Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W Niemczech nie można korzystać z aplikacji ostrzegających o fotoradarch ?

Featured Replies

Napisano

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/zona-miala-w-smartfonie-aplikacje-maz-zostal-ukarany-niemieckie-przepisy-sa/l826mpb

Ktoś wie coś?

Przecież google chyba też ostrzega.

A dodatkowo mam oficjalną usługę wykupią w bmw ostrzegająca o radarach .

Może ta usługa w de nie działa.. tylko raz byłem w De i nic nie krzyczała.. ale w sumie tylko po autobanach jeździłem. 

Napisano
Godzinę temu, Marcin79 napisał(a):

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/zona-miala-w-smartfonie-aplikacje-maz-zostal-ukarany-niemieckie-przepisy-sa/l826mpb

Ktoś wie coś?

Może ta usługa w de nie działa.. tylko raz byłem w De i nic nie krzyczała.. ale w sumie tylko po autobanach jeździłem. 

Nie, nie można. 

Napisano
  • Autor
38 minut temu, grogi napisał(a):

Nie, nie można. 

Muszę zapytać w takim razie czy usługa bmw w de jest dezaktywowana .

Napisano
2 godziny temu, Marcin79 napisał(a):

Ktoś wie coś?

Dawno dawno temu(w czasach kiedy BMW miał łańcuch rozrządu w silniku od strony reflektorów) w automapie można było zainstalować taką użyteczność że po dotknięciu któregoś z rogów ekranu aplikacja przeładowywała się i uruchamiała się nieco inna bez opcji ostrzegania o fotoradarach... W internecie pisali(wydaje mi się że na moto kąciku także) że największe znaczenie ma to właśnie w Niemczech.... Ale że na automapie prawie nie jeździłem to nic z bliższego nie wiem

Napisano

Godzinę temu, Marcin79 napisał(a):

Muszę zapytać w takim razie czy usługa bmw w de jest dezaktywowana .

A skąd ja mam wiedzieć?! Poszukaj w gwiazdkach do regulaminu usługi. Zapewne jest napisane, że niedostępne w Niemczech i Szwajcarii. 

Napisano

Ciekawy jestem, jak niby mają to sprawdzić. Na przykład yanosik na AA - do zweryfikowania?

Napisano
8 godzin temu, Marcin79 napisał(a):

Ktoś wie coś?

W moim się wyłącza w DE

Napisano

Tomtom ostrzega przy przekroczeniu granicy, że trzeba wyłączyć ostrzeganie.

Sygic chyba wogóle nie pokazuje.

IGo też ostrzega.

A i tak wszystkie jeżdżą  na Radarbot albo CamSam.

Napisano

Kia stinger 2022 kupiona w de - fabryczna navigacja pokazuje i ostrzega dźwiękowo o fotoladarach, nawet w opcjach jest regulacja głośności tylko ostrzeżeń do tych ladarow.

Były już wie duze aktualizacje navi kia stinger i ciągle tego nie zlikwidowali, pewnie niedopatrzenie w oprogramowaniu na teren niemiecki.

Edytowane przez vanice77

Napisano
2 godziny temu, vanice77 napisał(a):

Kia stinger 2022 kupiona w de - fabryczna navigacja pokazuje i ostrzega dźwiękowo o fotoladarach, nawet w opcjach jest regulacja głośności tylko ostrzeżeń do tych ladarow.

Były już wie duze aktualizacje navi kia stinger i ciągle tego nie zlikwidowali, pewnie niedopatrzenie w oprogramowaniu na teren niemiecki.

W Tucsonie ostrzeganie o kamerach pojawilo się jakoś tak na przełomie 2023/2024. Także aktywnie nad tym pracują 😄

Napisano

powinni też policjantów ostrzegać o ostrzeganiu, ale pewnie dostanie się tylko ostrzeżenie ;) 

Napisano

Oficjalnie jest zakaz korzystania z tego typu aplikacji. Dużo ludzi jezdzi na Blitzer ale i tak trzeba uważać bo znajomy raz leciał i opowiadał że ktoś go wyprzedzał i patrzal na kokpit a tam miał uchwyt z telefonem i włączona apke blitzer,no i tak go złapali.

Napisano
17 godzin temu, Don Pablo napisał(a):

Oficjalnie jest zakaz korzystania z tego typu aplikacji. Dużo ludzi jezdzi na Blitzer ale i tak trzeba uważać bo znajomy raz leciał i opowiadał że ktoś go wyprzedzał i patrzal na kokpit a tam miał uchwyt z telefonem i włączona apke blitzer,no i tak go złapali.

Sokoli wzrok😁

Edytowane przez Danielpoz.

Napisano
W dniu 12.01.2025 o 16:39, Rado_ napisał(a):

Policja sprawdza pasazerom i kierowcy czy nawigacja nie ostrzega o radarach?

Tak. Z tym, że to kierowca nie może używać. Pasażer może 👍😁

5 godzin temu, Don Pablo napisał(a):

To mnie zawsze bawi. Za dnia się nie rzuca w oczy, ale wieczorem śmiesznie wyglądają kierowcy walący sobie rozjaśnionym ekranem na max oraz Blitzerem w trybie pełnoekranowym🤣

Tak. Ja też jeżdżę z tą apką, tryb mini, zamiast ikonki strzałek buźka. Lub wyłączony ekran. 

Napisano

Nein, nein, nein... ;]

Stosuje metode o ktorej malo kto slyszal - jezdze przepisowo ;]

Napisano
21 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Sokoli wzrok😁

Jak to dojczaki 🤫

Oglądam czasami te ich programy i jest pokazane jak podjeżdżają na wysokość kierującego i patrzą tez czy nie używasz telefonu. Maja to we krwi zeby wszystkich kontrolowac🤣