Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silikon w przewiercony przewod

Featured Replies

Napisano

Juz mi rece opadaja znow sie w przewod wwiercilem. Jak mysle o ty odkuwaniu laczeniu izolowaniu to mi sie odechciewa. Sasiad mowi zeby sylikonu napchac. To w sumie bedzie za szafa jezykiem tam nikt nie bedzie dotykal. Co myslicie?

Napisano

kupić na  przyszłość w markecie budowlanym fazer wykrywacz miedzy innymi kabli w ścianie, jeśli tylko uszkodziłeś samą izolację na przewodach

to można by się pokusić o taką rzeźbę;], ale jeśli naruszyłeś żyłę lub przy spięciu nadtopiło ją to raczej pozostało podkucie i łączenie

Edytowane przez Waldek40

Napisano

Nie. W razie awarii upali się np. PE i ktoś może zginąć.

Napisano
  • Autor

Na oko widać było, że tylko izolacja poszla. Wsadziłem plastikowy kolek na górę dałem silikon i zastawilem szafa. Zobaczymy czy wytrzyma. 

Napisano
  • Autor
W dniu 5.09.2021 o 04:49, Waldek40 napisał:

kupić na  przyszłość w markecie budowlanym fazer wykrywacz miedzy innymi kabli w ścianie, jeśli tylko uszkodziłeś samą izolację na przewodach

to można by się pokusić o taką rzeźbę;], ale jeśli naruszyłeś żyłę lub przy spięciu nadtopiło ją to raczej pozostało podkucie i łączenie

Mam ten taki srubokret co tu polecali caly czas piszczy. Musi popsuty bo na poczatku rzeczywiscie dobrze dzialal.

Napisano
5 godzin temu, wujek napisał:

Mam ten taki srubokret co tu polecali caly czas piszczy. Musi popsuty bo na poczatku rzeczywiscie dobrze dzialal.

nie wiem jaki masz model fazera ale z tyłu jest pokrętło zmniejszające lub zwiększające czułość, w blokach gdzie w ścianach jest drut zbrojeniowy to fazer nieraz głupieje

Napisano
W dniu 8.09.2021 o 04:51, Waldek40 napisał:

nie wiem jaki masz model fazera ale z tyłu jest pokrętło zmniejszające lub zwiększające czułość, w blokach gdzie w ścianach jest drut zbrojeniowy to fazer nieraz głupieje

detektory również głupieją jeżeli ma ktoś zrobiony tynk strukturalny lub inny ozdobny. Ja trafiłem na taki, gdzie lokalizator przewodów BOSCH wariował. 

Napisano
  • Autor
W dniu 9.09.2021 o 10:38, Hagi84 napisał:

detektory również głupieją jeżeli ma ktoś zrobiony tynk strukturalny lub inny ozdobny. Ja trafiłem na taki, gdzie lokalizator przewodów BOSCH wariował. 

Ten moj tez glupieje mam taki jak ponizej. Czasem jade po prostu od kontaktu w gore i droga eliminacji ustalam. Jednak czasem sie nie da. 

Probnik-elektroniczny-detektor-500V-test

Napisano

Dlatego jak mam wiercić w ścianie, w której mogą iść kable, to najpierw śrubokrętem wydrapuję tynk do gołej cegły / pustaka itd.

Napisano
  • Autor
W dniu 11.09.2021 o 14:03, Teres napisał:

Dlatego jak mam wiercić w ścianie, w której mogą iść kable, to najpierw śrubokrętem wydrapuję tynk do gołej cegły / pustaka itd.

Co to daje kabel zazwyczaj jest gleboko :hmm: 

Napisano
Co to daje kabel zazwyczaj jest gleboko :hmm: 
Jak pod tynkiem jest cegła lub pustak to nie ma tam raczej kabla.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka