Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ręcę opadają.....

Featured Replies

Napisano

podwieszam nowy wątek w starej sprawie

otóż:

zaczął do mnie dochodzić metaliczny dźwięk z okolic katalizatora, gdy go postukałem z fachurą stwierdziliśmy, ze cos w nim lata. po tygodniu autko strailo moc i zaczeło na wolnych obrotach trzesc buda, a podczas jazdy na PB i LPG strasznie mulic. Dodatkow na LPG podczas przyspieszania z noga w podlodze autko dostaje kangurka. DIAGNOZA KAT DO WYWALENIA. dalem sie namowic na strumienice, wywalamy kata probujemy nim poruszac i nic nie wali, nic w nim nie lata...jest bardzo maly przeswit patrzac z w kata z jednej strony na druga, przeswit prawie zerowy... zakladamy strumienice, montujemy odpalami i troszke lepiej sie jedzie na benzynie da sie juz przyspieszac, ale nadal tak jakbym ciagna przyczepe z duza iloscia ladunku.... powyzej 4 tys strasznie muli, wlaczam na LPG wogole moge zapomniec o przyspieszaniu wywala checka blad 0170 i jak depne w podloge to strszanie szarpie autem (kangurek, ze hej - jakby chcial jechac a nie mogl) po za tym chodzi na wolnych obrotach jak diesel;) i buda rzuca podczas lekkiego dodawania gazu tak do 2 tys, i jak schodzi z obrotow to jakby mial zgasnac...

padla propozycja wymiany srodkowegi i koncowego tlumika,

ja chyba dzis wymienie swiece ( przejechane pol roku i okolo 40 kkm) filtr powietza 30kkm filtr paliwa od nowosci nie ruszany auto na gazie od 20 kkm w tej chwili 75 kkm, filtr gazu nie wymieniany. jutro sie wezme za to...

dodam jeszcze, ze chyba mi strzelil w tlumik;) tak mi sie wydaje, sluszalem zajebistego pierda;) ale jechal kolo mnie malacz wiec nie wiem czy to to, ale fakt fakte, w tem sam dzien po kilku kilometrach to wszystko sie zaczelo...moze tlumik srodkowy i koncowy wymienic na nowy?

katalizator okazal sie DOBRY!!!!

co sie dzieje?

z czym moze byc problem???

kable od nowosci ( 5 lat)

co robic? rece mi juz opadaja nie potrzebnie chyba dzis wydalem 200 zl;)

Napisano
  • Autor

i twymienione: olej, filtr oleju, filtr paliwa, filtr powietrza, dwie swiece lekko zaczernione, ale zostawilem bo wygladaja ok, sonda lamba sprawna, cewka sprawna,

katalizator srodkowy i koncowy moze jeszcze zostac z rok;)

na PB szarpie brakuje lekko mocy, na LPG nie da sie wogole jezdzic caly czas wywala blad za bogata za uboga mieszanka.....

szarpnalem sie na pelny zbiornik Vpowowera na shellu zakupilem srodek STP do czyszczenia wtryskiwaczy benzycnowych , wpadlem na autostrade przegonilem autko na maksymalnych obrotach na wszystkich biegach ( na prostej poszedl do 200!!!) (1.4 16V!!) i problem z kangurkiem jak reka odjal, na PB chodzi jak ma chodzic

zostal problem z gazem ale to w poniedzialek lub wtorek podjade do AUTOMIDA GAZ Dabrowa Gornnicza (mozecie go polecic???)

ps.

jak zapalila mi sie rezerwa do zbiornika weszlo 48 litrow paliwa!!!! czyli brakowalo mi paliwa jak chcialem dac buta i sie dlawil- tak sobie to tlumacze.....

