Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Anglik z kierownicą po lewej stronie

Featured Replies

Napisano

Tak sobie głośno myślę. 

Jak to teraz jest jeśli kupię sobie zarejestrowanego Anglika z kiera po prawej stronie i nagle przyjdzie mi ochota by jednak przełożyć kierownice na właściwą stronę???

Da się tak czy nie bardzo??

Oczywiście chodzi mi o względy prawne, da radę zrobić przegląd i wpisać w dowód ,że to przerobiony Anglik??

Napisano
1 godzinę temu, wesol napisał:

Oczywiście chodzi mi o względy prawne, da radę zrobić przegląd i wpisać w dowód ,że to przerobiony Anglik??

Adam Klimek przerabiał więc chyba nie ma problemu.

Napisano
1 hour ago, wesol said:

Tak sobie głośno myślę. 

Jak to teraz jest jeśli kupię sobie zarejestrowanego Anglika z kiera po prawej stronie i nagle przyjdzie mi ochota by jednak przełożyć kierownice na właściwą stronę???

Przełóż zanim go zaczniesz rejestrować. 

Napisano
2 hours ago, wesol said:

Tak sobie głośno myślę. 

a po Anglii nie moga jezdzic samochody z kierownica jak u nas, czyli po lewej? Mogą. To raczej ma odzwierciedlac stan faktyczny. i ubezpieczalnie sie tylko pytaja

No chyba ze jest notka jakas w dowodzie rejestracyjnym typu "UWAGA, kierownica po prawej stronie" 😀

Napisano
2 godziny temu, gregoryj napisał:

No chyba ze jest notka jakas w dowodzie rejestracyjnym typu "UWAGA, kierownica po prawej stronie" 

Taka jest na bank.

Nie wiem tylko, czy jest jakaś po przekładce.

Napisano
2 godziny temu, mie2nio napisał:

Nie wiem tylko, czy jest jakaś po przekładce.

Nic takiego nie ma.

Napisano
9 godzin temu, grogi napisał:

Przełóż zanim go zaczniesz rejestrować. 

To go nie zarejestruje.

Edit:

a jednak,  z tego co wyczytałem w necie przepisy się zmieniły i już można zarejestrować „przełożone” RHD. 

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, marcindzieg napisał:

Nic takiego nie ma.

Owszem jest. "Auto przystosowane do ruchu prawostronnego "

Napisano
14 minut temu, wesol napisał:

Owszem jest. "Auto przystosowane do ruchu prawostronnego "

Miałem z 10 lat przekładkę. Więc chyba wiem co miałem w DR

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, marcindzieg napisał:

Miałem z 10 lat przekładkę. Więc chyba wiem co miałem w DR

A ja mam aktualnie :) i też wiem co mam w dowodzie :)

Napisano
Teraz, wesol napisał:

A ja mam aktualnie :) i też wiem co mam w dowodzie :)

Masz przekładkę czy anglika? Bo to jednak pewna różnica. Gdybym nie powiedział to nikt by nie wiedział że to przekładka. Zresztą to był powszechny problem.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, marcindzieg napisał:

Masz przekładkę czy anglika? Bo to jednak pewna różnica. Gdybym nie powiedział to nikt by nie wiedział że to przekładka. Zresztą to był powszechny problem.

Mam przekładkę. Od paru lat wbijają adnotacje juz,że auto jest po przeróbce, już nie ukryjesz anglika.

Napisano

ja mialem przekladke ponad 10 lat temu, ale robilem wszystko przed 1sza rejestracja. nie bylo problemu. potem juz nikt nic nie wiedzial ....

Napisano
Adam Klimek przerabiał więc chyba nie ma problemu.
ZTCP przekładał przed rejestracją a nie po

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka

Napisano
49 minutes ago, wesol said:

Mam przekładkę. Od paru lat wbijają adnotacje juz,że auto jest po przeróbce, już nie ukryjesz anglika.

a teraz sie przerabia dalej angliki? tak na wieksza skale

kiedys to bylo modne, bo duzo taniej mozna bylo kupic premium audi czy renaulta, ktorych niektore modele mialy karoserie dostosowana do obydwoch kierownic. teraz to nie wiem czy to takie oplacalne. amerykance to tak, ale angliki ?

Napisano
8 hours ago, gregoryj said:

a teraz sie przerabia dalej angliki? tak na wieksza skale

kiedys to bylo modne, bo duzo taniej mozna bylo kupic premium audi czy renaulta, ktorych niektore modele mialy karoserie dostosowana do obydwoch kierownic. teraz to nie wiem czy to takie oplacalne. amerykance to tak, ale angliki ?

Teraz już ma angliki jest cło i VAT.

Napisano
18 minut temu, grogi napisał:

Teraz już ma angliki jest cło i VAT.

I dzięki temu będą wyższe ceny za części zamienne używane... U nas jest firma która sprowadza w głównej mierze francuskie auta angliki na części, ciekawe o ile skoczą ceny części do góry...

I jeszcze jedno mamy jedno auto po przekładce przed pierwszą rejestracją i żadnego wpisu w DR nie ma... 

Edytowane przez Luke16

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.