Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Scenic Gr. 1.4 16V TCE Expression

Featured Replies

Napisano

Rozglądam się za większym samochodem, i wpadł mi w oko Scenic jak w tytule. Jak sprawuje się silnik 1.4 tce? Kłopotliwy? Na osiągach mi nie zależy, ma być duży, wakacyjny.

Napisano
2 hours ago, muszu said:

Rozglądam się za większym samochodem, i wpadł mi w oko Scenic jak w tytule. Jak sprawuje się silnik 1.4 tce? Kłopotliwy? Na osiągach mi nie zależy, ma być duży, wakacyjny.

Poczytaj bo te silniki mialy chyba jakies problemy z uszczelka pod glowica, ktora jesli nie byla w pore zauwazone to skutkowala peknieciem bloku.

Z tego co widze, to uzywane silniki na allegro chodza po 6.5-7kPLN, wiec raczej popyt przewyzsza podaz.

Sa tez oferty wymiany na 1.6 16V, wiec zalecalbym ostroznosc ;]

https://allegro.pl/oferta/megane-scenic-iii-1-4tce-wymiana-na-1-6-16v-montaz-7889466651

Napisano
  • Autor
39 minut temu, Maciej__ napisał:

Poczytaj bo te silniki mialy chyba jakies problemy z uszczelka pod glowica, ktora jesli nie byla w pore zauwazone to skutkowala peknieciem bloku.

Z tego co widze, to uzywane silniki na allegro chodza po 6.5-7kPLN, wiec raczej popyt przewyzsza podaz.

Sa tez oferty wymiany na 1.6 16V, wiec zalecalbym ostroznosc ;]

https://allegro.pl/oferta/megane-scenic-iii-1-4tce-wymiana-na-1-6-16v-montaz-7889466651

Dzięki, problem się rozwiązał- grand scenic 3 ma zbyt wysoki próg w bagażniku pod boxa.

Napisano
17 godzin temu, muszu napisał:

Dzięki, problem się rozwiązał- grand scenic 3 ma zbyt wysoki próg w bagażniku pod boxa.

ale tak czy siak napiszę- szwagier ma od roku zwykłego SC3 z tym silnikiem. Cichutki i kulturalny motor, ale raczej dla lekkiej nogi jeśli zależy na oszczędności. Często razem latamy w trasy w PL, jak nam się spieszy to później on zawsze płacze ;]

edit: aha, dodam, że ma jakoś koło 260kkm nalotu ;]

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, tomecki napisał:

ale tak czy siak napiszę- szwagier ma od roku zwykłego SC3 z tym silnikiem. Cichutki i kulturalny motor, ale raczej dla lekkiej nogi jeśli zależy na oszczędności. Często razem latamy w trasy w PL, jak nam się spieszy to później on zawsze płacze ;]

Kolega _jedrek_  pomógł mi podjąć decyzję. Myślałem, że jak w salonie to będzie git... niekoniecznie ;] 

Napisano

Tce jak dci,szczegolnie 1 5.
Niby kupa luda tym lata, niby po 300-400tysia nawet nakulane, ale opinie ma fatalną

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, WaWeR napisał:

Tce jak dci,szczegolnie 1 5.
Niby kupa luda tym lata, niby po 300-400tysia nawet nakulane, ale opinie ma fatalną

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Ja tam na dci nie nażekam. Aktualnie mam 100 konny z 2004 roku, czyli najbardziej awaryjny. Jeździmy nim już 9 lat. Teść zrobił takim 200000km, a jak kupił to miał już 100000 nakulane. W sumie w domu było/jest 5 renówek z 1,5 dci i z żadnym nic się złego nie działo- nie zapeszając oczywiście ;]. A na licznikach grubo.

• 1 miesiąc później...
Napisano

ja moim 1.4TCE na gazie zrobiłem jakieś 80Tyś kompletnie nic nie działo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.