Napisano

U mnie kilka dni temu na zimnym silniku gdy rano uruchamialem na benie silnik pracowal jakby nie dostawal paliwa, na gazie all ok. Pojezdzilem troche po miescie na benzynie, potem polilowalem kilka razy silnik do 5000-5500rpm i wszystko sie naprawilo waytogo.gif

Napisano

Jeśli auto strzekiło nagazie to najprawdopodobniej zrobiła się jakaś nieszczelność (np spadł jakis wężyk od podciśnienia ) dlategotrzebasilnik osłuchac,drugasprawaspradzićciśnienienacilindrach może któryś zawór zaszwankował, no istandardowo zawór egr sprawdzićczy sięzamyka. Sprawa tłumików odkręcićza katalizatorem iwtedy zobaczyć będziegłośno alebędzie wiadomo czy któryśztyłu blokuje czy nie. To tyle zmojejstrony ps sprawdzfilter powietrza czy gdzieś niepękł. Pozdrawiam i powodzenia

Napisano
  • Autor

> Jeśli auto strzekiło nagazie to najprawdopodobniej zrobiła się jakaś

> nieszczelność (np spadł jakis wężyk od podciśnienia )

> dlategotrzebasilnik

> osłuchac,drugasprawaspradzićciśnienienacilindrach może któryś

> zawór zaszwankował, no istandardowo zawór egr sprawdzićczy

> sięzamyka. Sprawa tłumików odkręcićza katalizatorem iwtedy

> zobaczyć będziegłośno alebędzie wiadomo czy któryśztyłu blokuje

> czy nie. To tyle zmojejstrony ps sprawdzfilter powietrza czy

> gdzieś niepękł. Pozdrawiam i powodzenia

wstyd;) ale nie wiem gdzie u mnie jest ten EGR....

Napisano
  • Autor

wsiadlem dzis do autka (stalo nie jezdzone 4 dni) i wszystko jak reka odjal.... na gazie super, na benzynie super, nie to auto..... moja radosc trwala krotko okolo 50 km, po tym dystansie znow zaczelo mulic i przerywac powyzej 4 tys obr, nie zbiera sie, slabnie na gazie prawie nie jedzie na PB lekki kangurek,,,,,,co to moze byc?

moze zapchane tlumiki?

Napisano

> Jeśli auto strzekiło nagazie to najprawdopodobniej zrobiła się jakaś

> nieszczelność (np spadł jakis wężyk od podciśnienia )

> dlategotrzebasilnik

> osłuchac,drugasprawaspradzićciśnienienacilindrach może któryś

> zawór zaszwankował, no istandardowo zawór egr sprawdzićczy

> sięzamyka. Sprawa tłumików odkręcićza katalizatorem iwtedy

> zobaczyć będziegłośno alebędzie wiadomo czy któryśztyłu blokuje

> czy nie. To tyle zmojejstrony ps sprawdzfilter powietrza czy

> gdzieś niepękł. Pozdrawiam i powodzenia

Jeśliautostrzekiłonagazietonajprawdopodobniejzrobiłasięjakaśnieszczelność(npspadłjakiswężykodpodciśnienia)idlategotrzebasilnikosłuchac, drugasprawaspradzićciśnienienacilindrachmożektóryśzawórzaszwankował, noistandardowozawóregrsprawdzićczysięzamyka. Sprawatłumikówodkręcićzakatalizatoremiwtedyzobaczyćbędziegłośnoalebędziewiadomoczyktóryśztyłublokujeczynie. Totylezmojejstronypssprawdzfilterpowietrzaczygdzieśniepękł. Pozdrawiamipowodzenia

PS. Porada jest dobra ale przebrnąć przez ten tekst to naprawdę duże wyzwanie w taki upał. Miej litość dla przegrzanych i stosuj spacje - będzie łatwiej confused.gif

Napisano
  • Autor

filrt zalozony nowka, a gdzie w tym moim silniku jest ten EGR? czy krokowy???

Napisano
  • Autor

> to silnik z serii Z?

> jeśłi tak to pewnie masz elektryczną przepustnicę taką jak u mnie

i co w zwiazku z tym?

Napisano

> qrde to co mam z tym zrobic? jak sie dobrac;)?

Jak już wyczyścisz EGRa i przepustnice to zmień świece. 40 kkm na LPG to już dla nich kres żywotności . Wiem to z własnego doświadczenia. Napewno nie zaszkodzi a może pomóc.

