Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Dostałem do pojeżdżenia takie pierdzidełko, i zaczyna mi się podobać. Kumpel chce sprzedać i się waham. 

Trochę mnie drażni słaba moc.

Do rekreacyjnej pojeżdżawki przyjemnie się jedzie.

IMG_20230819_194134_MP.jpg

Napisano

Zaraz będziesz chciał więcej. Pytanie czy łatwo sprzedasz za tyle ile masz dać. Jeśli tak, bierz. 

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, FrugOs napisał(a):

Zaraz będziesz chciał więcej. Pytanie czy łatwo sprzedasz za tyle ile masz dać. Jeśli tak, bierz. 

W zeszłym roku dał 5 i tyle samo chce.

W sumie jeśli mi się spodoba to chyba lepiej celować w trójkołowca z L5e

Brak ograniczenia mocy na kat b

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
19 godzin temu, Tre-Bor napisał(a):

Nawet nie wiedziałem, że tak jest z tym brakiem ograniczenia. Serio?

Anyway, to chyba jednak inna bajka niż normalne moto ;) 

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, FrugOs napisał(a):

Nawet nie wiedziałem, że tak jest z tym brakiem ograniczenia. Serio?

Serio

Od 2018r 

https://autokult.pl/motocykle-trojkolowe-na-kat-b-dlaczego-homologacja-l5e-ma-znaczenie,6809189465179777a

Napisano
21 godzin temu, Tre-Bor napisał(a):

Tylko co kupisz w tym budzecie z trojkolowcow ?

Napisano
2 godziny temu, FrugOs napisał(a):

Nie jeździłem takim trójkołowcem z dwoma z przodu, ale z tego co widzę zachowują się podobnie do zwykłego moto. Jeździłem takim "klasycznym" z dwoma kołami z tyłu i to faktycznie zupełnie inna bajka niż moto. 

Napisano
2 godziny temu, janusz napisał(a):

Nie jeździłem takim trójkołowcem z dwoma z przodu, ale z tego co widzę zachowują się podobnie do zwykłego moto. Jeździłem takim "klasycznym" z dwoma kołami z tyłu i to faktycznie zupełnie inna bajka niż moto. 

Ja też nie, ale różnica jest na pewno znaczna. 
Pewnie dlatego można jeździć na B większymi pojemnościami. 

Napisano
18 minut temu, FrugOs napisał(a):

Ja też nie, ale różnica jest na pewno znaczna. 
Pewnie dlatego można jeździć na B większymi pojemnościami. 

Na pewno nie ma problemu z równowagą przy małych prędkościach. 

Napisano
W dniu 19.08.2023 o 20:34, Tre-Bor napisał(a):

Dostałem do pojeżdżenia takie pierdzidełko, i zaczyna mi się podobać. Kumpel chce sprzedać i się waham. 

Trochę mnie drażni słaba moc.

Do rekreacyjnej pojeżdżawki przyjemnie się jedzie.

starguj gdzieś do 4,3-4,5 i bierz

Jak zrobisz więcej niż 2 tys km na rok i ten styl motocykla Ci odpowiada to sobie zrobisz kat A i kupisz coś mocniejszego a ten sprzedasz z małą stratą.

Napisano
  • Autor
29 minut temu, bielaPL napisał(a):

starguj gdzieś do 4,3-4,5 i bierz

Jak zrobisz więcej niż 2 tys km na rok i ten styl motocykla Ci odpowiada to sobie zrobisz kat A i kupisz coś mocniejszego a ten sprzedasz z małą stratą.

Wolę zapłacić 5 ale w 12 ratach, niskie obciążenie budżetu domowego.

Napisano
6 minut temu, Tre-Bor napisał(a):

Wolę zapłacić 5 ale w 12 ratach, niskie obciążenie budżetu domowego.

