Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GAZ w 1.4 nz

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie czy ktoś ma Asterke 1.4 nz zagazowaną ? chciał bym sie troszke dowiedziec jak chodzi ten silnik na gazie, zamierzam załozyc do swojej asterki własnie gaz, i teraz niewiem jaka instalacje wybrać, no i czy zbiornik wsadzic w koło - czy nie bedzie wystawał zbytnio, czy dac do gdzies z boku - zwykłą beczkę. Czy autko nie osłabnie zbytnio - bo te 60 KM to nie jest zbyt duzo. crazy.gif

Napisano

Niedwno przerobilem mojego Astrolota na gaz (BRC Just Junior zbiornik w kole) i jak narazie jestem zadowolony, choc przjechalem dopiero ok 3kkm. Silniczek chodzi ok, spala przy jezdzie w 3-4 osoby + pelny bagaznik przy predkosciach w trasie 110-120 km/h ok 8-8.5 l jak depne ponad 120 i do tego jezdze po wrocku to pali ok 9, ale do 7 tez udalo mi sie zejsc smile.gif W autku narazie nic nie wymienilem kable WN i swiece orginalne (107kkm) i pali na dotyk smile.gif. Co do osiagow to moze jest troszeczke slabszy ale to nigdy nie byla wyscigowka wink.gif Generalnie narazie nie narzekam na gazik i autko oby bylo tak dalej!!!

Napisano

Ja mam C14NZ + LPG, wszystko masz napisane w moim profilu.

Najważniejsze, żebyś robił u fachowca, żeby dobrze pozakładali i poustawiali. Ja jestem zadowolony, choć na początku trzeba było trochę pojeździć na ustawienia.

Napisano

> jaka instalacje wybrać, no i czy zbiornik wsadzic w koło - czy

> nie bedzie wystawał zbytnio, czy dac do gdzies z boku - zwykłą

> beczkę. Czy autko nie osłabnie zbytnio - bo te 60 KM to nie jest

> zbyt duzo.

Konkretów nie podałem. Instalację na pewno II-ej generacji. Jakiś dobry komp (zapytaj tutaj. ) Ja mam Bingo i jestem zadowolony. Kupiłem sobie kabel, mam jakiegoś starego laptopa i sam sobie ustawiam.

Butla na pewno w kole. Nie będzie wystawała. Nie ma dużej pojemności ale teraz jest tyle stacji, że nie ma z tym problemu, a chociaż bagażnik mam cały do mojej dyspozycji. Koło zawsze się gdzieś wrzuci, a można też kupić dojazdówkę.

Mój brat ma butlę w bagażniku i nic tam nie może włożyć. Ciąglę jeździ z bagażnikiem dachowym.

Spalanie u mnie 9,6 miasto. Na trasie przynajmniej litr mniej.

Osiągi nie są rewelacyjne, ale w tym silniku to nawet na benzynce nie poszalejesz.

Powodzenia

Napisano

Ja przejechałem już 10 000 km i średnie spalanie wychodzi 7,5L/100km. Nie zauwazylem spadku mocy, butle spokojnie pakuj w kolo, nie bedzie wystawala, a opone w pokrowiec.

Moja instalacja to prawdopodonie Lovato ale dokładnie nie wiem, poniewaz odkad mi zalozyli nie bylo problemu wiec nie zagladalem.

Napisano

> oszczędności spore zrobilem ponad 100tkm większych awarii nie byl nie liczac uszczelki pod glowicą drobnych wycieków płynu na trójnikach a i ostatni na wolnych obrotach nierówno chodzi czsami

Napisano

Tylko nie daj sobie wcisnąć sterownika Stag L lub Mini Lecho. Polecane przez kolegów BRC są ok.

Napisano

Silnik chodzi jak złoto (C14 NZ + BINGO M + TOMASETTO)

spalanie w mieście to ok 8 l LPG ,w trybie mieszanym ok 7 - 7,5)

Na razie żadnych problemów.

Tylko fachman musi być dobry.....

Butla w kole - najlepsze rozwiazanie

chyba ,że nie chesz nic w bagazniku wozić

Pozdrawiam

Napisano

> Witam, mam pytanie czy ktoś ma Asterke 1.4 nz zagazowaną ?

Jezdzilem tak 2 lata, butla w kole.

