Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czasem po postoju nie chce zapalić.

Featured Replies

Napisano

Zakładam wątek na forum, ponieważ męczy mnie strasznie uciążliwy problem wink.gif. Otóż moja asterka czasem nie chce zapalić, przeważnie dzieje się to w upalne dni. Mam instalację gazową, ale działo się tak również przed założeniem instalacji. Nie chce zapalić, ani na benzynce, ani na gazie. Kręci i kręci, ale nie pali, tak jakby nie było benzynki. Byłem z tym u elektryka i powiedział, że czasem przy wyłączeniu alarmu coś nie wysyła sygnału do urządzonka odcinania paliwa i dlatego samochód tak się zachowuje. Jednak gdy raz tak się zatnie to mogę próbować włączać i wyłączać alarm klikukrotnie i nic. Dopiero po kilku-kilkunastu minutach udaje mi się zapalić, a czasem nawet po dłuższym czasie. Dziwi mnie trochę opinia elektryka bo przy włączonym alarmie slinika nie da się zapalić bo nawet nie kręci i nie świeci się kontrolka Check Engine. Co to może być ?

Napisano

Lepiej bedzie jak podjedziesz do zakładu gdzie zakładają alarmy i inne ustrojsta typu immobilajzery. Według mnie wina leży po tej stronie. Jeśli masz fabryczny immo to spróbuj jeszcze z drugim kluczykiem.

Napisano
  • Autor

> Lepiej bedzie jak podjedziesz do zakładu gdzie zakładają alarmy i

> inne ustrojsta typu immobilajzery. Według mnie wina leży po tej

> stronie. Jeśli masz fabryczny immo to spróbuj jeszcze z drugim

> kluczykiem.

Hmm, drugi pilot nie działa, ale alarm na pewno się wyłącza bo po pierwsze slinik kręci, a po drugie gaśnie kontrolka.

Napisano
  • Autor

> ja bym podejrzewał np. cewkę albo moduł zapłonowy ...

A mogą to yć też kable WN ? Jednak dziwne jest to, że jak postoi parenaście minut to zapala na dotyk.

Napisano

> A mogą to yć też kable WN ? Jednak dziwne jest to, że jak postoi

> parenaście minut to zapala na dotyk.

W książce wyczytałem ze nie powinno sie odpalac silnika po długotrwałym nagrzaniu samochodu (np. w upalne dni słoncem). Czemu, niewiem, tak było napisane. Może to ma z tym związek. Niedawno miałem też takiego zonka, podczas jazdy zaczał sie dusic i zgasł. Pokręciłem go z 10 minut. I podobnie jak u Ciebie, tak jak by paliwko nie dopływało. Ostatnio wczołgałem sie do centralki alarmu (nie fabryczny) i zauważyłem uszkodzoną "przejściówke" bezpiecznika, powodowało to niekontrolowane otwieranie sie i zamykanie obwodu... do czego, niewiem. Geniusze mase kabelkow w tym samym kolorze położyli. Narazie i tak na celowniku mam filtr paliwa smile.gif oraz pompe.

Pozdro.

PS

Niedługo robie remoncik tylnego zawieszenia + wywalenie kata. Moze pojawi sie odpowiedź na zamulastą astre smile.gif

Napisano

> A mogą to yć też kable WN ? Jednak dziwne jest to, że jak postoi

> parenaście minut to zapala na dotyk.

kiedyś miałem taki problem w Astrze i pomogła wymiana cewki

jakies lekkie zwarcie się robiło gdy sie rozgrzała

Napisano

Objawy miałem podobne. Czasem (niespodziewanie) nie chciał zapalić (szczególnie na upale) i zdarzało mu się szarpnąć. Póżniej kiedy zaczął nagle gasnąć wymieniłem moduł i objawy w zasadzie ustąpiły na jakiś miesiąc po czym przez jeden dzień słabo palił żeby nad ranem paść całkowicie. Okazało się że skończył życie czujnik w aparacie zapłonowym. Po wymianie skończyły się wszelkie problemy więc raczej to wina jednego z tych dwóch elementów ale nie wiem którego. Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Kable WN wymienione tydzień temu i zapala bez problemu od tego czasu biglaugh.gif

Napisano

> Lepiej bedzie jak podjedziesz do zakładu gdzie zakładają alarmy i

> inne ustrojsta typu immobilajzery. Według mnie wina leży po tej

> stronie. Jeśli masz fabryczny immo to spróbuj jeszcze z drugim

> kluczykiem.

żaden alarm itp. ja też z tym walcze a alarmu nie mam

Napisano

> ja bym podejrzewał np. cewkę albo moduł zapłonowy ...

lub przekaźnik

sąsiad w vektrze tak miał

mechanik stawiał na moduł (za 1500 yikes.gif) a jednak sie okazało, że to przekaźnik chyba pompy niewiem.gif

u mnie nie wiem, może też

Napisano
  • Autor

> Kable WN wymienione tydzień temu i zapala bez problemu od tego czasu

Okazało się, że to jednak nie kable WN angryfire.gif. Znów nie chciała zapalić.

Zczytałem błędy z komputera i dostałem kod błędu 25 - wtryskiwacze - zbyt wysokie napięcie. Czy to może być od tego ? Co z tym zrobić ? Proszę o odpowiedź...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.