Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to naprawić?

Featured Replies

Napisano

Moja ulubiona słuchawka po kilku latach pękła jak na zdjęciu. Jako, że działa OK, to pomyślałem, że fajnie byłoby przedłużyć jej życie. Macie jakiś pomysł jak to pęknięcie zespolić?

IMG_0064.jpeg.54f6a5072686e98a9491553147ac1740.jpeg

Napisano
W dniu 7.10.2024 o 09:00, luccass napisał(a):

Moja ulubiona słuchawka po kilku latach pękła jak na zdjęciu. Jako, że działa OK, to pomyślałem, że fajnie byłoby przedłużyć jej życie. Macie jakiś pomysł jak to pęknięcie zespolić?

Może koszulką termokurczliwą ?

Ewentualnie może podłożyć jakąś płaską blaszkę od góry i od dołu i zrobić taką owijkę jak robi się mocowanie przelotek na wędce później polakierować jakimś lakierem ukradzionym żonie albo jakąś hybrydą światłoutwardzalną ;)

Edytowane przez QuickArti

Napisano
W dniu 7.10.2024 o 09:00, luccass napisał(a):

Chyba mam taką samą. Mogę Ci podesłać, bo leży nie używana. Naprawiać to pewnie jakimś klejem epoksydowym.

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, QuickArti napisał(a):

Może koszulką termokurczliwą ?

Ewentualnie może podłożyć jakąś płaską blaszkę od góry i od dołu i zrobić taką owijkę jak robi się mocowanie przelotek na wędce później polakierować jakimś lakierem ukradzionym żonie albo jakąś hybrydą światłoutwardzalną ;)

Myślałem o koszulce, ale odpowiednio cienkiej nie naciągnę, a taką co się naciągnie zapewne nie skurczy się aż tak bardzo. Pomysł z owijką spoko, tylko czym to owinąć, żyłką?

Napisano
  • Autor
14 godzin temu, sherif napisał(a):

Chyba mam taką samą. Mogę Ci podesłać, bo leży nie używana. Naprawiać to pewnie jakimś klejem epoksydowym.

Właśnie gdybym wiedział jaki rodzaj kleju to sklei 🙃

Jak chcesz się pozbyć elektrośmiecia, to chętnie przygarnę ❤️

Napisano
Teraz, luccass napisał(a):

żyłką?

Kordonkiem albo jakimś innym bawełnianym cieniutkim sznureczkiem tak żeby był chłonny i to czym będziesz go smarował wsiąkało w niego 

Na przykład lakierem bezbarwnym 

Ale pisząc o hybrydzie mówiłem poważnie to światło utwardzalne cudeńko które twoja żona nakłada sobie na paznokcie jest później tak twarde i wytrzymałe że aż jestem zdziwiony 

Rozwaliłem przy regeneracji zawór Disa w samochodzie i już widziałem kupę kosztów gdy moja żona powiedziała daj to spróbuję to skleić potraktowała to jakimś szuwaksem do przedłużenia paznokci i wsadziła pod lampę UV czwarty rok już trzyma :)

Napisano
2 godziny temu, luccass napisał(a):

Właśnie gdybym wiedział jaki rodzaj kleju to sklei 🙃

Jak chcesz się pozbyć elektrośmiecia, to chętnie przygarnę ❤️

To jest takie gumowane, więc może jakiś szewski klej.

Wyślę Ci zaraz fotke na priv jaka ja mam.

Napisano

A lutownicą/zgrzewarką do plastiku? Jakąś jedną zszywkę zatopić. Druciarstwo dosłownie 🤣

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, DamianB napisał(a):

A lutownicą/zgrzewarką do plastiku? Jakąś jedną zszywkę zatopić. Druciarstwo dosłownie 🤣

To bardziej guma niż plastik - lutownica nie ruszy chyba

Napisano
1 godzinę temu, luccass napisał(a):

To bardziej guma niż plastik - lutownica nie ruszy chyba

I jeszcze w środku są przewody które łatwo uszkodzić.