Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oklejanie boxa dachowego

Featured Replies

Napisano

Kupiłem nowego boxa dachowego. Spodobał mi się czarny błyszczący, więc taki wziąłem. Sprzedający polecał okleić boxa lub chociaż przednią część folią bezbarwną, bo będzie widać każdą rysę. Ogólnie drobne rysy mnie nie ruszają, ale box będzie użytkowany dość intensywnie i przez kilkanaście najbliższych lat, więc nie chciałbym żeby po 5 latach był cały podrapany. Oklejał ktoś kiedyś boxa dachowego, słyszał w ogóle o czymś takim? Jaki mógłby być koszt? Nie mówię tutaj o oklejaniu i zmianie koloru żeby pasował do auta, tylko wyłącznie celem ochrony.

Napisano

Coś pokroju SPPF (Srayable Paint Protection Film) :hmm:

Napisano
14 godzin temu, Tilok napisał(a):

Kupiłem nowego boxa dachowego. Spodobał mi się czarny błyszczący, więc taki wziąłem. Sprzedający polecał okleić boxa lub chociaż przednią część folią bezbarwną, bo będzie widać każdą rysę. Ogólnie drobne rysy mnie nie ruszają, ale box będzie użytkowany dość intensywnie i przez kilkanaście najbliższych lat, więc nie chciałbym żeby po 5 latach był cały podrapany. Oklejał ktoś kiedyś boxa dachowego, słyszał w ogóle o czymś takim? Jaki mógłby być koszt? Nie mówię tutaj o oklejaniu i zmianie koloru żeby pasował do auta, tylko wyłącznie celem ochrony.

Nie sądzę, żeby intensywnie użytkowany box wytrzymał kilkanaście lat.  Co byś nie robił to i tak pewnie się coś rozpadnie.

Napisano

Mój był srebrny. Jak po paru latach się porysował to go polakierowałem czarnym Troton Rangers w macie za 60 zł.

Napisano

Mam jakiegoś interpacka co ma już z 15lat. Używany co zimę, kilka razy też latem, nie kojarzę żeby miał jakieś mocno widoczne zadrapania. 

Napisano

Używać normalnie. Jak będzie brzydki, to polakierowac. Jak się rozpadnie, to wymienić. 

A jest duża szansa, że do tego czasu  potrzeby sie zmienią i go sprzedawać będziesz.