Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aktualizacja oprogramowania w Audi

Featured Replies

Napisano

Audi próbuje udawać Teslę i wysłało mi aktualizację oprogramowania. Nowość to automatyczne hamowanie w trochę innych sytuacjach niż do tej pory. Co spowodowało że musiałem naszukać się w ustawieniach jak to wyłączyć żeby wyjechać z garażu. Do tej pory samochód piszczał jak wyjeżdżałem z garażu ale nie czepiał się dopóki robiłem to powoli. Żona też piszczala bo wjeżdżam na styk. Jednak po aktualizacji samochód nie tylko że piszczy ale też awaryjne hamuje. I po prostu nie da się z tym włączonym wyjechać. Cóż, zmieniłem sposób parkowania i staje trochę dalej od ściany i problem znikł. Może Audi miało rację i za bardzo się do ściany przytulałem? (Przy wyjeżdżaniu miałem zwykle około 1 cm między lusterkiem a drzwiami, teraz zostawiam 10 cm). 

Napisano
3 godziny temu, Florydzialski napisał(a):

Audi próbuje udawać Teslę i wysłało mi aktualizację oprogramowania. Nowość to automatyczne hamowanie w trochę innych sytuacjach niż do tej pory. Co spowodowało że musiałem naszukać się w ustawieniach jak to wyłączyć żeby wyjechać z garażu. Do tej pory samochód piszczał jak wyjeżdżałem z garażu ale nie czepiał się dopóki robiłem to powoli. Żona też piszczala bo wjeżdżam na styk. Jednak po aktualizacji samochód nie tylko że piszczy ale też awaryjne hamuje. I po prostu nie da się z tym włączonym wyjechać. Cóż, zmieniłem sposób parkowania i staje trochę dalej od ściany i problem znikł. Może Audi miało rację i za bardzo się do ściany przytulałem? (Przy wyjeżdżaniu miałem zwykle około 1 cm między lusterkiem a drzwiami, teraz zostawiam 10 cm). 

To Ty nie miałeś tego awaryjnego hamowania? ;]

Pisalem o tym jakiś czas temu. Procedura odpalania samolotu przy wyjeździe z garażu w Golfie 8 :hehe:

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

To Ty nie miałeś tego awaryjnego hamowania? ;]

Pisalem o tym jakiś czas temu. Procedura odpalania samolotu przy wyjeździe z garażu w Golfie 8 :hehe:

Miałem ale było jakoś mniej nerwowe. Hamowało dopiero jak naprawdę w coś próbowałem wjechać. I chyba tylko przednie i tylne czujniki. Teraz ma 360 i nie pozwala mi jechać równolegle do ściany jak uważa że jest za blisko. 

Napisano
1 godzinę temu, Florydzialski napisał(a):

Miałem ale było jakoś mniej nerwowe. Hamowało dopiero jak naprawdę w coś próbowałem wjechać. I chyba tylko przednie i tylne czujniki. Teraz ma 360 i nie pozwala mi jechać równolegle do ściany jak uważa że jest za blisko. 

To co opisujesz że „było”, to mam w Golfie 7, a to co „jest” to w Golfie 8.

VW potrafi tylko psuć. Nawet nie wiem po co pewne rzeczy dotykają, skoro stare działały. Jakby tam u nich jakaś piąta kolumna działała.

Napisano
22 godziny temu, Florydzialski napisał(a):

Widzę, Audi idzie śladami Volvo ;).

Napisano
W dniu 23.05.2024 o 16:03, Florydzialski napisał(a):

Jednak po aktualizacji samochód nie tylko że piszczy ale też awaryjne hamuje. I po prostu nie da się z tym włączonym wyjechać.

Myślę, że nie dotyczy to wyłącznie elektryków. Moje spalinowe auto też robi mi takie wrzutki, czasem uważa, że jest przeszkoda, której zupełnie nie ma i wciska mi samo hamulec do deski.

Nie muszę chyba tłumaczyć jakie sytuacje to powoduje, gdy np. chcesz wykonać szybki manewr bo ktoś nadjeżdża :panic:

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, FrugOs napisał(a):

Myślę, że nie dotyczy to wyłącznie elektryków. Moje spalinowe auto też robi mi takie wrzutki, czasem uważa, że jest przeszkoda, której zupełnie nie ma i wciska mi samo hamulec do deski.

Nie muszę chyba tłumaczyć jakie sytuacje to powoduje, gdy np. chcesz wykonać szybki manewr bo ktoś nadjeżdża :panic:

Jak do tej pory to poza garażem i moim wjeżdżaniem “na żyletkę” nie miałem z tym systemem żadnych problemów. Nawet po aktualizacji. A do garażu wjeżdżam z większym zapasem odległości i samochód nie narzeka 

• 3 tygodnie później...