Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolizja i odmowa przyjęcia mandatu

Featured Replies

Napisano

Hej mam problem a mianowicie , 

pożyczyłam samochód swojemu ówczesnemu facetowi , facet przywalił w moje auto , wezwali policję , facet odmówił przyjęcie mandatu ( ewidentnie jego wina ) , sprawa skierowana do sądu . 
Były facet kierował moim samochodem więc wszystko było sporządzone na niego. , ja zostalam w Czarnej d… bo się rozeszliśmy , auto nie zrobione . Teraz nke mogę się z nim porozumieć odnośnie jak daleko stoi sprawa w sądzie bo on zwyczajnie to olewa a ja od stycznia jestem w zawieszeniu . Czy jest jakiś paragrafach czy cokolwiek abym mogła się dowiedzieć od policji czy sądu co z tą sprawą ? Czy zostało przyznane odszkodowanie czy sprawca zoshal

ukarany i czy faktycznie to tak długo trwa !? 
Gościu co walnął w moje auto (kierował były ) całkowicie sie nie przyznał a ja nawet jego danych nie znam 

Napisano

Iść na 👮‍♂️🚔, na pewno mają notatkę z interwencji i przecież skierowali sprawę do sądu.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Tre-Bor napisał(a):

Iść na 👮‍♂️🚔, na pewno mają notatkę z interwencji i przecież skierowali sprawę do sądu.

Tak sama mam dokument potwierdzający kolizja ale sprawa na byłego bo kierował , samochód mój. Policja mi tylko powiedziała jakiż czas temu za sprawą a toku później już nix nie wiedziałam . Kurcze to trwa od stycznia a mamy koniec czerwca … 

Napisano
Tak sama mam dokument potwierdzający kolizja ale sprawa na byłego bo kierował , samochód mój. Policja mi tylko powiedziała jakiż czas temu za sprawą a toku później już nix nie wiedziałam . Kurcze to trwa od stycznia a mamy koniec czerwca … 

Masz OC sprawcy?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Napisano
22 godziny temu, Dziubasq napisał(a):

pożyczyłam samochód swojemu ówczesnemu facetowi , facet przywalił w moje auto , wezwali policję , facet odmówił przyjęcie mandatu ( ewidentnie jego wina ) , sprawa skierowana do sądu . 
Były facet kierował moim samochodem więc wszystko było sporządzone na niego.

cześć, dla mnie to dobry rebus - ponumeruj "facetów", bo nie wiem o co caman ?

rozumiem, że auto miało kolizję w styczniu i sprawa czeka na sąd, czy sprawa się odbyła, a Ty o tym nie wiedziałaś ?

Napisano
9 minut temu, bergerac napisał(a):

Masz OC sprawcy?

Nie ma jeszcze sprawcy.

Napisano
Godzinę temu, Danielpoz. napisał(a):

Nie ma jeszcze sprawcy.

Policja twierdzi inaczej, więc nie wiem skąd Twoja teza?

Znam osobiście przypadek zlikwidowania szkody z OC przed wyrokiem sądu. TU nie miało wątpliwości kto jest sprawcą szkody.

Napisano
42 minuty temu, bergerac napisał(a):

Policja twierdzi inaczej, więc nie wiem skąd Twoja teza?

Znam osobiście przypadek zlikwidowania szkody z OC przed wyrokiem sądu. TU nie miało wątpliwości kto jest sprawcą szkody.

Możliwe choć ciężko w to uwierzyć. Jeśli po wyroku sądu ten sprawca okaże się nie sprawcą to co wtedy?

Napisano
6 godzin temu, jqr napisał(a):

cześć, dla mnie to dobry rebus - ponumeruj "facetów", bo nie wiem o co caman ?

Czego nie rozumiesz?

1 facet ex pożyczył samochód

2 facet, który wjechał w jej samochód prowadzony przez ex nie przyjął mandatu i sprawa poszła do sądu.

Napisano
4 godziny temu, Danielpoz. napisał(a):

Możliwe choć ciężko w to uwierzyć. Jeśli po wyroku sądu ten sprawca okaże się nie sprawcą to co wtedy?

Wtedy jest regres do właściciela/kierowcy naprawionego auta.

Napisano
7 godzin temu, Dziubasq napisał(a):

Na tym dokumencie jest napisany nr rej. samochodu?

Jeśli tak to spr. nr polisy w UFG. Wtedy zgłoś szkodę przez telefon i nadaj sprawie bieg.

https://www.ufg.pl/infoportal/faces/pages_home-page/Page_4d98135c_14e2b8ace27__7ff1/Pagee0e22f3_14efe6adc05__7ff1/Page4d024e07_14f0a824115__7ff6?_afrLoop=11575414288673221&_afrWindowMode=0&_adf.ctrl-state=19br01497q_4

Lub napisz pismo na policję i wyślij poleconym ZPO.

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
52 minuty temu, Tre-Bor napisał(a):

Wtedy jest regres do właściciela/kierowcy naprawionego auta.

Czyli naprawiam auto z OC "sprawcy" a po jakimś czasie okazuje się że to ja jestem sprawcą i oddaję całą kasę?😏

Napisano
W dniu 30.06.2024 o 12:44, Dziubasq napisał(a):

.Kurcze to trwa od stycznia a mamy koniec czerwca … 

Zadziwiająca wiara w szybkość wymiaru sprawiedliwosci.

Ja (optymistycznie) widze to tak. Policja wskazuje sprawcę, sprawa idzie do sądu, sad.na podstawie dokumentów na rozprawie niejawnej orzeka winę wskazanego. Skazany odwołuje się, odbywa się normalna rozprawa. Na rozprawie nic nie zostaje ustalone bo skazany nadal zaprzecza

Zostaje powołany biegły i odbywa się następną rozprawa. Biegły wydaje opinie (kilka miesięcy) i odbywa się kolejna rozprawa. Sąd i strony zadają pytania biegłemu i zapada wyrok. Nie wiem jak jest w sprawie o wykroczenia z możliwością odwołania.

"Fajny" ten były. Co znaczy olewa? Nie gada z Tobą. Nie stawia się na rozprawy? Jeśli ma wezwania to może chociaż numer sprawy Ci poda i pisz do sądu wyjaśnienia i prośbę o informację. 

Napisano
  • Autor
W dniu 30.06.2024 o 13:55, bergerac napisał(a):

Masz OC sprawcy?

Nie mam nic …

Napisano
  • Autor
W dniu 30.06.2024 o 20:30, Tre-Bor napisał(a):

Czego nie rozumiesz?

1 facet ex pożyczył samochód

2 facet, który wjechał w jej samochód prowadzony przez ex nie przyjął mandatu i sprawa poszła do sądu.

Dokładnie tak ✌️ 

Napisano
37 minut temu, wilu napisał(a):

"Fajny" ten były. Co znaczy olewa? Nie gada z Tobą. Nie stawia się na rozprawy? 

Zawsze może założyć Ex sprawę z powództwa cywilnego o naprawienie szkód.

Pożyczył auto, była stłuka- nie ma winnych, to niech płaci.

Napisano

Dzibasrk Ty żyjesz? Lucy?
A gdzie teraz i w jakim stanie jest rozwalone auto?