Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik spadł :(( Fuck

Featured Replies

Napisano

K..wa, w sobotę wymieniałem simering na wale od strony skrzyni spineyes.gif, zmontowałem wszystko i było ok, tylko śruby mocujące tylną łapę do skrzyni jakoś dziwnie się przykręcały, gwint w skrzyni troszkę zjechany, ale myślałem że jest dokręcone.... no i dzisiaj wieczorkiem dojezdzam do domu, a tu bum nie ma biegów, zostało na trójce, silnik się oberwał, Jutro sprawdzam czy tylko gwint puścił i śruby wyleciał, czy cosik pekło angryfire.gif, boję się żeby uchwyty w skrzyni nie pękły, jak gwint to można rozwiercić na większe i nagwintować a jeśli nie sciana.gifsciana.gifsciana.gif Ma ktoś fotkę skrzyni F20 tak żeby było widać otwory do śrub, czy jest miejsce na rozwiercenie:(( (dwie tylne od łapy)

Napisano

I dla tego takie rzeczy to ja wole robić w serwisie.

Wychodzi taniej ! zlosnik.gif

Napisano

> I dla tego takie rzeczy to ja wole robić w serwisie.

> Wychodzi taniej !

A ja nie..... wolę samemu tak jak kolega.

Przykro, że mu nie wyszło ale brawo.gif za odwagę.

Serwisy potrafią zwalić artystycznie sprawę i jeszcze wciskać Ci, że to twoja wina.

Napisano

> I dla tego takie rzeczy to ja wole robić w serwisie.

> Wychodzi taniej !

Zgadzam się z kolegą. Może nie w serwisie, ale u sprawdzonego mechaniora ok.gif

Napisano
  • Autor

Sprawdzałem dzisiaj co sie stało, śruba ledwo się trzymała, wyleciała z gwintu i łapa się opuściła, nic nie pękło, trzeba teraz tylko nagwintować na większe i powinno być git 275123014-zielony.gif, tylko nie wiem czy będzie dojście, pewnie bede musiał skrzynię wyciągnąć, ale mam wprawę, razem chyba 12 śrub, dwa lewarki do podtrzymania i ustawienia i gotowe, w końcu na rajdzie w Polsce przy Subaru Imprezie Kuchara wymienili skrzynię w 17 minut brawo.gifbrawo.gifbrawo.gif Brawo dla Tych co wierzą we własne siły i umieją wszystko zrobić samemu 20.GIF

Napisano

> Sprawdzałem dzisiaj co sie stało, śruba ledwo się trzymała, wyleciała

> z gwintu i łapa się opuściła, nic nie pękło, trzeba teraz tylko

> nagwintować na większe i powinno być git , tylko nie wiem czy

> będzie dojście, pewnie bede musiał skrzynię wyciągnąć, ale mam

> wprawę, razem chyba 12 śrub, dwa lewarki do podtrzymania i

> ustawienia i gotowe, w końcu na rajdzie w Polsce przy Subaru

> Imprezie Kuchara wymienili skrzynię w 17 minut Brawo dla

> Tych co wierzą we własne siły i umieją wszystko zrobić samemu

Na błędach też można się nauczyć! Trzymam kciuki za powodzenie.

Napisano

Ja tez wczoraj wymienialem zimering w skrzyni, ale obylo sie bez takich "rewelacji". Pomagal mi kolega mechanik smile.gif. Wystraszylem sie tylko w pewnym momencie bo silnik swiszczal, zapalal sie check engine wchodzil na wyzsze obroty, potem schodzil na niskie i gasl... okazalo sie ze nie podlaczylismy 2 rurek doprowadzajacych powietrze do przepustnicy - chyba dobrze mowie confused.gif

Ogolnie to bylo smiesznie bo w skrzyni mialem ok 0,3l oleju grinser006.gif. Teraz mam niecale 1,6 i biegi chodza 100 razy lepiej smile.gif

BTW nie wiedzialem ze ta obudowa od skrzyni jest tak kur#^% ciezka 270751858-jezyk.gif

Napisano

a ja mam pytanko jak sprawdzic i ew dolac oleum do skrzyni????

Napisano
  • Autor

> a ja mam pytanko jak sprawdzic i ew dolac oleum do skrzyni????

Patrząc od spodu auta na lewą półoś widzimy jedną śrubę wkręconą w skrzynię, ale nic nie mocującą (tył skrzyni), wystarczy ją odkręcić jak olej będzie wyciekał, to poziom jest ok, jak nie to trzeba dolać, są specjalne pompki z wężykiem bo ciężkie dojście (dolać przez otwór pod tą śrubą, lub od góry skrzyni korkiem)

Napisano

> (dolać przez otwór pod tą śrubą, lub od góry skrzyni korkiem)

Wlej litr oleju korkiem hehe.gifhehe.gifhehe.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Wlej litr oleju korkiem

A co może nie ma korka, jest taki mały biały, w książce jest napisane że tak też można hmm.gif

Napisano

> w książce jest napisane że tak też można ...

po szwabsku alien.gif mam instrukcje... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

No i wyciągnąłem033102bebe_1_prv.gif, ogólnie to demolkę zrobiłem, wyciągnąłem półośki (trza było wachacze w jednym miejscu odkręcić), opuściłem wózek i skrzyneczka wyszła. Jutro gwintuję i nasuwa się pytanie hmm.gif śruby są 12mm , nastęny rozmiar chyba 14mm, więc jakiego najlepiej wiertła użyć i jakiego gwintownika (rozmiary), przypomnę że skrzynia jest aluminowa więc lepiej ciaśniej. Pozdrawiam waytogo.gif

Napisano

> No i wyciągnąłem, ogólnie to demolkę zrobiłem, wyciągnąłem półośki

> (trza było wachacze w jednym miejscu odkręcić), opuściłem wózek

> i skrzyneczka wyszła. Jutro gwintuję i nasuwa się pytanie śruby

> są 12mm , nastęny rozmiar chyba 14mm, więc jakiego najlepiej

> wiertła użyć i jakiego gwintownika (rozmiary), przypomnę że

> skrzynia jest aluminowa więc lepiej ciaśniej. Pozdrawiam

20.GIFPrawidłowo pod M14 powinno być 12,6mm , ale dla aluminium wystarczy wiertło 12,5.Gwintownik najlepiej 2-częściowy , ale i pojedynczym zrobisz-byle bardzo ostrożnie aby krzywo nie wprowadzić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.