Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ślimak do mocowania w styropianie.

Featured Replies

Napisano

1996527589_limak.jpg.d1971be0b6e82c45e1d1c2448cde1f7e.jpg

Jak to ch... wkręcić? Nerwy już straciłem. Wkręciłem jeden i jest krzywo. Żeby go wkręcić, zrobiłem dziurę o średnicy prawie takiej, jak ślimak. Na jakimś filmie, było prosto, mała dziurka i ślimak sam wchodził. Mam usunąć tynk i klej aż do siatki?

Napisano

Wkręcałem przez tynk z siatką i wyszło całkiem prosto. Nie robiłem żadnej dziury po prostu wkręcałem.

Napisano

Jeśli grubość tynku będzie zbyt duża to wtedy występują takie problemy, spirala ślimaka nie mieści się.

Napisano
  • Autor
16 minut temu, bob96 napisał:

Jeśli grubość tynku będzie zbyt duża to wtedy występują takie problemy, spirala ślimaka nie mieści się.

To dlatego mam problem. W miejscu w którym wkręcałem, nakładali dwa razy tynk, bo było nierówno i mi się nie podobało.

Napisano

Jak mocny tynk i siatka (ja mam panzer) to trzeba zrobić dziurę mniej więcej jak średnica kółka. Powinien się ładnie wkręcić i tynk wtedy nie pęknie.

Napisano

Ja do robienia dziur w tynku pod wspomniane kołki używam małego wiertła koronowego z diamentową posypką. Tylko trzeba uważać na początku wiercenia, bo wiertełko koronowe nie ma prowadzenia i potrafi ,,tańczyć" po powierzchni.  Przed/po wkręceniu kołka dodatkowo zabezpieczam szczelność silikonem lub polimerem z kartusza.