Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziura w ścianie

Featured Replies

Napisano

Tak wiem, mam skoczyć do Casto po wiertarkę i wiertło. :) Nie o zwykłą tu dziurę jednak chodzi. Muszę się przebić przez ścianę o grubości 40 cm otworem o średnicy ok 35 mm, żeby przez tą dziurę przeszła rurka kanalizacyjna 32 mm. I teraz tak - wiertło muszę kupić odpowiednio długie, tak z 50 cm. Ale jaką do tego "przystawkę" - coś co powiększy otwór idąc za czubkiem wiertła do tych 35 mm ?

Napisano
  • Autor

Jakiś link poproszę. Bo jak szukam to mi wyskakują koronki takie do montażu w uchwycie wiertarki a nie na początku wiertła...

Edytowane przez ArekMiz

Napisano

Dasz radę, tylko w zależności od rodzaju materiału, różna liczba otwornic Ci pójdzie. U mnie w piwnicy chyba z 8 poszło - beton grubości 70cm z kamieniami granitowymi i polnymi.

Napisano

Nie prościej zadzwonić do kogoś kto robi wod-kan i zlecić. Teoretycznie mam wiertarkę która by to zrobiła ale i tak dzwonię do kolegi co ma firmę wod-kan i on wpada z profesjonalnym sprzętem i w kilka minut  otwór jest ;]   Nie napisałeś też z czego ta ściana jakiś max czy ytong to nie bloczki betonowe jak u mnie :facepalm:

Napisano
24 minuty temu, cumel napisał(a):

Nie prościej zadzwonić do kogoś kto robi wod-kan i zlecić. Teoretycznie mam wiertarkę która by to zrobiła ale i tak dzwonię do kolegi co ma firmę wod-kan i on wpada z profesjonalnym sprzętem i w kilka minut  otwór jest ;]   Nie napisałeś też z czego ta ściana jakiś max czy ytong to nie bloczki betonowe jak u mnie :facepalm:

Wiertnica do betonu :ok:

W suporeksie, to byleczym można ;]

Napisano

Chyba wiertło będzie najlepsze ( @zzzz dał link) bo otwornicę to musiałbyś mieć taką, nie znam fachowej nazwy, rurową
Albo zleć: np olx

Napisano
  • Autor

Dzięki, poradzę sobie. To w nowym domu w Gnieżdżewie, więc za pomocą tej otwornicy z linku allegro pójdzie jak przez masło. :) 

Napisano
15 godzin temu, cumel napisał(a):

Co ty masz chałupę z bloczków betonowych pod dach postawioną? 

Napisano
W dniu 11.04.2024 o 20:54, cumel napisał(a):

Jak nieznajomy to najprędzej usłyszysz, że na 1 dziurę nie przyjedzie, albo rzuci ceną jak za porządną dniówkę.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano

Ale macie problemy.

Ja mam zewnętrzne ściany grubości 85 cm.

Od Ukraińca na bazarku kupiłem odpowiedniej długości wiertło widiowe, budżetowa wiertarka i otwory porobione.