Napisano
  • Autor

> Jak już wyczyścisz EGRa i przepustnice to zmień świece. 40 kkm na LPG

> to już dla nich kres żywotności . Wiem to z własnego

> doświadczenia. Napewno nie zaszkodzi a może pomóc.

swiece przejechaly od pazdziernika jakies 30 kkm

a jak mam zlokalizowac tego EGR?

Napisano

> swiece przejechaly od pazdziernika jakies 30 kkm

> a jak mam zlokalizowac tego EGR?

z tego co wiem to Tomek_G_ce ma silnik taki sam jak u mnie czyli X14XE. i nie ma tam el. przepustnicy tylko zwykła linka. krokowca i przepustnice mozna oczyscic egr-a tez ale u mnie niewiele to dało tzn nie na długo po jakimś czasie problemy znowu wróciły (mulenie i kangurki) crazy.gif

Napisano
  • Autor

> z tego co wiem to Tomek_G_ce ma silnik taki sam jak u mnie czyli

> X14XE. i nie ma tam el. przepustnicy tylko zwykła linka.

> krokowca i przepustnice mozna oczyscic egr-a tez ale u mnie

> niewiele to dało tzn nie na długo po jakimś czasie problemy

> znowu wróciły (mulenie i kangurki)

pc-luk, ja to chyba Ci bede wisial nastepnego zestawa browarka;) jakbedziesz mial kiedys w najblizszym czasie troszke za duzo wolnego czasu to podjade i pokazesz mi gdzie to jest i jak to wyczyscic;)

Napisano
  • Autor

pc luk, jak bedziesz mial chwile wolnego czasu to podjade i podzialamy u mnie z tym czyms;) bede krewny browarki;)

Napisano

> pc luk, jak bedziesz mial chwile wolnego czasu to podjade i

> podzialamy u mnie z tym czyms;) bede krewny browarki;)

z tym wolnym bedzie ciezko ale coś wykombinujemy razem smile.gif

Napisano

> z tego co wiem to Tomek_G_ce ma silnik taki sam jak u mnie czyli

> X14XE. i nie ma tam el. przepustnicy tylko zwykła linka.

> krokowca i przepustnice mozna oczyscic egr-a tez ale u mnie

> niewiele to dało tzn nie na długo po jakimś czasie problemy

> znowu wróciły (mulenie i kangurki)

dlatego pytałem czy to silnik z serii Z, bo i 1,4 i 1,6 16V i 8V z tej zerii mają zdaje się identyczną przepustnicę elektryczną z zabudowanym w środku silnikiem krokowym

co do mulenia i kangurków ... nie ustępują np. po zatakownaiu lepszej benzyny pb98?

nie zanikają po odłączeniu aku ?

nie zanikają po przegoneiniu w trasie ?

u mnie są szarpnięca, ale na dobrej benzynie jest lepiej, takze po odłaczeniu aku lub po trasie też jest lepiej

ostatnio tankuję na nowootwartym Lotosie i Astra dostała skrzydeł choć kultura pracy silnika wg mnie pozostawia troche do życzenia ... wg mnie, bo mechanicy wsiadają i twiedzą że chodzi OK smile.gif

Napisano

> wsiadlem dzis do autka (stalo nie jezdzone 4 dni) i wszystko jak reka

> odjal.... na gazie super, na benzynie super, nie to auto.....

> moja radosc trwala krotko okolo 50 km, po tym dystansie znow

> zaczelo mulic i przerywac powyzej 4 tys obr,

A mnie to wygląda na CPU w stanie serwisowym.

Silnik kręci się wtedy tylko do 3000 obr chyba....

No i warto zresetować kompa.

Do tego polecam sprawdzić czujniki temp. płynu chlodnicy.

One maja taki głupi wpływ na jednostkę sterującą.

Ale podstawa to zresetuj kompa.

jump.gif

Napisano
  • Autor

> A mnie to wygląda na CPU w stanie serwisowym.

> Silnik kręci się wtedy tylko do 3000 obr chyba....

> No i warto zresetować kompa.

> Do tego polecam sprawdzić czujniki temp. płynu chlodnicy.

> One maja taki głupi wpływ na jednostkę sterującą.

