Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kompresor z jula

Featured Replies

Napisano

Bardzo głośny, bardzo go telepie przy pompowaniu.

Akcesoria nijakie, ogólnie pompuje.

Napisano

On jak pamiętam nie ma zbiornika.

A takim ze zbiornikiem, to chociaż coś da się przedmuchać.

Mam od blisko 10 lat i polecam Stanley z 5L zbiornikiem.

Plus taki, że jest bezolejowy 

Napisano
W dniu 12.07.2022 o 09:02, exor napisał:

Potrzebuję tylko do pompowania kół. 

Ktoś może używa tego? 

https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/urzadzenia-pneumatyczne/kompresory/kompresory/kompresor-012893/

Teść miał podobny,  używał sporadycznie do pompowania - poszedł do krainy wiecznego pompowania.

Pewnie nawet 100 pompowań nie miał.

Napisano

Bardzo głośny, w zestawie kilka końcówek do pompowania różnych piłek, materacy, końcówka z  manometrem. Dość długi przewód elektryczny i cisnieniowy. O trwałości nie wypowiem się- użyty był kilka razy. 

Napisano
Ktoś może używa tego? 

https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/urzadzenia-pneumatyczne/kompresory/kompresory/kompresor-012893/

Ja mam b&d z Orlenu za punkty... Wziąłem go kilkanaście lat temu i działa (pompowanie auta i rowerów)

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka

Napisano
W dniu 12.07.2022 o 09:02, exor napisał:

Ktoś może używa tego? 

Mam coś takiego, dawno temu kupiłem do czyszczenia PCta.

Jak pisali wyżej, głośny. Ale swoją funkcję spełnia.

Gdybym drugi raz miał kupować poszedł bym w coś ze zbiorniczkiem.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 19.07.2022 o 22:26, exor napisał:

W czym jest lepszy taki ze zbiornikiem? 

W tym, że możesz skorzystać z niego w momencie jak jest wyłączony? Nabijasz ciśnienie, zabierasz ze sobą gdzieś w niedostępne miejsce i dmuchasz bez targania ze sobą przedłużacza.

Chyba w Lidlu jest teraz taki co chcesz. Nie mam zbyt dobrego zdania o produktach z Lidla ale ich gwarancja rekompensuje przynajmniej jakość towarów.

Napisano
20 minut temu, Igorek napisał:

W tym, że możesz skorzystać z niego w momencie jak jest wyłączony? Nabijasz ciśnienie, zabierasz ze sobą gdzieś w niedostępne miejsce i dmuchasz bez targania ze sobą przedłużacza.

Dokładnie. Mam taki:

obraz.png.575e64cfd8b5963b9d7abdd224e6afa8.png

Nabijasz w garażu, nawet nie do pełna i spokojnie można podejść do auta, roweru i napompować albo np. nabić w garażu, a później w domu "po cichu" coś przedmuchać. Minusem większego jest to, że swoje waży no i więcej kosztuje. Są też takie z mniejszą bańką. Pytanie, na ile starczy np taki ze zbiornikiem 6l, żeby się nie okazało, że i tak po dopompowaniu dwóch kół trzeba wracać do prądu.

Napisano
W dniu 29.07.2022 o 10:31, Igorek napisał:

Chyba w Lidlu jest teraz taki co chcesz. Nie mam zbyt dobrego zdania o produktach z Lidla ale ich gwarancja rekompensuje przynajmniej jakość towarów.

taki z juli

https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/urzadzenia-pneumatyczne/kompresory/kompresory/kompresor-016453/

to praktycznie to samo co w lidlu było

mam i działa, niesamowite że faktycznie jest cichy

Napisano
W dniu 29.07.2022 o 11:01, Majkiel napisał:

Dokładnie. Mam taki:

obraz.png.575e64cfd8b5963b9d7abdd224e6afa8.png

Nabijasz w garażu, nawet nie do pełna i spokojnie można podejść do auta, roweru i napompować albo np. nabić w garażu, a później w domu "po cichu" coś przedmuchać. Minusem większego jest to, że swoje waży no i więcej kosztuje. Są też takie z mniejszą bańką. Pytanie, na ile starczy np taki ze zbiornikiem 6l, żeby się nie okazało, że i tak po dopompowaniu dwóch kół trzeba wracać do prądu.

stanleya 6 litrów nie nadaje się , za mały , za głośny , do d00py

Napisano
W dniu 29.07.2022 o 11:01, Majkiel napisał:

Pytanie, na ile starczy np taki ze zbiornikiem 6l, żeby się nie okazało, że i tak po dopompowaniu dwóch kół trzeba wracać do prądu.

6 l nie starczy na 4 koła. Dopompowanie 2 kół tylko. 

Weż sobie taki: https://allegro.pl/oferta/kompresor-bezolejowy-6l-8-bar-wyciszony-fatmax-11945023084. Zwykły żółty ma ok 100 dB i jest głośny. Ten czarny (zwróć na obudowę) ma chyba 65 dB.