Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Historia z ASO Renault

Featured Replies

Napisano

Ktoś? Coś?

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Napisano
W dniu 11.05.2021 o 19:46, WaWeR napisał:

Ktoś? Coś?

Podpinam sie pod temat

Napisano

A w ASO próbowaliście? ;]

Ja jak kupowałem Lagunę to mi człowiek nie chciał jej wydrukować, ale udostępnił na ekranie historię, którą mogłem przejrzeć.

Teraz jak auto jest moje to myślę czy nie podjechać i nie spróbować tego wydrukować.

EDIT

A skrobnąłem maila do RRG w Warszawie z prośbą o udostępnienie historii, podesłałem skan dowodu rejestracyjnego. Dam znać czy się udało.

Edytowane przez analyzer64

Napisano
5 godzin temu, analyzer64 napisał:

A w ASO próbowaliście? ;]

Ja jak kupowałem Lagunę to mi człowiek nie chciał jej wydrukować, ale udostępnił na ekranie historię, którą mogłem przejrzeć.

Teraz jak auto jest moje to myślę czy nie podjechać i nie spróbować tego wydrukować.

EDIT

A skrobnąłem maila do RRG w Warszawie z prośbą o udostępnienie historii, podesłałem skan dowodu rejestracyjnego. Dam znać czy się udało.

Nikt ci nie wydrukuje historii z systemu, bo to dane poufne.

Koszt sprawdzenia historii w ASO to +/-200 zł 

Nawet jak pojedziesz do ASO w którym właściciel serwisował samochód bokowiec tylko odczyta historię.

Napisano
14 godzin temu, _jedrek_ napisał:

Nikt ci nie wydrukuje historii z systemu, bo to dane poufne.

Koszt sprawdzenia historii w ASO to +/-200 zł 

Nawet jak pojedziesz do ASO w którym właściciel serwisował samochód bokowiec tylko odczyta historię.

Nie jest to prawda :)

• 4 tygodnie później...
Napisano
W dniu 11.05.2021 o 19:46, WaWeR napisał:

Ktoś? Coś?

PRV pisz

Napisano
  • Autor
PRV pisz
Paaaanie. Ja już zdarzyłem zarejestrować wybrańca ;)

Napisano

W Wektorze w Bielsku mnie olali. Nie chcieli podać żadnej informacji, i kazali dymać tam gdzie kupiłem, do Zdunka, do Gdyni. W Citroenie też takie szopki robią? Planuję wymienić megankę lub fluenca na berlingo. Serwisu Renaulta mam już dość.

Napisano

W serwisie Moje Renault jest zakładka "Hisporia pojazdu" powinna być historia serwisowa. Ba, są tacy, którzy twierdzili, że im się wyświetlała.

Teraz widać tam np. kompletację wg numeru VIN, co jest miłe, bo widać, co się ma w pakiecie, ale niewystarczające.

Infolinia Renault twierdzi, że nie ma możliwości, żeby udzielić informacji o naprawach dokonywanych przez poprzedniego właściciela "bo RODO". Pani nie umiała mi wyjaśnić, jakie bardziej poufne informacje o poprzednim właścicielu mi ujawnią, skoro mam z nim umowę, a na niej jego adres, PESEL, wszystkie dane zamieszkania itd.

Z kolei serwis, o którym wiem, że serwisował samochód, nie chce udzielić informacji, bo "nie wszystko mamy w systemie", jak rozumiem, bo niektóre naprawy były robione np. w ramach gwarancji po innych. Ale to tylko moje przypuszczenie.

@SebeKK, co możesz zdobyć?

Edytowane przez Tomasso

Napisano
21 godzin temu, Tomasso napisał:

W serwisie Moje Renault jest zakładka "Hisporia pojazdu" powinna być historia serwisowa. Ba, są tacy, którzy twierdzili, że im się wyświetlała.

Teraz widać tam np. kompletację wg numeru VIN, co jest miłe, bo widać, co się ma w pakiecie, ale niewystarczające.

Infolinia Renault twierdzi, że nie ma możliwości, żeby udzielić informacji o naprawach dokonywanych przez poprzedniego właściciela "bo RODO". Pani nie umiała mi wyjaśnić, jakie bardziej poufne informacje o poprzednim właścicielu mi ujawnią, skoro mam z nim umowę, a na niej jego adres, PESEL, wszystkie dane zamieszkania itd.

Z kolei serwis, o którym wiem, że serwisował samochód, nie chce udzielić informacji, bo "nie wszystko mamy w systemie", jak rozumiem, bo niektóre naprawy były robione np. w ramach gwarancji po innych. Ale to tylko moje przypuszczenie.

@SebeKK, co możesz zdobyć?

Przecież pisałem, że nie wyciągniesz danych 😉 ale kolega wyżej pisał, że to nie prawda.

• 2 tygodnie później...
Napisano

moge zweryfikowac wszystkie naprawy, przeglady, i usługi na aucie w ASO calej Europy. Do tego czy byly akcje serwisowe, wyposażenie, program przeglądów. Brak informacji o właścicielach, nieautoryzowanych napraw. 

Napisano
8 godzin temu, Krisker napisał:

Ile za taką przyjemność? 

Napisz prv sprawdze w pracy