Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przyciemniane lampy przednie

Featured Replies

Napisano

Do tej pory słyszałem tylko o czymś takim w wykonaniu tuningowcow i wszelkiej maści foliami. Nie chodzi też o ciemny środek lampy (plastiki nie biorące udziału w kształtowaniu wiązki swiatła).

Wczoraj przyjechał kumpel Grandisem sprowadzonym z Niemiec - kupił to za jakieś grosze na wakacyjne wyjazdy.

I ma w nim ciemne (to mało powiedziane), homologowane lampy przednie. Ciemny jest plastik (to nie jest folia) w stopniu takim, że nawet z bliska ciężko zobaczyć co jest w środku w lampie. Dodatkowo odbłyśnik też nie jest srebrny tylko taki ciemno-szampański. To wszystko na zwykłych żarówkach. 

Pytam jak z przeglądem: diagności najpierw pukają się w głowę, bo myślą że to folia, a potem jak już znajdą magiczne (E) przybijają stempel.

Nie wiem jak to świeci w nocy, ale IMHO przeginka nawet jeżeli homologowana

IMG_20230527_120228.jpg.d43ea0eaae7efacae156c3d9bbd0a12a.jpg

Edytowane przez el_guapo

Napisano
8 minut temu, el_guapo napisał(a):

Jak ma homologacje w Niemczech, to raczej wygląd nie wpływa na jakość świecenia i spełnia normy 👍

Napisano

Może to jest jakiś półprzewodnikowy :phi: plastik, jak lustro weneckie. Odpowiednio spolaryzowany da taki efekt  stąd też wrażenie szampańskiego odbłyśnika. Widziałem gdzieś czerwony klosz lampy cofania co świeciła na biało. 

Napisano
6 godzin temu, el_guapo napisał(a):

I ma w nim ciemne (to mało powiedziane), homologowane lampy przednie. Ciemny jest plastik (to nie jest folia) w stopniu takim, że nawet z bliska ciężko zobaczyć co jest w środku w lampie. Dodatkowo odbłyśnik też nie jest srebrny tylko taki ciemno-szampański. To wszystko na zwykłych żarówkach. 

Ja mam w sumie w TTce fabryczne, przednie lampy ksenonowe z przyciemnionym kloszem.

Nie jest to może taka smoła jak na przykładzie który wstawiłeś, ale na żywo widać, że klosze są ciemne.

Środek - poza kawałkiem odbłyśnika przy żarówce - jest z ciemnego plastiku (poniżej foto z netu na którym to widać)

Świecą dobrze …jak na ksenony sprzed ćwierć wieku ;)

IMG_5655.jpg.db8f6a0248052bc6121adb17b0830011.jpgAudi%20TT%20MK1%208N%20Xenon%20HID%20Headlight%20Halogen%20Triple%20Headlamp,%20Right%208N0941004BB1.jpg

Napisano
9 godzin temu, el_guapo napisał(a):

Do tej pory słyszałem tylko o czymś takim w wykonaniu tuningowcow i wszelkiej maści foliami. Nie chodzi też o ciemny środek lampy (plastiki nie biorące udziału w kształtowaniu wiązki swiatła).

Wczoraj przyjechał kumpel Grandisem sprowadzonym z Niemiec - kupił to za jakieś grosze na wakacyjne wyjazdy.

Pytam jak z przeglądem: diagności najpierw pukają się w głowę, bo myślą że to folia, a potem jak już znajdą magiczne (E) przybijają stempel.

IMG_20230527_120228.jpg.d43ea0eaae7efacae156c3d9bbd0a12a.jpg

Magiczne E nie znika po tujningu.

Napisano
Godzinę temu, sdss napisał(a):

Magiczne E nie znika po tujningu.

Jak on przyjechał taki z Niemiec, to istnieje spora szansa, że to jest lampa legalna. 

Napisano

Kumpel miał takie w Golfie, a drugi w bumie, i świeciło to normalnie. A było to w poprzednim tysiącleciu.

image.jpeg.jpg

Napisano

Powinno przejść na SKP, chodź zawsze można trafić na mlaskacza i będzie komentował. 

Napisano
13 godzin temu, Artur_W_wa napisał(a):

Kumpel miał takie w Golfie, a drugi w bumie, i świeciło to normalnie. A było to w poprzednim tysiącleciu.

image.jpeg.jpg

Klasyczny wkład z czarnymi krzyżami 👍