Ociec Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Zaczęło mi śmierdzieć chrzanem i to dość intensywnie. Lodówko-zamrażarka to LG jednoagregatowa no frost. Przez 10 lat żadnych takich numerów nie było. Mimo dokładnego mycia różnymi środkami i metodami zapach nie ustępuje. Ktoś mi wspomniał o jakiś filtrach w środku, ale nie znał się na tym. Pomożecie coś ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayster_tcz Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Może brudny odpływ skroplin ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaceq Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 On 9/15/2022 at 9:23 AM, Ociec said: Zaczęło mi śmierdzieć chrzanem i to dość intensywnie. Lodówko-zamrażarka to LG jednoagregatowa no frost. Przez 10 lat żadnych takich numerów nie było. Mimo dokładnego mycia różnymi środkami i metodami zapach nie ustępuje. Ktoś mi wspomniał o jakiś filtrach w środku, ale nie znał się na tym. Pomożecie coś ?? A probowales wyjac chrzan? (sorry nie moglem sie powstrzymac) A na serio - wszystko out, przetkac odplyw, umyc calosc (sciangki + polki) czyms bakteriobojczym (alkohol, ew. roztwor octu lub wybielacza), porzadnie wywietrzyc (trzymac otwarta i wylaczona tak dlugo az nie bedzie zapachu w srodku). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ociec Posted September 20, 2022 Author Share Posted September 20, 2022 3 minuty temu, jaceq napisał: A probowales wyjac chrzan? (sorry nie moglem sie powstrzymac) A na serio - wszystko out, przetkac odplyw, umyc calosc (sciangki + polki) czyms bakteriobojczym (alkohol, ew. roztwor octu lub wybielacza), porzadnie wywietrzyc (trzymac otwarta i wylaczona tak dlugo az nie bedzie zapachu w srodku). To już przećwiczone na różne sposoby, ale bez poprawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alster Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 To może ozonator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos80 Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 2 godziny temu, Ociec napisał: To już przećwiczone na różne sposoby, ale bez poprawy. Moja żona kiedyś wysypywała sodę oczyszczona na spodek i wstawiała to do lodówki. Podobno dobrze pochłania zapachy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rwIcIk Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 9 minut temu, komandos80 napisał: Moja żona kiedyś wysypywała sodę oczyszczona na spodek i wstawiała to do lodówki. Podobno dobrze pochłania zapachy. My myjemy lodówkę roztworem octu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos80 Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 1 minutę temu, rwIcIk napisał: My myjemy lodówkę roztworem octu.. To też żona stosuje. Tyle, że octem umyjesz i już, a taka sodkę wstawiasz i ona sobie tam kilka dni stoi i pochłania zapachy Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie, żeby oba te sposoby połączyć 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorek Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 W dniu 15.09.2022 o 08:23, Ociec napisał: Zaczęło mi śmierdzieć chrzanem i to dość intensywnie. Lodówko-zamrażarka to LG jednoagregatowa no frost. Przez 10 lat żadnych takich numerów nie było. Mimo dokładnego mycia różnymi środkami i metodami zapach nie ustępuje. Ktoś mi wspomniał o jakiś filtrach w środku, ale nie znał się na tym. Pomożecie coś ?? Jak no Frost to masz wymiennik podobny do tego w klimatyzacji samochodowej. Spróbuj się do niego dostać i zobacz czy nie obrósł jakimś grzybem. Do zdjęcia najpewniej jakiś panel/panele na tylne ścianie, oczywiście wewnątrz urządzenia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianB Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 Zaozonuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts