Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra III -100kkm - w dzisiejszym Auto Świecie

Featured Replies

Napisano

W dzisiejszym AŚ jest ocena Astry III po 100kkm. Jak dla mnie troche nisko ją ocenili.

Napisano

A kto poważnie traktuje tą gazete ? cool.gif Nie od dziś wiadomo, że samochody z koncernu VAG nic nie pokona w testach. Samochodem marzeniem ich jest Fabia 1.2 zlosnik2.gif

Napisano

> W dzisiejszym AŚ jest ocena Astry III po 100kkm. Jak dla mnie troche

> nisko ją ocenili.

zdaje sie ze po 40kkm posypala sie skrzynia biegow,skutecznie unieruchamiajac auto,naprawiono na gwarancji(16kpln yikes.gif)ale zle wrazenie pozostalo,i wplynelo na koncowa ocene.

jest tez prezentacja astry jedynki cabrio,tylko nie pamietam czy w Aś czy w motorze.

Napisano

> A kto poważnie traktuje tą gazete ? Nie od dziś wiadomo, że

> samochody z koncerny VAG nic nie pokona w testach. Samochodem

> marzeniem ich jest Fabia 1.2

HTP zwana rowniez szatanem grinser006.gif

Napisano

> HTP zwana rowniez szatanem

Dokładnie ok.gifrotfl.gif Gdyby sugerować się AŚ to powinny tylko jeżdzić Fabie, Ocatvie, i wszystkie VW. Ot taka gazetka do poczytania w WC 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> jest ten artykuł on-line ?

NIe wiem, kupiłem wydanie papierowe

Napisano

> Ot taka gazetka do poczytania w WC

Z braku laku w WC znalazłoby się dla niej jeszcze inne przeznaczenie grinser006.gif

Napisano

> Z braku laku w WC znalazłoby się dla niej jeszcze inne przeznaczenie

To Ty to lakiem robisz ?? Ja tam mam papier od tego zakrecony.gif

Napisano

> W dzisiejszym AŚ jest ocena Astry III po 100kkm. Jak dla mnie troche

> nisko ją ocenili.

A u mnie będzie niedługo 50 kkm, to też postaram się jakąś ocenę zapodać na autokącik grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Na swojej stronie o AIII piszesz, że masz Kolteca i że masz gwarancję. Masz to powierdzone? Czytałem gdzieś wypowiedź gościa z GM, że zainstalowanie LPG nawet w salonie powoduje utratę gwarancji producenta

Napisano

Mam ksążeczkę gwarancyjną na Kolteca ze znaczkiem Opla i wbitym już jednym przeglądem instalki LPG przez ASO Opla w ramach gwarancji.

Napisano

> A ile ten Koltec kosztował??

4800 PLN w lutym 2005 roku

Napisano

> zdaje sie ze po 40kkm posypala sie skrzynia biegow,skutecznie

> unieruchamiajac auto,

A to jest bardzo dziwne.

W jakimś teście długodystansowym Astry II też posypała się skrzynia biegów przy podobnym przebiegu.

Tymczasyem ani w serwisach ani nikt co znam co mają Astry ani nawet w autokąciku NIKT się nieskarżył chyba na skrzynie - zwłaszcza na modele G i H.

Dźiwne. hmm.gif

Napisano

> A to jest bardzo dziwne.

> W jakimś teście długodystansowym Astry II też posypała się skrzynia

> biegów przy podobnym przebiegu.

> Tymczasyem ani w serwisach ani nikt co znam co mają Astry ani nawet w

> autokąciku NIKT się nieskarżył chyba na skrzynie -

> zwłaszcza na modele G i H.

> Dźiwne.

Wiesz, szukali czegoś do czego można się przyczepić w teście aby wyszło, ze skody, VW i inne seaty lepsze są od opli to i skrzynie popsuli dziady bokser.gif

Proponuje nie brać do siebie testów z Auto Świata albo co najwyzej po przeczytaniu ich i wyjsciu z WC szybko o nich zapomnieć hehe.gif

Napisano

> A to jest bardzo dziwne.

> W jakimś teście długodystansowym Astry II też posypała się skrzynia

> biegów przy podobnym przebiegu.