> Ale podstawa to zresetuj kompa.

komp zresetowany na postoju kreci do odciecia, podczas jazdy tez ale z wielkim trudem czuc opory

Napisano

> witam,

> ze tak spytam przy okazji gdzie u mnie jest EGR i krokowiec - ze mnie

> tez lamerek jest....

po raz 863746102374187 i pół podaję linki do naszyc stron zlosnik.gif

http://astra.autokacik.pl/technika/napraw2.html

http://astra.autokacik.pl/technika/napraw/krokowiec/krokowiec.html

Napisano
  • Autor

> ok pogrzebie w silniku moze znajde.. ;-)

a ja sie chyba wkurze i wymienie tlumik srodkowy i koncowy a przy okazji moze wstawie zamiast tej strumienicy jakis uniwersalny katalizator i moze bedzie ok.....

Napisano
  • Autor

kurcze przejechalem dzis 500 km i bylo ok;) dopiero jak dojezdzalem do domku to znow sie zaczal problem z muleniem i dziwnych odglosow z tlumika;) moze rzeczywiscie jest on zatkany i dlatego tak muli??

Napisano
  • Autor

otoz wymienilem swiece, i filtr gazu, okazala sie strasznie zabrudzona listwa wtryskiwaczy gazowych, przeczyszczono ja, jest jakby ciut lepiej, gazownik jest na 90% pewny, ze do wymiany mam cewke, ASO twierdzi, ze cewka jest ok,., poszukuje jakiegos sklepu lub warsztatu co wlozy mi na chwile nowa cewke i sprawdzimy, czy to rzeczywiscie to.

Napisano

> otoz wymienilem swiece, i filtr gazu, okazala sie strasznie

> zabrudzona listwa wtryskiwaczy gazowych, przeczyszczono ja, jest

> jakby ciut lepiej, gazownik jest na 90% pewny, ze do wymiany mam

> cewke, ASO twierdzi, ze cewka jest ok,., poszukuje jakiegos

> sklepu lub warsztatu co wlozy mi na chwile nowa cewke i

> sprawdzimy, czy to rzeczywiscie to.

tą cewke możesz ode mnie pozyczyc na chwilke. ja wezme twoją i zobaczymy czy coś dało. wsumie to chyba nie da się sprawdzic cewki. jeden mechanior mówi ze albo działa albo nie , inny mówi ze mogą byc jakies przebicia i nie da sie tego sprawdzić i trzeba podmienić na jakąś inną niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> tą cewke możesz ode mnie pozyczyc na chwilke. ja wezme twoją i

> zobaczymy czy coś dało. wsumie to chyba nie da się sprawdzic

> cewki. jeden mechanior mówi ze albo działa albo nie , inny mówi

> ze mogą byc jakies przebicia i nie da sie tego sprawdzić i

> trzeba podmienić na jakąś inną

a kiedy by Ci pasowalo?

mam znajomego dobrego mechanika w katowicach na podlesiu... ja bym sie dostosowal do Ciebie.

mi pasuje nawet i jutro o dowolnej godzinie, juz mnie to tak wkurza, ze hejl(

Napisano

Poszukaj zawor EGR na tylnej sciance silnika - tam gdzie jest bliska odległośc pomiędzy rurami wylotowymi i dolotowymi silnika.

EGR to takie cos co wpuszcza w odpowiedzichwarunkach troszkę spalin do dolotu - ale jak sie juz zawiesi od nagaru z tych spalin to sobie ich wpuszcza ile chce. Silnik wtedy tez zachowuje sie jak chce.

Stad tez przy ewentualnym zaslepieniu EGR-a nie zapomnij o wyczyszceniu calego ukladu dolotowego.

Pozdrawiam.

Napisano

mi pasi dopiero w piątek. teraz robie 12 h i nie mam kiedy. mechanika nie potrzeba, przełożenie tego to 5 min.

Napisano
  • Autor

> Poszukaj zawor EGR na tylnej sciance silnika - tam gdzie jest bliska

> odległośc pomiędzy rurami wylotowymi i dolotowymi silnika.

> EGR to takie cos co wpuszcza w odpowiedzichwarunkach troszkę spalin

> do dolotu - ale jak sie juz zawiesi od nagaru z tych spalin to

> sobie ich wpuszcza ile chce. Silnik wtedy tez zachowuje sie jak

> chce.

