeniem związane)

(cały czas mowa o F'ce, ale pewnie w G się za wiele nie różni)

A róznica jest bardzo dużo (może dlatego, że wymieniłęm od razu amorki - przez pękniętą sprężynę dobiło mi jeden amortyzator)

Ciągle jeżdżę z towarem, czasami dość ciężkim - auto trzyma się lepiej drogi, nie podskakuje na nierównościach.

Napisano

> a jaka masz koncepcje na katalizator?

Wymieniasz na uniwersalny za okolo 180zl + 30zl przesylka, stary sprzedajesz za np 100zeta na allegro lub w ogloszeniu o skupie katow z gieldy . I takim sposobem nowy kat kosztuje Cie tylko okolo 100zeta

Napisano
  • Autor

> Wymieniasz na uniwersalny za okolo 180zl + 30zl przesylka, stary

> sprzedajesz za np 100zeta na allegro lub w ogloszeniu o skupie

> katow z gieldy . I takim sposobem nowy kat kosztuje Cie tylko

> okolo 100zeta

to czym sie roznia te katalizatory??? uniwersalny od takiego co mi w aso zaspiewali 5000!!!!???

Napisano

> pan fachura wlazl pod autko, i

> wyciagnal mi pękniętą spręzynkę z tylnego zawieszenia,

Dość częste zjawisko. Mi pękła jak byłem nad morzem. W połowie długości i wypadła z kielicha zahaczając o tłumik. Najlepsze było to że wróciłem do domu myśląc że za odgłosy pochodzące z tyłu samochodu odpowiada zgięty tłumik. Kupiłem 2 sztuki od krisba, jakieś szwedzkie wzmacniane. Ale mam gaz i hak więc obciążenie tyłu jest większe. Jak znów pękną to kupię od Caravana.

> malo tego

> stwierdził (uderzając pięścią w początek tlumika pod silnikiem),

> ze te mataliczne stuki to stuki z konczacego sie katalizatora...

A ile km przejechałeś? Ja mam 160 kkm i testy spalin są OK więc kat też powinien być dobry. hmm.gif

> i kapa... co z katem co robic?

> za sprezynki zaspiewano 770 PLN,

Serwis = ASO? Jeśli tak to cena w miarę normalna. ASO tak ma smile.gif

>za robocizne 80 PLN.

Ja robiłem sam. Wystarczy torx i kanał.

> jakie sprezynki mam zalozyc? co polecacie? ile kosztuje?

Kup u któregoś z naszych kącikowiczów.

Napisano

> to czym sie roznia te katalizatory??? uniwersalny od takiego co mi w

> aso zaspiewali 5000!!!!???

Czesciowo juz sam sobie odpowiedziales - cena. Druga sprawa to ze ten z ASO pewnie bedzie dedykowany pod konkretny typ uklady wydechowego (bedzie mial prawdopodobnie flansze do przykrecenia go w miejsce starego) a uniwersalny jest bez nich i jest do wspawania. U mnie wlasnie jest tak zrobione. Ale jesli ktos jest perfekcjonista to moze przespawac flansze ze starego tylko pytanie - po co ??? Przeciez tego i tak nie widac - to ma dzialac a nie podobac sie wink.gif Wiecej szczegolow znajdziesz w moim poscie o wymianie kata ze styczna tego roku. Ja polecam takie rozwiazanie waytogo.gif i nie kombinowac z atrapami, strumienicami itp. sick.gif

A o sprezyny proponuje zapukac do kol Boulera. Kupowalem u niego tylne springi do swojego caravana, firmy Lesjofors. Wg mnie sa ok

Napisano

Dokladnie, atakuj kolege Boulera a wymienic mozna samemu bez wiekszych problemow. Odkrecasz amortyzator, stajesz na bębnie i sprezyna sama wychodzi, Wazna sprawa to nie pomylić gum ktore sa na gorze i na dole sprezyny - sa rózne !. Ja pod te tegumy dalem smar (ojciec mi jakis przyniosl, taki ktory nie jest szkodliwy dla gumy) bo chyba te gumy to jeden z elementow skrzypiacej Astry G.

Do wymiany sprezyn wzialem kolege do pomocy bo zmienialem sprezynki na takie wyciagniete ~6-7 cm u kowala i samemu trudno stac na bebnie i jednoczesnie z kanalu wkladac sprezyne. Pozniej tylko podnosnikiem hydraulicznym podnioslem wahacz do gory zeby amorek dalo sie przykrecic i po klopocie. Calosc zajela nam ok. 40 min i po 2 browarki na glowe.