Silnik chodzil swietnie, po regulacji zaplonu na gazie byla zrywniejsza niz na benzynie. Spalanie srednie z 2 lat 8,3/100 LPG smile.gif

Napisano

> Witam, mam pytanie czy ktoś ma Asterke 1.4 nz zagazowaną ? chciał

> bym sie troszke dowiedziec jak chodzi ten silnik na gazie,

> zamierzam załozyc do swojej asterki własnie gaz, i teraz niewiem

> zbyt duzo.

mam x14nz i instalke II gen Landi Renzo Lcs a01. Strata mocy niezauwazalna. spalanie 10-12 miasto, 7-10 trasa. wszystko zalezy od stylu jazdy. przy spokojnej zamykam sie w tych niskixh wartosciach.

Napisano

Probelm nastęuje gdy pokręce się wózkiem ok. 50 km (trasa i miasto)- zaczynam mieć problemy z muleniem na 1 i niskich obrotach pozostąłych biegów . Zgasze zapale silnik i jest ok. na jakieś 20 km potem znowu to samo czsami pomaga na dłuzej ????? HELP !!!!!!!!!!!!!!!!

Napisano

> Witam, mam pytanie czy ktoś ma Asterke 1.4 nz zagazowaną ? chciał

> bym sie troszke dowiedziec jak chodzi ten silnik na gazie,

> zamierzam załozyc do swojej asterki własnie gaz, i teraz niewiem

> zbyt duzo.

Ja mam instalkę Brc. Jeżdżę już ponad 2 lata i jedyne co wymieniam to filtr gazu i świece (NGK nr 23) co 10 tys km oraz przewody WN co 20 tys. km Nic więcej Spalanie w cyklu mieszanym ok. 8 - 8.5 ltr. Pamiętaj, najważniejsza sprawa to PRAWIDŁOWE załozenie instalacji. Rozejrzyj się po okolicy, zrób mały wywiadzik kto robi najlepiej i tam pojedź

Napisano
  • Autor

No mysle ze uwagi sie przydadzą, za kilka dni oddam Asterke do zagazowania - jesli oczywiscie nic nie wypadnie. Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi.

Napisano

> Niedwno przerobilem mojego Astrolota na gaz (BRC Just Junior zbiornik

> w kole) i jak narazie jestem zadowolony, choc przjechalem

> dopiero ok 3kkm. Silniczek chodzi ok, spala przy jezdzie w 3-4

> osoby + pelny bagaznik przy predkosciach w trasie 110-120 km/h

> ok 8-8.5 l jak depne ponad 120 i do tego jezdze po wrocku to

> pali ok 9, ale do 7 tez udalo mi sie zejsc W autku narazie nic

> nie wymienilem kable WN i swiece orginalne (107kkm) i pali na

> dotyk . Co do osiagow to moze jest troszeczke slabszy ale to

> nigdy nie byla wyscigowka Generalnie narazie nie narzekam na

> gazik i autko oby bylo tak dalej!!!

Witam .Różni ludzie róznie piszą ,ja napisze hmm < też pewnie różnie>

Silnik C14NZ HB5.

rozpiętość między miastem a trasą wcale nie jest taka mała jak niektórzy piszą.Moje miasto to ok. 80 000 tys luda.Ciasne ,krótkie uliczki i może dla tego u mnie wychodzi nawet latem ok. 10,5l.A trasa no cóż wczoraj wróciłem z nad morza i było tak.

-Ja rosły chłop

yay.gif

-żonka

mulher.gif

-dzieci w wieku 12 i 9 lat

wpysk.gif

non stop się bili po drodze he he

-namiot 4 osobowy , torby ,torby ,torby i mnustwo innych pierdół mniej lub bardziej potrzebnych,

-Droga -krajowa 7

-Prędkości okolo 90 - 110 ale jak tylko sytuacja pozwalała czesto 120 -140

NO I WYSZłO 7,5 L /100 A PAMIęTAC NALERZY żE TO TYLKO C14NZ NA LPG DOść MOCNO DUSZONY I OBłADOWANY.

Dodam że rozpedzałem się rozsądnie.

waytogo.gif

Instalacja II generacji BRC ,butla w kole ,wchodzi okolo 36-38 l i nic nie wystaje.Od zalożenia raz a dobrze w dobrym warsztacie nic nie dłubane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.