> Stad tez przy ewentualnym zaslepieniu EGR-a nie zapomnij o

> wyczyszceniu calego ukladu dolotowego.

> Pozdrawiam.

kurcze jest to dla mnie za ciekza operacja;) kompletnie nie mam porywu ani fachu do prac manualnych

Napisano
  • Autor

> mi pasi dopiero w piątek. teraz robie 12 h i nie mam kiedy. mechanika

> nie potrzeba, przełożenie tego to 5 min.

ok jestem do dyspozycji, bo juz mnie zalamuje to auto.

daj znac o kotrej i gdzie mam podjechac.

Napisano
  • Autor

walczylismy z pc-luk z cewkami, i kiszka....czyzbysmy mieli obydwaj walniete cewki???

jest ktos ze slaska z silnikiem 1.4 16V?

Napisano

> walczylismy z pc-luk z cewkami, i kiszka....czyzbysmy mieli obydwaj

> walniete cewki???

> jest ktos ze slaska z silnikiem 1.4 16V?

raczej małoprawdopodobne ale możliwe. ma ktoś pożyczyc na chwilke tą cewke? a może to inna przyczyna mulenia i szarpania, choć przyznam że u mnie nie jest tak źle jak u Tomka crazy.gif

Napisano

Co prawda Astra F ale z tym silnikiem. Walczylem z muleniem wymieniajac swiece. Lepiej chodzil po wymianie, mial kopa jeszcze lepszego niz ma teraz. Ale jestem przyzwyczajony ze na dzialce wskaznika paliwa a to jest okolo 12,5 litra robie 200kmlub wiecej. Po okolo miesiacu uzywania nowych swiec (a juz zmienilem wciagu okolo9 miesiecy 3 komplety) robil sie mul i Pb95 znikalo ze zbiornika. Wracalem na te stare i samochod dostawal kopa a co najwazniejsze z uzycie paliwa znowu wracalo do normy. Nie mam gazu a moje swieczki maja juz 108k.

Szukam po sklepach moich Bosha ale nie moge trafic na te o tym oznaczeniu.

Napisano
  • Autor

> raczej małoprawdopodobne ale możliwe. ma ktoś pożyczyc na chwilke tą

> cewke? a może to inna przyczyna mulenia i szarpania, choć

> przyznam że u mnie nie jest tak źle jak u Tomka

dzis przejechalem 700 km, polowe na gazie z orlena polowe na bp. na orlenie nie dalo sie jechac, co chwile wywalal checka i nie dalo sie przyspieszac....na bp zdecydowanie lepiej, jak przyspieszalem powoli i plynnie dochodzilem do 190 jak tylko wcisnalem noge w podloge to juz kapa od razu kangurek...

Napisano

> dzis przejechalem 700 km, polowe na gazie z orlena polowe na bp. na

> orlenie nie dalo sie jechac, co chwile wywalal checka i nie dalo

> sie przyspieszac....na bp zdecydowanie lepiej, jak

> przyspieszalem powoli i plynnie dochodzilem do 190 jak tylko

> wcisnalem noge w podloge to juz kapa od razu kangurek...

Zaślep EGR-a. U mnie pomoglo. Teraz brak szarpniec i nie muli.

Napisano

a może najprostrza rzecz jest walnięta, tzn przewody od świeć. Ostarnio podobne objawy miał brat w meganie i sie okazało, że jeden z przewodow był do wyrzucenia ( co ciekawe przewody były kupione nowe zimą i to porządnej niby firmy bosch i ledwo co poł roku wytrzymały. A najlepsze jest to, ze nie kupiliśmy już żadnych nowych pseudokabli tylko stare znaleźliśmy, ktorę tak btw mają za sobą 200tkm i silnik chodzi bez najmniejszych zająknięć czy szarpnięć)

Napisano

> a może najprostrza rzecz jest walnięta, tzn przewody od świeć.

