Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sposób na cieknące podszybie

Featured Replies

Napisano

Witam dziś się zabrałem za cieknące podszybie(gdy padał deszcz szyby parowały strasznie no i filtr mokry)Już raz je uszczelniałem slikonem ale nie wyszło nadal troszku ciekło.Dziś wyjąłem podszybie pozbyłem sie uszczelki bo ona badziew straszny pomiedzy nią a szybą było jakieś 2mm przerwy. Wyczyściłem wszystko i wsadziłem Okrągłą o srednicy 6.2 mm(taka miałem w pracy smile.gif )w miejsce orginalnej. umyłem autko i sprawdzaqm i waytogo.gif

PS ile kosztuje komplet uszczelek pod dolot????

Napisano

Ja zapodałem silikona i wszystko jest oki, z tym, że ja całkiem wywaliłem starą uszczelkę.

• 1 miesiąc później...
Napisano

witam

a gdzie najszybciej dostane taką uszczelke, bo właśnie wywaliłem całe podszybie. Mam nadzieje że nie będzie padac w nocy bo auto pod chmurka a podszybie w domu crazy.gif

pozdro

Napisano

Mi tez cieknie podszybiem frown.gif

caly dywanik w srodku mokry Eh....

To mozna dostac taka uszczelke????

Napisano

> Mi tez cieknie podszybiem

> caly dywanik w srodku mokry Eh....

> To mozna dostac taka uszczelke????

Ja zrobiłem tak jak radzi kolega Janus

i od tamtej pory mam spokój.

Zajrzyj do komory wentylatora jest tam odpływ wody może sie zapchał i woda nie odpływa a wpływa do środka frown.gif

Napisano
  • Autor

W sklepie z Sprzętem rolniczym(częściami)lub motoryzacyjnym

Napisano

> W sklepie z Sprzętem rolniczym(częściami)lub motoryzacyjnym

wielkie dzięki o sprzęcie rolniczym nie pomyslałem jutro odwiedze Agrome 893goodvibes.gif

dam zanć co i jak

pozdro

Napisano

> tzn. którą uszczelkę? wokół przedniej szyby?

Zapewne chodzi o uszczelke plastikowej oslony podszybia. Ta uszczelka powinna byc w miejscu gdzie plastik dotyka szyby

Napisano

> Zapewne chodzi o uszczelke plastikowej oslony podszybia. Ta uszczelka

> powinna byc w miejscu gdzie plastik dotyka szyby

to tam jest jakaś uszczelka?? confused.gifboje_sie.giffaint.gif rano widzę czeka mnie robota tuk.gif

Napisano

Kilka dni temu też uszczelniłem to miejsce silikonem, najpierw usunąłem uszczelkę, w jej miejsce wpakowałem silikon bezbarwny i ponownie założyłem uszczelkę. Przy okazji udrożniłem też kanaliki odpływowe wokół filtru przeciwpyłkowego. Póki co nic nie przecieka i nie zalewa mi już asterixa. Jedyny minus zabawy z silikonem jest taki, że można wszystko nim upaprać, także radzę przed rozpoczęciem uszczelniania wysmarować płynem do mycia naczyń wszystkie elementy, które są narażone na zetknięcie z silikonem, a których nie chcielibyście uciapać.

Napisano

> Zapewne chodzi o uszczelke plastikowej oslony podszybia. Ta uszczelka

> powinna byc w miejscu gdzie plastik dotyka szyby

witam.

właśnie o tą uszczelkę chodzi wink.gif

pozdro

Napisano

w sobote powalczyłem z podszybiem.

Oczywiście nigdzie nie znalazłem żadnej uszczelki nawet żeby zamiennika.Tak to juz jest u mnie na wiosce.

W podszybiu są dwie uszczelki.

Jedną którą widać zaraz przy stykaniu podszybia z szybą taka gumowa.

I druga pod podszybiem, która styka się z rantem kanalika odprowadzającego wodę.

I to ona odpowiada za uszczenienie, aby woda nie przedostawała się na filtr.

Uszczelniłem to wiejsce silikonem, udrożniłem kanalik i skręciłem wszystko.

Dodatkowo dorobiłem do plastiku, który jest nad filtrem i wchodzi w rowek w podszybiu uszczelkę z dędki rowerowj aby ciasniej wchodziła i uszczelniła to połączenie.

Jak narazie wszystko jest git.

Niestety jak rozbierałem, dowiedziałem sie że mam nadpęknięte ramię wycieraczki i teraz czeka mnie zakup, pewnie na szrocie bo będzie najtaniej.Tylko ciekawi mnie jak to sie mogło nadłamać??

pozdrawiam

Napisano

> I druga pod podszybiem, która styka się z rantem kanalika

> odprowadzającego wodę.

> I to ona odpowiada za uszczenienie, aby woda nie przedostawała się na

> filtr.

No w końcu ktoś potwierdził to, co już od roku staram się wytłumaczyć wink.gif Że nie przyleganie plastiku do szyby tylko właśnie ta uszczelka piankowa.

waytogo.gif

Napisano

> No w końcu ktoś potwierdził to, co już od roku staram się wytłumaczyć

> Że nie przyleganie plastiku do szyby tylko właśnie ta uszczelka

> piankowa.

Wlasnie dlatego przy skladaniu tego badziewia rowniez zapodalem silkon na ta uszczelke zlosnik.gif

Napisano

> Wlasnie dlatego przy skladaniu tego badziewia rowniez zapodalem

> silkon na ta uszczelke

Witam!

Mi do ostatniej ulewy a w zasadzie oberwania chmury, nic nie dolegalo z filtrem, nie lykal wody. Po przejechaniu Sopotu zatrzymalem sie i usunelem filtr. Byl mokry tylko z prawej strony, jak stoi sie z przodu.

Tu jest adres do tego tematu:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...0&fpart=all

a teraz wpadlem na pomysla, zabieram zonce lub corce rajstopy, zakladam na ramce w miejsce filtra. Tylko musze zobaczyc czy uda sie wykorzystac ramke od orginalnego.

Napisano

> a teraz wpadlem na pomysla, zabieram zonce lub corce rajstopy,

> zakladam na ramce w miejsce filtra.

Z tym, że woda, która teraz zatrzymała się na filtrze wsiąkając w niego, popłynie sobie bez problemów przez wiatrak wprost na twoje stopy. Weź to pod uwagę rozbierając żonę wink.gif

Napisano

> Wlasnie dlatego przy skladaniu tego badziewia rowniez zapodalem

> silkon na ta uszczelke

I super. waytogo.gif

Drugi newralgiczny punkt to miejsce łączenia obu plastików: dolny wchodzi w wycięcie w górnym.

Napisano

> Z tym, że woda, która teraz zatrzymała się na filtrze wsiąkając w

> niego, popłynie sobie bez problemów przez wiatrak wprost na

> twoje stopy. Weź to pod uwagę rozbierając żonę

Pisalem ze nie mam problemu przy wiekszych deszczach, przy tym oberwaniu chmury to juz sila wyzsza ale takie ulewy nie zdarzaja sie codziennie. Nie dopisalem ze nie moglem przez te zamoczenie jechac, tak parowaly szyby i dlatego wyrzuce filtr, rajstopy szybciej schna. smile.gif

Napisano

> dlatego wyrzuce filtr, rajstopy

> szybciej schna.

A nie lepiej po prostu uszczelnić i zostawić filtr?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.