Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amortyzatory - wymieniać jeden czy oba?

Featured Replies

Napisano

Jakiś miesiąc temu, przy okazji towarzyskiej wizyty u kolegi, który prowadzi stację diagnostyczną, sprawdziłem sobie amortyzatory. Wynik dla przednich wyszedł niezły (amortyzatory nigdy nie wymieniane) 64% oba. Od kilku dni zaczęło mnie coś bujać. Kolejna wizyta na stacji i okazało się, że lewy wyciekł. Prawy bez zmian - 64%

I teraz pytanie: wymieniać oba czy jeden? I przy okazji - jakie polecacie?

Pozdroofka

Napisano

> Jakiś miesiąc temu, przy okazji towarzyskiej wizyty u kolegi, który

> prowadzi stację diagnostyczną, sprawdziłem sobie amortyzatory.

> Wynik dla przednich wyszedł niezły (amortyzatory nigdy nie

> wymieniane) 64% oba. Od kilku dni zaczęło mnie coś bujać.

> Kolejna wizyta na stacji i okazało się, że lewy wyciekł. Prawy

> bez zmian - 64%

> I teraz pytanie: wymieniać oba czy jeden? I przy okazji - jakie

> polecacie?

> Pozdroofka

to sproboj kupic jednego buta na jedna noge ... smile.gif oczywiscie ze wymienia sie dwa .. a co do firm to godne polecenia sa KYB (kayaba), SACHS, MAGNETTI MARELLI , MONROE z czego te dwa pierwsze sa najlepsze za ta cene

Napisano
  • Autor

> to sproboj kupic jednego buta na jedna noge ...

To może wyjaśnię skąd się wzięło moje pytanie smile.gif Otóż rozmawiałem z wieloma ludźmi na temat wymiany i UŻYTKOWNICY (tacy jak my tu na forum), łącznie ze mną optują za wymianą obu. Natomiast mechaniory, o dziwo, proponują wymienić jeden.

Napisano

> To może wyjaśnię skąd się wzięło moje pytanie Otóż rozmawiałem z

> wieloma ludźmi na temat wymiany i UŻYTKOWNICY (tacy jak my tu na

> forum), łącznie ze mną optują za wymianą obu. Natomiast

> mechaniory, o dziwo, proponują wymienić jeden.

a za jakis czas wyleje się drugi i znów zapłacisz za wymianę ...

Napisano

> a za jakis czas wyleje się drugi i znów zapłacisz za wymianę ...

Ale wymieniajac za jednym razem 2 szt i tak zaplaci za wymiane 2 szt wink.gif , co wcale nie zmienia faktu ze wskazane jest wymienic P+L waytogo.gif

Napisano

Zakładać oba, ja montowałem na przodzie jakieś 3-4 miesiące temu Bilsteina gazowo-olejowe i jestem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam.

Napisano

> A jaka cena?

Ja kupowałem u gościa poprzez allegro po 126 PLN/szt. u którego też wymieniłem, jak dobrze pamiętam to jakoś tak po 30-35 PLN od strony (oczywiście za przód) i jak narazie wszystko jak trzeba drive.gif

Napisano
  • Autor

Przystępna cena. W jakimś sklepie internetowym widziałem olejowe za 130 i gazowe Magnetti Mirelli za 99 zł.

Dzięki za info.

Pozdroofka

Napisano

Ja kupilem gazowo olejowe z firmy nk przody po 75 zl a tyly po 70 a wymienia sie zawsze dwa waytogo.gif

Napisano

>czesc zawsze wymieniaj dwa, gdyz maja inne sily tlumienia ii po pierwsze auto bedzie sie dziwnie prowadzic po drugie ten nowy bedzie bardziej pracowal i szybciej go wywyali. a dobra rada wez kyb sachs lub boge to sprawdzone marki i sa dobre reszte daruj soobie . ja u siebie z powodow finasowych zalozykem gaz-olej firmy nk i sa dobre tzn bardzo twarde i nawet teraz marudze na nie

Napisano

ja w tamtym roku wymieniałem w golfie...Na poczatku za doradztwem znajomego i portfela wink.gif wymieniłem 1 na delphi olejowy. Po 1,5 miesiaca sie wylał... Wymienony zostal na gwaracji (wada fabryczna), jeszcze raz został wymieniony 1 i chodzi do tej pory (około 30 kkm) Doradzał bym w ten sposób ze jesli drugi amor jest w dobrym stanie to nie warto go wymieniac tylko kupic nowy 2 i jezdzic...

Napisano

polecam kayaba dwa tygodnie temu kupiłem od gościa z alegro przód gaz-olej po 105 pln sztuka tył olej 70 pln sztuka gość ma nicka "kafka" gość warty polecenia odbierałem osobiście spóżnił się 10 minut ale wcześniej zadzwonił

Napisano

> i uznal ci gwarancje ? jak tylko kupiles jeden?

to tylko tam kupowac i reklamowac

Napisano

uznali...Znajomy co ma sklep poszedl mi na reke i reklamował jak by były 2 kupione

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.