Napisano
  • Autor

> Dokladnie, atakuj kolege Boulera a wymienic mozna samemu bez

> wiekszych problemow. Odkrecasz amortyzator, stajesz na bębnie i

> sprezyna sama wychodzi, Wazna sprawa to nie pomylić gum ktore sa

> na gorze i na dole sprezyny - sa rózne !. Ja pod te tegumy dalem

> smar (ojciec mi jakis przyniosl, taki ktory nie jest szkodliwy

> dla gumy) bo chyba te gumy to jeden z elementow skrzypiacej

> Astry G.

> Do wymiany sprezyn wzialem kolege do pomocy bo zmienialem sprezynki

> na takie wyciagniete ~6-7 cm u kowala i samemu trudno stac na

> bebnie i jednoczesnie z kanalu wkladac sprezyne. Pozniej tylko

> podnosnikiem hydraulicznym podnioslem wahacz do gory zeby amorek

> dalo sie przykrecic i po klopocie. Calosc zajela nam ok. 40 min

> i po 2 browarki na glowe.

i jak CI asterka siedzi?? wyzej??

Napisano

> i jak CI asterka siedzi?? wyzej??

Wyzej niz z fabryki ale mam zamontowany gaz i wakacje przed nami wiec napewno ciut siądzie jak sie zapakujemy z zona i 2 dzieciaków.

Mialem drugi komplet sprezyn, uzywane ale oryginaly GM i dalem do kowala na rozciagniecie (50 pln za komplet). Lubie jak samochod ma "dupcię" lekko w gorze, a szczegolnie kombi. A i jezdzi sie przyjemniej, czuc ze prezyny pracują. Postaram sie jakies foto pstryknac.

Napisano

> z innej beczki;) ile CI pali LPG Twoj silniczek;)

Średnio 9,2- 9,5 l i też lubię sobie "depnąć"-jak można. 10 litrów jeszcze mi nie wziął. W trasie 8-8,5 l.

Napisano
  • Autor

> Wyzej niz z fabryki ale mam zamontowany gaz i wakacje przed nami wiec

> napewno ciut siądzie jak sie zapakujemy z zona i 2 dzieciaków.

> Mialem drugi komplet sprezyn, uzywane ale oryginaly GM i dalem do

> kowala na rozciagniecie (50 pln za komplet). Lubie jak samochod

> ma "dupcię" lekko w gorze, a szczegolnie kombi. A i jezdzi sie

> przyjemniej, czuc ze prezyny pracują. Postaram sie jakies foto

> pstryknac.

tez jezdze z LPG w kole, czyli mowisz zeby dac sprezyny do rozciagniecia??

Napisano

Z katalizatorem jedz do auto-waku (ew. obok niedaleko byl tez kiedys gosc zajmujacy sie wydechem - trzeba by sprawdzic czy jeszcze urzeduje - niedaleko salonu bmw/rovera).

Jakis czas temu jak u mnie podejrzewalem padnietego kata - tam za 80 zl. mozna bylo wyciac kata i zrobic "atrape" grinser006.gif ale to jst oczywiscie buuuu i bzidko tak grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Z katalizatorem jedz do auto-waku (ew. obok niedaleko byl tez kiedys

> gosc zajmujacy sie wydechem - trzeba by sprawdzic czy jeszcze

> urzeduje - niedaleko salonu bmw/rovera).

> Jakis czas temu jak u mnie podejrzewalem padnietego kata - tam za 80

> zl. mozna bylo wyciac kata i zrobic "atrape" ale to jst

> oczywiscie buuuu i bzidko tak

a jak tak zrobie to gazil bedzie chodzil ok? sonda nie bedzie glopiala???

Napisano
  • Autor

> Z katalizatorem jedz do auto-waku (ew. obok niedaleko byl tez kiedys

> gosc zajmujacy sie wydechem - trzeba by sprawdzic czy jeszcze

> urzeduje - niedaleko salonu bmw/rovera).

> Jakis czas temu jak u mnie podejrzewalem padnietego kata - tam za 80

> zl. mozna bylo wyciac kata i zrobic "atrape" ale to jst

> oczywiscie buuuu i bzidko tak

a powiedz mi gdzie jest ten auto-wak??? a slyszales jakies opinie o tlumikowcach z podlesia????

a sprezynki u kgogo wymienic;) kogo polecassz?

Napisano

Po podpisie widze, ze masz G wiec nie wiem - u mnie w Fce napewno nie mialaby powodu zeby glupiec wink.gif

Napisano

witam! a ja mam takie pytanie... jak wymienie w moim htb sprezynki z tylu na jakies zwykle, zadne utwardzane, to beda twardsze niz te stare? bo na pusto teraz stoi dobrze, ale jak juz ktos siadze z tylu to straszne leci na glebe :/

Napisano

> czesc

ja zanim zmienilem to tyl byl na rowni z przofem tzn stala rowno. niestty pekl jedem najmniejszy zwoj. dlugo szukalem i meczylem kolegow a zutokacika i w koncu moj wybor padl na niemieckie NK za 90 pln szt. alternatywnie byly K+F rewelacyjne i D&d oraz killen i Lesjofor. po wymianie stoi ok 4 cm wyzej. komfort napewno sie nie porawil- stwardniala, teraz jak ktos siada z tylu to lekko w dol idzie ale badal ma wyzej dupcie niz przed wymiana.

Napisano
  • Autor

a mi polecaja takie

115.46PLZ/szt MAGNUM

182.07PLZ/szt Roccs - wzmacniane.

i jeszcze jakies polskie i niemieckie polskie za 75 niemieckie za 180 ale nie pamietam marki jutro bede wiedzial to dam znac, w szoku jestem Aso wymieni mi to za 70 zl i moge przyjechac ze swoimi sprezynami, a katalizator zamienny z wspawaniem w autowak na toszeckiej 500 zl... troszke chyba duzo??

Napisano

ja wymieniałem miesiąc temu w Astrze F z tyłu, kupiłem po 110 za sztuke i wymiana u byle wulkanizatora za 30 PLN. A za 800 PLN (razem ze sprężynami) mam jeszcze zawieszenie z przodu i rozrząd zrobiony. A efekt podejrzewam, że prawie taki jak w serwisie. Pzdr

Napisano
  • Autor

polecaja mi jeszcze takie wynalazki:

Lesjofors - 125 ZL SZT.

LEFORS - 222 ZL SZT W CENIE MONTAZ... podobno jakies super szwedzkie?? zna je ktos?

i KS za 180 zl sztuka.

JEZELI CHODZI I O KATA GOSC STWIERDZIL, ZE WYWALIC KATA I ZALOZYC STRUMIENICE.. BEDZIE TO CHODZILO Z GAZEM SEKWENCYJNYM? MA TO JAKIS WPLYW???

KUPIC TEGO LEFORSA??

Napisano

> polecaja mi jeszcze takie wynalazki:

> Lesjofors - 125 ZL SZT.

> LEFORS - 222 ZL SZT W CENIE MONTAZ... podobno jakies super

> szwedzkie?? zna je ktos?

To co podales wyzej to chyba jest to samo tylko ktos nazwe pokrecil wink.gif Mam lesjoforsy z przodu ale krotko wiec o trwalosci nic nie powiem ale ogolnie opinie maja bdb

Napisano
  • Autor

> To co podales wyzej to chyba jest to samo tylko ktos nazwe pokrecil

> Mam lesjoforsy z przodu ale krotko wiec o trwalosci nic nie

> powiem ale ogolnie opinie maja bdb

to skad taka roznica w cenie? jezeli to to samo?

Napisano

> to skad taka roznica w cenie? jezeli to to samo?

niewiem.gif Moze poprostu chca Cie wy270747800-sex.gif

Mi tez oferowano opony po 240zl/szt a kupilem za 155zeta

Napisano
  • Autor

> Moze poprostu chca Cie wy

> Mi tez oferowano opony po 240zl/szt a kupilem za 155zeta

a taka marka KF??? mówi Ci cos??

mowia, ze na ta lesjofors maja reklamacje czasami, ze nie sa rowne dwie sprezynki stojace kolo siebie

a o tego leforsa kazdy robi irybke

Napisano

> a taka marka KF??? mówi Ci cos??

> mowia, ze na ta lesjofors maja reklamacje czasami, ze nie sa rowne

> dwie sprezynki stojace kolo siebie

> a o tego leforsa kazdy robi irybke

KF ma chyba marcin30 w swojej astrze. Podobno tez bdb. A moje lesjoforsy byly jednakowe jak stawialem obok siebie wink.gif To ze w sklepach robia karpia jak sie o cos pytasz to nic dziwnego - oni zawsze tak robia bo lepiej zaoferowac to co juz maja na polce i sciemniac ze sa super.

Moje wnioski sa takie - jesli sklep twierdzi ze na ta czesc/producenta ma najmniej reklamacji to nie oznacza niczego innego niz to ze na tej konkretnej czesci ma najwieszy zarobek 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> KF ma chyba marcin30 w swojej astrze. Podobno tez bdb. A moje

> lesjoforsy byly jednakowe jak stawialem obok siebie To ze w

> sklepach robia karpia jak sie o cos pytasz to nic dziwnego - oni

> zawsze tak robia bo lepiej zaoferowac to co juz maja na polce i

> sciemniac ze sa super.

> Moje wnioski sa takie - jesli sklep twierdzi ze na ta

> czesc/producenta ma najmniej reklamacji to nie oznacza niczego

> innego niz to ze na tej konkretnej czesci ma najwieszy zarobek

zgadza sie, do chyba kupie te lesjoforsy za 125 zl sztuka, wylko qrde dlaczego koles mi w innym sklepie powiedzial lefors za 222 zl?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.