> Tymczasyem ani w serwisach ani nikt co znam co mają Astry ani nawet w

> autokąciku NIKT się nieskarżył chyba na skrzynie -

> zwłaszcza na modele G i H.

> Dźiwne.

pewnie przy 150km/h włączył II bieg i niestety dziadowska oplowska skrzynia się posypała zlosnik.gif

Napisano

> Hihg Turbo Power

Dobry VW nie jest zły wink.gif.

A testy... Różnie z tym bywa. Całkiem niedawno TVN Turbo wypuściło swoją autorską wariację TOP Gear. Nazywało się toto "Testosteron", ale z testosteronem miało niewiele wspólnego. Już raczej z żeńskimi hormonami wink.gif. Trójka podstarzałych pleybojów (w tym naczelny polskiego wydania) i jedna kobitka prowadząca w Style "Autostradę" odstawili taką kaszanę, że program wyemitowano raz (jedna seria) a później trafił do kosza.

O poziomie ichniego testosteronu świadczy np. to, że Astra III GTC otrzymała bardzo niskie noty bo za agresywna była i nie podobała się "testującym" kobitkom, a dla faciófff to była za mało rodzinna. Porażka totalna.

Napisano

> proponuję nie naśmiewać się z HTP, bo kledzy od skody się obrażą, a

> wojny nam nie sa potrzebne

bokser.gifuzbroj_zlo.gif wojujmy ! a jak !

no dobra, ja nie będę się śmiał ............

z_lol1.gif

Napisano

Nie - złego słowa o Skodzie - mało brakowało a zamiast AII kupiłbym "oktawie" wink.gif... ale jak na razie nie żałuję wyboru. A jeśli chodzi o Astrę OPC to w Top Gear też stwierdzili, że jest tak agresywna, że przednia oś nie radzi sobie z przekazaniem mocy na asfalt (czyżby Panie z Polski pomagały przy testach??). oink.gif

Napisano

W ciciosteronie była czarna GTC. Gdyby była czerwona, to pewnie pani Rosatti z kumpelkami dały by jej więcej punktów smile.gif

A tak w podsumowaniu astra była na ostatnim miejscu (nawet za daewoo lacetti!) a wygrał Pyrus. To auto, które podnosi poziom testosteronu, prawda?

Napisano

> W ciciosteronie była czarna GTC. Gdyby była czerwona, to pewnie pani

> Rosatti z kumpelkami dały by jej więcej punktów

a jedna z tych kumpelek, niejaka M.M., jest z mojego miasta mad.gif

za tą astrę OPC ma u mnie minusa sick.gif

Napisano

> HTP zwana rowniez szatanem

Dobra HTP nie jest zła.Obyś na taką na światłach nigdy nie trafił. hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> zdaje sie ze po 40kkm posypala sie skrzynia biegow,skutecznie

> unieruchamiajac auto,

Kupiłem dzisiaj AS i przeczytałem artykuł. To że samochod po awarii był niezdolny do jazdy, to fakt, ale wszyscy zaraz krzyczą że posypała się skrzynia, a to nieprawda.

"Uszkodzeniu uległ jedynie kosztujący grosze detal w głównym wysprzegliku".

Inna sprawa, że ASO Opla wymieniło całą skrzynię, bo po prostu nie mogli zapewne dojść co się zepsuło i poszli po najmniejszej linii oporu.

Napisano

> Stanowisko GM

Nie wiem skąd jest ten artykuł i z jaką datą się ukazał, ale pod koniec kwietnia minęła mi 2 letnia gwarancja i nigdy ASO Opla (a samochód zaliczył trzy ASO w tym okresie) nie czepiało się mojej instalacji Kolteca. Jak już wspomniałem mam odpowiednią książeczkę gwarancyjną Opla na to LPG, której zdjęcie jutro wrzucę (samochód jest teraz w garażu).

Mam również kolegę z Astrą G Z16SE i instalacją Kolteca typu EGI (wtrysk niesekwencyjny) zakładaną u autoryzowanego przedstawiciela Kolteca, który ma umowę z ASO. I również nie utracił on gwarancji na samochód.

Żeby jeszcze dołożyć co nieco do tych rozważań, proponuję zerknąć TUTAJ . Koledze grze1234 zamontowali w ASO Auto Zoliborz instalkę BRC Fly Sequent i z tego co wnioskuję również nie utracił gwarancji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.