Hmm to pomyśl czy warto się w to ładować bo są dodatkowe koszta, dobrze by było kupić w miarę wygodny kask, kurtkę i rękawice ze dwa komplety, to tak z 1000zł minimum, oczywiście kupisz i taniej ale szybko to wyjdzie przy użytkowaniu że jest średnio wygodne, a nawet na 125 ciuchy się przydają motocyklowe, ja i druga osoba z AK miały przygody na 125ccm właśnie ;) i ciuchy się sprawdziły. Spodnie i buty też by się przydały... ;] 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, bielaPL napisał(a):

Hmm to pomyśl czy warto się w to ładować bo są dodatkowe koszta, dobrze by było kupić w miarę wygodny kask, kurtkę i rękawice ze dwa komplety, to tak z 1000zł minimum, oczywiście kupisz i taniej ale szybko to wyjdzie przy użytkowaniu że jest średnio wygodne, a nawet na 125 ciuchy się przydają motocyklowe, ja i druga osoba z AK miały przygody na 125ccm właśnie ;) i ciuchy się sprawdziły. Spodnie i buty też by się przydały... ;] 

Tak jak piszesz dodatkowe koszta to ubiór i kask. Jak kupię inny moto to i tak ich nie uniknę.  Innych nie przewiduję. Wprawdzie Junak ma już nakulane ok 12tyś, nie wiem czy to dużo, czy mało na chiński motor?

W tym roku jest po przeglądzie i serwisie. Wg mnie lekko popiskuje przedni hamulec.

On i tak będzie tylko do jeżdżenia w ciepłe letnie dni, no i do roboty.

Muszę go jeszcze przetestować na ryby ze spiningiem. Wjadę nim nad rzekę tam gdzie nie mogę autem. 

Napisano
Godzinę temu, Tre-Bor napisał(a):

Wprawdzie Junak ma już nakulane ok 12tyś, nie wiem czy to dużo, czy mało na chiński motor?

W tym roku jest po przeglądzie i serwisie. Wg mnie lekko popiskuje przedni hamulec.

nie dużo i nie mało, cena ok, jak zawory wyregulowane ostatnio to spoko, a że hampel piszczy to akurat mały problem powinien być

Napisano

Mam Junaka m12 Vintage (troszeczkę się różni od tego ze zdjęcia, ale bardzo niewiele). Fajne jeździdło, do 90 km/h (jakieś 80 wg GPS) licznikowych odpycha się całkiem fajnie, więcej to już gorzej...na jazdę wokół komina może być, do turystyki motocyklowej do 100km też da radę, ale to albo samemu albo w grupie takich samych - z szybszymi będzie ciężko. Wiele osób traktuje takie moto jako sprawdzenie -zajawkę czy warto robić A. Części w miarę tanie, 12kkm dla tego silnika to nie jest jakiś wyczyn, jak był dbany...Ja jakbym wcześniej wiedział o L5e, to celowałbym w Piaggio MP3 500ccm, bo A raczej robił nie będę...

Napisano
47 minut temu, KeyaR napisał(a):

Mam Junaka m12 Vintage (troszeczkę się różni od tego ze zdjęcia, ale bardzo niewiele). Fajne jeździdło, do 90 km/h (jakieś 80 wg GPS) licznikowych odpycha się całkiem fajnie, więcej to już gorzej...na jazdę wokół komina może być, do turystyki motocyklowej do 100km też da radę, ale to albo samemu albo w grupie takich samych - z szybszymi będzie ciężko. Wiele osób traktuje takie moto jako sprawdzenie -zajawkę czy warto robić A. Części w miarę tanie, 12kkm dla tego silnika to nie jest jakiś wyczyn, jak był dbany...Ja jakbym wcześniej wiedział o L5e, to celowałbym w Piaggio MP3 500ccm, bo A raczej robił nie będę...

A propo mp3 125 i braku A tutaj ciekawy video blog (gość latał na 125 potem mp3 a potem wrocił na 125)

I w sumie rozumiem jego podejście