> Ostarnio podobne objawy miał brat w meganie i sie okazało, że

> jeden z przewodow był do wyrzucenia ( co ciekawe przewody były

> kupione nowe zimą i to porządnej niby firmy bosch i ledwo co poł

> roku wytrzymały. A najlepsze jest to, ze nie kupiliśmy już

> żadnych nowych pseudokabli tylko stare znaleźliśmy, ktorę tak

> btw mają za sobą 200tkm i silnik chodzi bez najmniejszych

> zająknięć czy szarpnięć)

u nas nie ma kabli WN, jest za to ta słynna cewka na świecach (moduł), którą juz podmienialiśmy i nie dało efektów. świeczki Tomek wymieniał ja zresztą tez tylko troche wcześniej. co do EGR-a to trzeba go zaślepić na próbe u Tomka ale wątpie zeby to dało coś ponieważ nawet na wolnych obrotach silnik nie równo pracuje i trzęsie budą przy delikatnym gazowaniu.

Napisano

> u nas nie ma kabli WN, jest za to ta słynna cewka na świecach

> (moduł), którą juz podmienialiśmy i nie dało efektów. świeczki

> Tomek wymieniał ja zresztą tez tylko troche wcześniej. co do

> EGR-a to trzeba go zaślepić na próbe u Tomka ale wątpie zeby to

> dało coś ponieważ nawet na wolnych obrotach silnik nie równo

> pracuje i trzęsie budą przy delikatnym gazowaniu.

Zamieńcie się EGR-ami na chwilę i sprawa się wyjaśni.

Ja bym szukał lewego powietrza albo padniętych świec. Przydała by się też jazda autem z podłączonym Techem i kumatym diagnostą. Z parametrów pracy silnika pod obciążeniem można wiele wywnioskować.

Napisano
  • Autor

> Zaślep EGR-a. U mnie pomoglo. Teraz brak szarpniec i nie muli.

ale muli i szarpie tylko na LPG, nie wiem gdzie jest egr, nie poradze sobie z tym sam;) mam dwie lewe rece;) do takich spraw

Napisano
  • Autor

panowie wracam dalej do tematu gdyz problemu jeszcze nie rozwiazalem....

jakie moga byc przyczyny okopconej 1 i 4 swiecy? gdy wloze nowe zaraz po paru kilometrach wykrecam i okopcone.../???

Moze to jest przyczyna mojego problemu? czy owe okopcenie zwiazane jest z cewka zaplonowa?

Napisano
  • Autor

> panowie wracam dalej do tematu gdyz problemu jeszcze nie

> rozwiazalem....

> jakie moga byc przyczyny okopconej 1 i 4 swiecy? gdy wloze nowe zaraz

> po paru kilometrach wykrecam i okopcone.../???

> Moze to jest przyczyna mojego problemu? czy owe okopcenie zwiazane

> jest z cewka zaplonowa?

wrocilem wlasnie z dluzszej trasy podczas ktorej to jechalemjak kapelusznik i szok.... spalanie gazu przy predkosci do 110 ponad 11 lpg na 100km .... co chwile wywalal check pedalem gazu operowalem bardzo delikatnie poniewaz podczas gwaltownych wcisniec do podlogi samochod nie jedzie tylko szarpi i nie ma sily,...problem nadal nierozwiazany

Napisano
  • Autor

Panowie załamka...wsiadłem dziś do asterki i wszystko jak ręką odjął.... pewnie za pare dni znów sie spie.....(pipipi) co to moze być??? ze raz jest dobrze, a raz zle...

Napisano

> Panowie załamka...wsiadłem dziś do asterki i wszystko jak ręką

> odjął.... pewnie za pare dni znów sie spie.....(pipipi) co to

> moze być??? ze raz jest dobrze, a raz zle...

Skoro na benzynie jest dobrze to wina leży po stronie instalki LPG Nie widzę innej możliwości. Co do okopconych świec i cewki to ZTCP cewka daje impuls na 2 świece za jednym razem tylko nie pamiętam które. Możesz to sam sprawdzić jak wymontujesz moduł i podłączysz świece. Jeśli iskra pojawia się rownocześnie na 1 i 4 świecy a nie na np 1 i 2 to może być to cewka. Masz LPG na wtrysku ? Bo może padaja wytrykiwacze gazu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.